menjalniki
menjalniki
zadeva je sledeca..
na meganu mi je shodil menjalnik. ostala mi je samo 5.brzina
v druge sploh negre rocka, ter tud na roke spodaj se neda nikakor prestavt..
zanima me od katerih avtov pase menjalik na mojda, pa da ma vsaj priblizna prestavna razmerja. (pa da vse pase)
oznaka mojega je JC5053 avto r.megane 2.0 16v f7r
na meganu mi je shodil menjalnik. ostala mi je samo 5.brzina
v druge sploh negre rocka, ter tud na roke spodaj se neda nikakor prestavt..
zanima me od katerih avtov pase menjalik na mojda, pa da ma vsaj priblizna prestavna razmerja. (pa da vse pase)
oznaka mojega je JC5053 avto r.megane 2.0 16v f7r
vel satis 2.2dci privilege fahrer----hvalabogu nič več 
Veckat se mi je zgodilo, da so se na menjalnikih pri karambolih pomesale prestave, ni bilo nobene prestave.
V glavnem s strani je bilo treba vzeti pokrov dol in poravnati prestave v pravilni polozaj
in je bilo spet vse OK.
Drugace imam pa jst menjalnik jB3 od megane scenic 1.6 16v.
mal mores po mojem pazit da se klapata menjalnik pa oljno korito, kadar sta oba alumnijasta, ker so razlicne kombinacije.
LP
V glavnem s strani je bilo treba vzeti pokrov dol in poravnati prestave v pravilni polozaj
in je bilo spet vse OK.
Drugace imam pa jst menjalnik jB3 od megane scenic 1.6 16v.
mal mores po mojem pazit da se klapata menjalnik pa oljno korito, kadar sta oba alumnijasta, ker so razlicne kombinacije.
LP
avto je bil v manjsem karambolu (kolo v robnik) a mislis da jih je pomesalo?
kater pokrov se to vzame dol? tist zelen na koncu?
k nism se nikol menjalnika razdiru..
sicer utopija ampak probat ni greh
a bi mogoce pasu menjalnik od novega megana ali lagune 6prestav
sm pomoje je vse drugac
kater pokrov se to vzame dol? tist zelen na koncu?
k nism se nikol menjalnika razdiru..
sicer utopija ampak probat ni greh
a bi mogoce pasu menjalnik od novega megana ali lagune 6prestav
sm pomoje je vse drugac
6prestav ne gre gor
@megane96 - toxious rabi tak menjalnik .....
Ce dajes tak menjalnik gor, je sam fora k je zajla za gas mal drugac narejena, in je treba v menjalnik narest luknjo za sondo za zajlo za zagas.
Luknja oz nastavek na menjalniku je ze narejen.
Spodaj je potem malce vec lufta ce je ta menjalnik, samo ni nic narobe.
S karterjem pa mislim da ni tezav.
@megane96 - toxious rabi tak menjalnik .....
Ce dajes tak menjalnik gor, je sam fora k je zajla za gas mal drugac narejena, in je treba v menjalnik narest luknjo za sondo za zajlo za zagas.
Luknja oz nastavek na menjalniku je ze narejen.
Spodaj je potem malce vec lufta ce je ta menjalnik, samo ni nic narobe.
S karterjem pa mislim da ni tezav.
Go HARD or Go HOME
a gre tist deklc dol brez da bi vzel menjalnik ven?
ker sem danes nekaj gledal pa zaradi kosa nebi sel...
je kak trik?
ter kako potem vidim ce so prav postavljene prestave, ker do mehanika mi je brezveze hodit dokler nimam vseh ostalih delov.. rad bi pa vsaj menjalnik zrihtal da bi bil avto pogojno vozen..
ker sem danes nekaj gledal pa zaradi kosa nebi sel...
je kak trik?
ter kako potem vidim ce so prav postavljene prestave, ker do mehanika mi je brezveze hodit dokler nimam vseh ostalih delov.. rad bi pa vsaj menjalnik zrihtal da bi bil avto pogojno vozen..
jst bi najprej probu, pokrov dol dobit, je pa res da je mal kriza z placom.
Z strani mores dol vzet, povezavo most-- karoserija.
Pol pa malo odvihati pleh na karoseriji, ki je v napoto ali pa, nosilec od menjalnika tasprednji proc uzet da se menjalnik mal dol poda.
Dr_S
verjetno si mislil zajlo od stevca.
1.6 16v nima vec luknje za tisto sondo ki sem jo teb poslal, ampak hitrost meri prek ABS-a.
toxius-u, sem pa zadnjic cist po nakljucju prodal eno vzigalno tuljavo, za 1.6e, prek oglasnika
Z strani mores dol vzet, povezavo most-- karoserija.
Pol pa malo odvihati pleh na karoseriji, ki je v napoto ali pa, nosilec od menjalnika tasprednji proc uzet da se menjalnik mal dol poda.
Dr_S
verjetno si mislil zajlo od stevca.
1.6 16v nima vec luknje za tisto sondo ki sem jo teb poslal, ampak hitrost meri prek ABS-a.
toxius-u, sem pa zadnjic cist po nakljucju prodal eno vzigalno tuljavo, za 1.6e, prek oglasnika
To ze da se luknjo naredi, samo ce je notri zobnik ki bo vrtel sondo, ???
sem mislil da imas nosilec spredaj z strani, pol pa tega zgoraj mal razsraufas tako da dobis pokrov dol mimo karoserije.
jst sem ravno v petek na cliotu II 99 letniku, ga snel dol ker zarad karambola ni blo prestav.
je bil pa nosilec menjalnika(tazgornji utrgan)- je menjalnik slonel na mostu in je sel pokrov brez problema dol....
zamenjam nosilec... zdej pa pokrov ne gre nazaj...bo treba nosilec se enrat dol vzet..
Lp
sem mislil da imas nosilec spredaj z strani, pol pa tega zgoraj mal razsraufas tako da dobis pokrov dol mimo karoserije.
jst sem ravno v petek na cliotu II 99 letniku, ga snel dol ker zarad karambola ni blo prestav.
je bil pa nosilec menjalnika(tazgornji utrgan)- je menjalnik slonel na mostu in je sel pokrov brez problema dol....
zamenjam nosilec... zdej pa pokrov ne gre nazaj...bo treba nosilec se enrat dol vzet..
Lp