Sklopka drsi - Scenic II 1'9 dci

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

meganeman napisal/-a:Zadeva se vedno ni OK! Ko je mrzel avto drsi 4,5,6! Ko se pa zagreje pa ne:(.

Sm bil se v Lj na servisu pr Malgaju in mi je sklopko skor skuru ko je demonstriral spuranje pred delavnico. Ugotovil je da sklopka drzi! Pol sm ga pa peljal na testno voznjo pa mi je v 4 pri 2000 obratov zdrsnala na 2300:(.

Pol je pa ugotovil, da jo bo treba menjat. Aha za 250eur! Ker mores cel komplet. A ma ker telefonsko od kakega serviserja, ki se spozna na sklopke?
Svetujem ti, da pocakas nekaj casa. Izogibaj se hitremu pospesevanju in divji voznji, pa se zna urediti samo od sebe, tako kot se je meni in se nekaterim drugim tu na forumu. Beri malo nazaj ta post. Tudi jaz sem se zagnal in mislil kar menjati vse skupaj, pa se je samo poslihtalo. Pri 2000 rpm pa zdrsne zato, ker tam masinca doseze najvecji navor in s tem tudi najbolj obremeni sklopko.... :? Simptomi, kot si jih opisal, so isti kot je bilo pri meni.
Legenda oni serviser, pa menda ja ni mislil, da bo na parkplacu dosegel pogoje za zdrs sklopke....
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Bom mogu mjckeno bolj pazit pri voznji, sam ko zanalasc ves cas probujem al drsi al ne. Ker mrzla drsi ko se pa ogreje recimo po 100 km pa ne vec:). Kr neki, ampak v tem obdobju jo bom bolj skuril kot prej v vseh 90.000 km!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
brko

Odgovor Napisal/-a brko »

Pozdravljeni

Kako ste kaj resili zadevo z zdrsavanjem sklopke? Pri mojem meganu (1.9 dTi, 2002, 95000 km) se je to zdrsavanje pojavilo pred tremi dnevi. Pojavi se, ko pospesujem recimo od 1800 vrtlajev in to v 2, 3 in 4 prestavi. Poskusil sem speljati z zategnjeno rocno zavoro, z 2500 vrtljaji, pa mi je motor ugasnil-sklopka ni zdrsela. Tudi znacilnega duha po zazgani sklopki ni. Morda kaksna izkusnja z vase strani.

Brko
Uporabniški avatar
meganeman

Zadeva se cudezno resi sama od sebe. Je samo vprasanje casa, da se zrak v hidravlicnem sistemu sklopke odzraci. Pri men je trajalo kake 14 dni in ene 1500 km!

Dej ji kak mesec casa:).
Slika
Uporabniški avatar
SESCAR

Odgovor Napisal/-a SESCAR »

Joj se pa za usako malenkost sekirate....sprijaznite se z dejstvom da vozite RENAULT tko k sm se jest :lol: ....razni cricki, drsenje sklopke to ni nc nouga :wink:
Vsak avto je dobr sam da dela....pa tut ?®e je clio:)
Uporabniški avatar
meganeman

Me cist nic ne moti, ga furam ze od leta 98 (ot tega Megana od 99) in ga bom se, dokler naum mel dnarja za Japonca, tapravga:).

Ranault RULZ!!!

Ce vzames tapravo masino (1.2, 1.6 al pa 1.9) si zmagu, ce te ne motijo te malenkosti, vsaj vse drugo dela! Je pa ocitno cenej od nemcov:).
Slika
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

men se isto dogaja na espacu 2.2 dci, vcasih dela vcasih pa zdrsi, res pa da mam se cip not
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

No prejsen post sem objavil v marcu 08, sedaj je pa jan 09, zadeva se mi se vedno ponavlja, tako da ne drzi to da se sama porihta, razlika je le ta da mi sedaj zdrsuje bolj pogosto in pri odklopljenem cipu, vmes so mi menjal neko lajtngo na cilindru sklopke, ker naj bi bila pocena in naj bi bila to napaka. Pa ni.
Zdaj sem se odlocu, da zamenjam sklopko, pa naj ti modeli na servisu recejo kar cjo.

A je ze kdo slisal tole, frajerji na uradnem servisu nocejo menjat tipu na Espacu 2.2 dci pri 300.000 km, jermenov in vse kar spada zravn. Pravjo da oni ze ne bodo odgovarjal ce kaj crkne potem. Da umres od smeha.
Uporabniški avatar
scenicII
Kraj: Okolica Celja

Odgovor Napisal/-a scenicII »

V mojem primeru, ko sem ze skoraj dozivel zivcni zlom zaradi tega, je bila zadeva banalna. Zamenjali smo zavorno olje, pa se je vse uredilo. Namrec, hidravlicna podpora sklopke je povezana z zavornim cilindrom... :?
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

to resno? k men tud zdrsuje.. ko je vroc avto v 4,5,6. ko je mrzel je pa ok
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Odgovori