Clio 1,2 ne gre kot bi moral!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
silver 147

Clio 1,2 ne gre kot bi moral!

Odgovor Napisal/-a silver 147 »

Skratka kot je ze iz naslova vidno motor ne vlece vendar samo na nizkih obratih ko se enkrat zavrti gre. Je pa nerodno pri kaksnem speljevanju v klanec k na tiste obrate cakas in cakas. Zdej vem da 1,2 motor ne bo nikoli trgal asfalta. Sam vseeno bi moral it boljse saj po spominu je sel avto je sicer mamin in ga ne vozim pravi da obcasno tudi ful smrdi po izpusnih v notranjosti avta ponavadi na kaksni daljsi relaciji kot bi imel pred sabo smrdec kamion sam da kamiona ni :D

Do sedaj sem "uspesno" servisiral avto v povezavi z tem sem naredil
- zamenjava sveck
-zamenjava zracnega filtra
- cisceneje motorcka prostega teka avto se je na minimu "zaletaval" zdej je ok istocasno sem tudi odklopil tisti odusnik od oljnih par da se ne bo vec packalo je to ok?
-potem sem se pomislil na injektorje in sem vlil magicni aditiv :D za cisceneje injektorjev pa je bolj placebo efekt kot kaj drugega al se jih da edino prav scistit z ultrazvokom?

Mi se kaj prostane al ne bo drugega kot na pooblascen servis in po kredit na banki za popravila :D ?
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Je to se stari energy motor ?
silver 147

Motor je mislm df7.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Isti kot v twingotu.

Jaz sem sprobal cistilo od renaulta. Zdi se mi boljse.
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Ce sumis injektorje, je najboljse da razstavis vbrizgavanje in jih vzames ven, potem bos pa ze videl kateri so ok in kateri ne.

Dostikrat se zgodi da izpreze 1 injektor in potem avto po treh 3 laufa.
tko jst predlagam.
Cistilo ne bo pomagalo ce je popolnoma zanic.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Da bi jih kar komplet z vodom vzel ven in sprobal kako razprsujejo gorivo ?
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

ne,
ven jih vzames pol pa pogledas injektorje, tisti ki prsi je svetle barve, tisti ki pa ne dela je pa bolj temen rjav.

Pol moras pa tistega ki je zanic zamenjat in bo spet ok, seveda ce so krivi injektorji.
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Ce odklopis oddusnik par, moras zatesniti luknjo na sesalni cevi in na glavi, ce ne ti pri prvi vlece zrak, pri drugi pa olje ven kaplja :D . Ne vem pa, koliko je dobro to odklapljati.

Kaj pa filter bencina?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Kaj pa pocen izpusni kolektor?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

Hello...
Sam sem imel enak problem pred 2 letoma...Seu sem po te aditive ki jih dobis na reno servisu vse scistil vbrizg, menjal zracni filter, svecke, kable, razdelilno kapo pa vlil aditive not za ciscenje preveru vse in to je to... natankal tank 98ke in gasa na avtobahn... razlika je bila ocitna edin kaj sem takrat naredu tud je bilo cev za topel zrak sem odtranu in dau debelo cev sam za dovod hladnga zraka na vbrizg...
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Kaksne pa so cene injektorjev, novih/rabljenih?
Ce bom moral mejat. So pa zelene barve.
silver 147

Problem resen in clio 1,2 60KM spet dominira na levem pasu avtoceste :D

Krivec pregorjena notrajost zadnjega izpusnega lonca!

Zanimivo da sem na to takoj na zacetku pomislil sam tisti obcutek kolko mora pihat zadaj ko na mestu pohodis gas je bolj tako ... na zunaj z loncom vse ok sam ocitno ni blo pravega pretoka zato je tudi smrdelo po izpusnih in ni potegnilo takoj. Kako je vse enostavno in logicno potem ko je problem resen :)
Odgovori