Pomoc pri menjavi bencinske pumpe

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Pomoc pri menjavi bencinske pumpe

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Lep pozdrav!

Vem da je to Renault forum ampak morda je se kdo v zivljenju imel Opel Omego 2.0 16V.
Vceraj sem imel smolo in sem zadel tak nizek kolicek, ki mi je poskodoval tank za gorivo in ocitno se bencinsko pumpo ker se le-ta ne zbudi vec. Zanima me ce kdo ve kako spravt hudica od bencinske pumpe ven iz rezervoarja za gorivo. Ker ni nobenih sravfov, samo tak obroc. No sej ce je kdo to ze kdaj dajal ven bo vedel. Pa ce kdo ve za kako rabljeno pumpo naj mi prosim napise!

Hvala za vsak odgovor!

LP Robi
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Joj Robi ....

Ce je tako kot pri Renaultu, potem:

Okoli pumpe za bencin je en tak plasticen obroc. Ta obroc se odsraufa, vendar pazi da ne unicis tega obroca. Najboljse je z eno leseno palico, ki je na koncu bolj siroka in potem lepo z kladivom pocasi tolces da se odsraufa.

Odklopis cevke za bencin in elektricni prikljucek, in lepo vzames pumpo ven.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
robi1000

Eh sem vceraj probal pa je tist obroc tako zariban da je joj. Ni bil se nikoli odsravfan. Bom probal se dons ko si bom vzel malo vec casa. :)
Slika
bluerunner

Odgovor Napisal/-a bluerunner »

Zdej ne vem tocno ali je ali ni tako kot pri R19 16V.

Tam imas isto obroc,ki odsravfas tko kot je ze Dr_S napisal.Ko ga bos tolkel,ga daj izmenicno levo in desno stran obroca,da se enakomerno sprosti.Pomaga ce das malo wd-ja.

Pod njim imas napravico,ki meri nivo bencina v tanku (to je pri R19).Desno od njega,pod plehom je se ena naprava(plasticna pa cevke so gor priklopljene) in to je pumpa.Kako jo dobis ven, je tvoja odlocitev.Lahko snames cel bencinski tank ali pa vzames skarje za pleh in odstrizes do pumpe.Tako sem naredil jaz.Nad tisto,kar sem odstrigel sem potem prisilikonal drug pleh.V funkcionalnosti ni nobene razlike.

Pazi le, da ko snames cevke gor pritisnes cunjo,da ti ne bo bencin sprical po celem avtu.In vsekakor ne priporocam uporabo brusilke(bijaksa).

Ko das v tank novo pumpo ocisti se kovinski filtercek,ki samo nataknjen na spodnji strani pumpe..

Ce imas pa se kaksno vprasanje na to temo pa povej.

Torej pomeni,da je masina ze zrihtana?So kaksne razlike v performansih?

LP Peter.
Renault Sport fan-Laguna dCI, 96kw dynamic lux
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

hm a nimas pumpe pod zadnimi zici ? plasticen pokrov? katerega odstranis in se nekaj odsrafuas in prides do pumpe....saj astra 1.4 letnik 94 je imela tako :wink:
Slika
Uporabniški avatar
robi1000

Bluerunner, mislim da si malo slabo prebral post. Moj avto se ni fertik. In sem vzel od mame avto, da sva sla z eno punco mal na LJ grad. In jaz sem malo manj gledal naokoli, ce veste kaj mislim. :oops: :wink: In sem z maminim avtom nasedel na 20 cm visok kolicek. Uglavnem vse skupaj splet nekih nesrecnih nakljucij.
Slika
Odgovori