vecja poraba in crn izuh
vecja poraba in crn izuh
naj se jest malo pojamram.......namrec zgodilo se mi je da sem prejsni teden zasledil da mi je avto zacel prevec zret....s 40l sem naredil cca. 410km kar res ni veliko
..poraba tam nekje 9l..prej je bila 7,5l............opazil sem tudi da imam lonec veliko bol crn kot pa prej--se odbijac je malce crn.......pa ni dizel
...je 1.4 93 energy motor....kaj naj bi bil vrok vecji porabi ter crnmu izpuhu?? 

ni fergazer je monotronic......je pa res da sem pred tankanjem polnega rezervoarja dodal tisti aditiv ki kao ocisti izgorevalni prostor......mogoce je zaradi tega crn auspuh.......so sle saje ven....kdo ve....Drmo napisal/-a:Verjetn neki z vbrizgom (crni izpusni plini)...prevec bencina. A to je se fergazar? Lahk se ti je zaug zataknu al pa kej tacga. Neki z vbrizgom sigurno.

sem preveril tisto cevko ja ampak je z njo vse lepo in prav......... pol sem pa se odsraufal lambdo sondo ven pa je bila zelo zelo crna
......slikca lambde.....

pa kot sem ze omenil mi auspuh zadaj zelo hitro pocrni, se vec na odbijacu sem imel polno drobcenih crnih pikic (verjetno saje).
no potem ko sem lambdo mel zunaj sem jo spihal s kompresorjem tko da je sel tisti crni prah ven pa se s suho krpo sem jo scistil.....potem sem se usedel v avto naredil enih 50 km in moram reci da je bilo use spet ok(poraba se je normalizirala,ni bilo vec crnih saj).....cez 2 dni semsl na faks ter na zaj pa je bila spet ista zgodba....crn izpuh,vecja poraba...
....

pa kot sem ze omenil mi auspuh zadaj zelo hitro pocrni, se vec na odbijacu sem imel polno drobcenih crnih pikic (verjetno saje).
no potem ko sem lambdo mel zunaj sem jo spihal s kompresorjem tko da je sel tisti crni prah ven pa se s suho krpo sem jo scistil.....potem sem se usedel v avto naredil enih 50 km in moram reci da je bilo use spet ok(poraba se je normalizirala,ni bilo vec crnih saj).....cez 2 dni semsl na faks ter na zaj pa je bila spet ista zgodba....crn izpuh,vecja poraba...

Gotovo je cas za menjavo sonde. Pri meni se je zgodilo podobno , nek ponedeljek sem namrec sel tankat in po nekaj dneh sem presenecen ugotovil ,da je tank skoraj prazen. Najprej sem sumil slab bencin ,ker sem tankal na crpalki dvomljicega slovesa,vendar pa se je ze pri naslednjem tanku pokazalo da ni bencin krivec za tezave. Jutranji zagoni motorja so bili zelo tezki ,slisalo se je kako se motor dusi v bencinu,iz avspuha je dobesedno kozlal bencin,skratka vse je smrdelo po bencinu. Na vso sreco sem pavocasno sel na servis ,da nisem unicil se katalizatorja.
Skoraj bi pozabil napisati ,da mi je 1,6 motor zgal 25 litrov na 100km.
Sam bos najbolse videl ce je sonda ko bos odklopil kable z lambda sonde in ce bodo obrati narasli pomeni ,da sonda daje CPU-ju napacne podatke in le ta naliva bencin v motor.
V mojem primeru je bila sonda totalno razsuta(pocena keramika).
Skoraj bi pozabil napisati ,da mi je 1,6 motor zgal 25 litrov na 100km.
Sam bos najbolse videl ce je sonda ko bos odklopil kable z lambda sonde in ce bodo obrati narasli pomeni ,da sonda daje CPU-ju napacne podatke in le ta naliva bencin v motor.
V mojem primeru je bila sonda totalno razsuta(pocena keramika).
tud sonda ni kriva za to
.....sem pol rezervoarja porabil z odklopljeno sondo pa je bilo use isto (crn izpuh, crne pikce na odbijacu, pa tudi mocan vonj po neizgorenem bencinu) z 20l naredil 220km ko je bilo vse ok sem jih delal po 300km....
vedno pa pozabim povedat naslednjo stvar
......ze od samega zacetka se pravi od kar imam avto (2 leti) se mi dogaja, da ko avto ne laufa vec pod zaugom, se pravi na 850 obrati,se mi avto trese s prestavno rocico vred ( ko laufa pod zaugom je vse ok).....ko pa dodam minimalno gasa, pa teh treslajev ni vec
LP anze
vedno pa pozabim povedat naslednjo stvar
LP anze