Rajs preveri ce nimas diskov skrivljenih. To ponavadi trese. CE ti pri zaviranju mocneje trese in zacne trest samo od sebe precej mocneje tam od 100 do 140 km/h pol so zih diski.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Bom kaj takega uposteval kot zadnjo moznost...
Grem ju3 po manseto sprednjo za polosovino , popregledam se 1x zracnosti prem in obes , dal se 1x poscentrirat sprednja kolesa pa optiko naredit ker volan pac vlece... potem pa ce nebo bolje pa naprej iskat vzroke za zdrejat pa tudi ni problem ce bo pac to krivo
Cak a teb trese ko zaviras ali ti trese med voznjo?
Kolega je centriral felge, preveril amortizerje, delal optiko pa je se vedno treslo. Imel je gor nove Barum gume, pa ni niti pomisli da bi bilo to. Potem je kupil nove Michelin in je sel avto mirno kot urca.
Ce ti pa avto v stran vlece kot si napisal v zadnjem postu pa zna bit se kej druzga. A je bil kej razbit avto?
ja pred 7 letim pa se tedi samo malo spredaj
trese kot hudic ze pri 120
gume so pa itq nalite sej zato pa sprasujem ce ko jih scentrira skupaj z gumo itq ce je pol to ql?
pa ja nalite so zato ker avto hitrost redko kdaj prekoraci hitrost 80 km/h zato tudi nefajne gume vlece pa ga ja u levo od tedi ko so za colo vecje pa sirse pac ko smo iz rajt kap presli na alu wow
sem skor preprican da so gume krive. Kolegu je treslo od 120 - 130 in se pol tam nekje pri 180...
To da vlece je ponavadi veckrat cutit pri sirokih gumah ampak to zaradi asfalta. Jaz imam 225 siroke in se cuti, tudi kadar kak del ceste bolj visi kje na avtocesti... po kolesnicah na kaki zjhani cesti me pa sploh vlece sem in tja drzim volan kot na traktorju matr! Ampak v ovinkih se pa drzi
Bodi pozoren ce ti vlece avto skoz na istih odsekih ceste...
Ce mas pa nalitke potem pa ni cudno, da ti trese. Znebi se tega sr..ja kakor hitro mores. Jaz sem imel svoje cajte na Hondi za drage za trening gor nalitke. Treslo je ko pr norcih. Druge gume, in voila, vse je blo ql. Potem so res najverjetneje gume. Res je bolje kupit najcenejse gume kot pa nalitke. Pa se, ko na nalitkah letis ven iz ovinka, ti je zal da nisi dal tistih 100 eur vec in ostal ziv. Premisli.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
pri nalitkih je velikokrat problem nehomogena struktura materiala, gume...
zato pri visjih hitrostih (za ta obseg gume je ravno med 120 in 130 km/h) trese.
Kot so ze nekateri povedali...proc od nalitkh, ker so povrh temu se nevarne.
Meni je tudi tresel volan in sem 3x peljal k vulkanizerju ter na optiko, pa ni bilo nic bolje. Potem sem pa zamenjal sprednje in zadnje gume in sedaj je v redu. Prej namrec niso bile oznacene in jih je ocitno 1. vulkanizer dal drugace gor kot so bile utecene. Tako da js mislm, da so gume precej verjetn vzrok kadar trese volan pri 120+kmh.