Megane 2.0 16v

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
DragR

Megane 2.0 16v

Odgovor Napisal/-a DragR »

Enega megana s takim motorjem imam ogledanega pa model pravi da popije pou litra olja na 1000km pa pravi da je to normalno da naj kateregakoli lastnika 2.0 16v megana al pa williamsa vprasam in da bo to potrdil???? MI kdo ki ima tak avto kaj vec pove? Je to res ali je ta masina ze bolj boga?
Slika
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

moj ne pije olja :wink: res pa d je skor nova masina :lol:

itak d pijejo olje, k noben servisov ne dela, pa jih majo sam za tiscat.. ce je dobra masinca pa cist nc ne pije..
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več :D
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Ola neb smelu pit,usaj ne pou litra na 1000,ce b reku na 5000 b blu bl normalnu.
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Vam ga ne pije, k ga sparate :D

Je normalno da spije nekaj olja, sploh ce se motor dost vrti v visokih vrtljajih. je pa tud odvisno od olja: proizvajalec, gradacija...

Predvsem poglej ce kadi plavo, ti bo takoj pol jasno. Naj se nekdo pelje za tabo recimo po AC... das iz 4. v 3. prestavo in zahods. Ce pokadi plavo, pol bejz stran. V nasprotnem primeru je pa vredu :wink:
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Offtopic: Killah a dizl tud plavo kadi, ce pije olje? BTW koncno mas en taprav avtar!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Ischtwan
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Ischtwan »

men ne popije tolk olja pa mam se navit motor
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ischtwan napisal/-a:men ne popije tolk olja pa mam se navit motor
valda da ne, ce ti pa stoji avto :P :lol: Sori, mal heca. :wink: Ce ga mal popije je cist normalno, ce ga pa velik pa najprej lahko olje ni pravo (dej 5w-40 notr, elf excelium), potem pa tefloni.
Pr men so bli tefloni menjani 3k km nazaj pa mi ga je pil kot zolna :shock: vec olja not dal kot bencina...matr sm mislu ze da mam dizla k olje not ulivam :lol: kadil ni pa nic :? No ugotovil sem da olje ni pravo (5w-50) :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

men je 1.8 16V motor piu Exceliuma kot bencin, prec ga je posesou; zdej mam pa notr Competition, ga pa sploh ne pije-preverjeno zadnjih 15k km :wink:

torej kot ze receno, nekaj je odvisno tud od vrste olja
Uporabniški avatar
Punlsh3r

Odgovor Napisal/-a Punlsh3r »

Nisi povedal kateri model masine...ce se gre za F7R714...morm rect da so masine bomba in to da spije toliko olja na 1000km...mislim da je potrebno naret generalko...bati+obrocki...stvar resena...drugace pa zna o tem kaj vec povedat Dr.S, ona fura zdaj mojo 2.0 16V...hehe, masine so pa tipi topi, seveda ce so prav cuvane...kar je iz moje strani seveda bla...
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

kdor ma tako masino itak da ne spara. jaz 100% nebi kupoval avta kateri nebi prej imel rednih servisov, k to je taka masina lohka zdrzi 400.000km, ce ga je pa model neki sam doma serviseru se posebi ce se ne spozna na masino pol je pa to bl ****, pa vprsanje kok je to zgonena masina, ce je zjebana ti se en orng servis ne resi masine. to lahko povem iz lastnih izkusenj ker sem kupoval opel astro 2.0 16v, in je na konc izpadl tako da je masi na cist u k... zarad tega ker jo je model sam doma serviseru....
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

Drugace f7r ne pije olja ce notr tankas 10W40.Ce pa tankas 5W40 je pa zgodba zelo drugacna.
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

Za ta motor pise v navodilih da je 1l/1000km v mejih normale. Liter na 1000km je uspelo tudi, ko je Avtomagazin delal test tam okoli 1992 s prakticno novim avtomobilom (pri povprecni porabi malo pod 12l bencina na 100km).

Seveda to velja pri voznji tam nekje cez 4k RPM, do te meje ne spije kapljice.

Tako, da upam, da se nihce ne cudi zakaj so skoraj vsi 16Vji ze bili zaribani (kdor maze ta vozi).

btw: BeaM_X, kdaj se slisima?

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

Odgovor Napisal/-a Devilll »

men ventilarca pozre okrog 2 - 2,5 litra na 10k km, oziroma ko dotocim se zadnjo rundo ....pol ko pride mal pod polovico raj menjam olje pa filter.....torej tam nekje na 8 - 9 k km mam pol servisni interval.....
While the clouds above prepare to destroy....
Odgovori