povisano stevilo vrtljajev v prostem teku

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Vick
Kraj: Mirna

povisano stevilo vrtljajev v prostem teku

Odgovor Napisal/-a Vick »

lp

vceraj sem med odpiranjem garaznih vrat opazil da se motor vrti v visjih obratih v prostem teku. ko sem pogledal na obratomerju jih je bilo 1400. ce je vse prov nej bi jih bilo 810. kaj je vzrok za to? se lahko normalno pelam ker moram danes se u koper... :?

hvala za odgovore

avto je R19, 1.4
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

to je bilo prvic ko si ga prizgal? meni vsako jutro avtomatsko so obrati na 1200+ potem pa padejo na okoli 800-850
Uporabniški avatar
Vick

ne ne....to sm s sihta prsu. 5 km stran. to tud men laufa na 1200 zjutri. zato se mi je pa cudn zdel....zdele sm ga ogreu pa se ni spustu pod 1300 :?
Uporabniški avatar
Vick

sm klicu mehanika pa je reku d je sfaliu en senzor al ka...pa reku je d mora pogledat kak je pol ga mora narocit po pa montirat..

kdo mogoce ve ker senzor je to?pa kok je kej cena :? upam d ni predrag...
Uporabniški avatar
Vick

ni mel noben tak problem.....?

uceri je avto normalno delu...dns pa spet obrati do 1400-1500 v prostem teku... :x
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Skoraj dvomim da je senzor. Verjetno je mislil senzor podtlaka, a ta redko crkne. Bolj verjetno je cevka, ki gre na ta senzor preperela. Odgovor, ki ga lahko dam je standarden - prvo preveri tesnost sealnega dela in kolektorja ter motorcek za prosti tek - se vidi z ocesom, ce motorcek drzi gas ali je odmaknjen.
LP, Samojed
Odgovori