Megane Scenic 1.6 16V ali 1.9dci
Megane Scenic 1.6 16V ali 1.9dci
Zanima me katera masina se bolj obnese v Scenicu letnik 2002 (se stara oblika) in sicer ali 1.6 16V (108KM) ali 1.9dci (102KM) . Prednosti in slabosti obeh in pa poraba.
Ima kdo, kako se obnese? Kaksna je masina 1.9 dci, gleda na to da so jo v teh letih sele zaceli proizvajati (kako je s turbino in obcutljivostjo)?
Hvala, LpM
Ima kdo, kako se obnese? Kaksna je masina 1.9 dci, gleda na to da so jo v teh letih sele zaceli proizvajati (kako je s turbino in obcutljivostjo)?
Hvala, LpM
Re: Megane Scenic 1.6 16V ali 1.9dci
Definitivno ti priporocam 1.6 16V...
MA ni res, pri 1.9 dCi 75KW ne crkujejo turbine. Problematicni so bili ti motorji z 88KW od letnika 2001-2003.scrat napisal/-a:Za 1.9 dci ti lahko povem, da je super! Dost navora...vec ne rabs. Jst sm mel 2003. Faceliftan...Turbina je pa tko...mrzlega nikol cez 1500 obr/min.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Ce te zanima ti jaz prodam svojega in to za dokaj ugodno ceno:makro napisal/-a:Zanima me katera masina se bolj obnese v Scenicu letnik 2002 (se stara oblika) in sicer ali 1.6 16V (108KM) ali 1.9dci (102KM) . Prednosti in slabosti obeh in pa poraba.
Hvala, LpM

Je pa kot nov, nikoli razbit!
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Tommy, mas PM.Ce te zanima ti jaz prodam svojega in to za dokaj ugodno ceno:
Je pa kot nov, nikoli razbit!
Tommy28 napisal/-a:MA ni res, pri 1.9 dCi 75KW ne crkujejo turbine. Problematicni so bili ti motorji z 88KW od letnika 2001-2003.scrat napisal/-a:Za 1.9 dci ti lahko povem, da je super! Dost navora...vec ne rabs. Jst sm mel 2003. Faceliftan...Turbina je pa tko...mrzlega nikol cez 1500 obr/min.
Sj nism napisu, da crkujejo turbine. Treba prvo post dobr prebrat. Sam napisu sm, da ga ne mrzuga tiscat.
Jst mam 1.9 dci-ja čipanga na 150 konjev pa laufa u nulo že 186.000 km, tako da te mašine so vzdržljive. Večji problem je pri 1.5 dci 85 konjskem, kjer so pumpe odpovedovale.
Je pa sigurno bolj trpežna mašina 1.6 benz, ker jo lahka tud mrzlo teraš, dizelaša moreš pač ogrevat prej. Če delaš manj kot 20.000 km potem se v vsakem primeru bolj splača benzer, če pa si nad to številko potem že lahko razmisliš o dizlu, če pa si nad 30.000 km na leto potem vzami definitivno dizla. Vleče pa doooost bolj kot benzer, to pa je res!
Je pa sigurno bolj trpežna mašina 1.6 benz, ker jo lahka tud mrzlo teraš, dizelaša moreš pač ogrevat prej. Če delaš manj kot 20.000 km potem se v vsakem primeru bolj splača benzer, če pa si nad to številko potem že lahko razmisliš o dizlu, če pa si nad 30.000 km na leto potem vzami definitivno dizla. Vleče pa doooost bolj kot benzer, to pa je res!