veliko popije ? ali pac ne ? =D

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
PaciEnt
Kraj: Ljubljana-Ig-Brest

veliko popije ? ali pac ne ? =D

Odgovor Napisal/-a PaciEnt »

Pozdravljeni.

Temo sem odprl predvsem iz zanimanja pa seveda u upanju, da mi zna kdo pomagat. Imam cliota 94 letnik z 1.4 motorjem po novem (prej sem imel 1.2) in pije 8 litrov nikakor manj, kvecjemu vec. Prejsni motor 1.2 je pil 7 litrov + :roll:
Zanima me kaj je mozen vzrok, da avto toliko popije ? Nekdo mi je celo govoril, da je lahko tudi lambda :?:

Prosim za cim vec informacij glede tega "pozresnistva" :D ;) pa Hvala
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Tudi 1.2 ti je veliko pil.Meni je max 6 litrov in to mestna voznja. Tako da verjetno imas kar tezko nogo a? :D
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

dolenc napisal/-a:Tudi 1.2 ti je veliko pil.Meni je max 6 litrov in to mestna voznja. Tako da verjetno imas kar tezko nogo a? :D
Normalna poraba, sploh pa ce je mestna.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
PaciEnt
Kraj: Ljubljana-Ig-Brest

Odgovor Napisal/-a PaciEnt »

hehe sm vedu da bote to rekl :lol: nene nimam nc tezke noge res ne :D u sluzbo sm se pelu zmeri po avtocesti tko, da b lahk reku da sm mel skos sam relacijo. Krizisca sm mel dva tko, da se ustavljal umes tudi nisem skoraj nic in speljeval. Po avtocesti ga pa tud nisem tiscal pelu sm se 120 mogoce kdaj 140 ce je bil klancek dol :D se to sm dal kr u ler je slo hitrej hehe :lol:

Zdej pri tej 1.4 masini mi pa hlajenje ne dela sm si pa sam zvezu tale vklop ventilatorja tko, da mi kr skos dela, da se kej ne bi pregreval. Pije pa za moje pojme nenormalno velik za 1.4 motor nevem .. sam 8 litrov je pa mal dost .. 1.2 motor je bil pregret 234X :D in sm mislu da najbrz zarad tega tuk "zejn" :lol: .. sej na konc je sla masina samo se na smetisce je skoraj da ne zaribala.
Upal sem, da bo ob menjavi motorja avto manj pil ali pa vsaj isto kot mi je prej 1.2 pa ceprav je kubatura malo vecja,... sem se pa ocitno zmotil :? Zdej upam, da kdo ve kje tici problem, da avto tuk popije ? drugace pa itak nameravam kupiti drugega med zimo ali pa najkasneje spomladi.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

ce zelis prsparati z bencinom vozu na avtocesti po klancu navzdol v brzini! saj takrat imas ti porabo 0,00...pa se veliko bolj varno je kot pa ce ga imas ti v prostem teku...takrat ti pa poraba samo se veca :wink:

moje mnenje glede tega da je 94 letnik... in to je 13 let str avto p da ti pije 8l? jaz se nebi nci pritozeval... :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Ce res vozi kot je napisal, bi moral manj kurit. Kaj in kasen ventilator je prevean pa ne vem. Saj imas menda termometer - koliko se pa segreje avto. Kako dela - cuka, kaslja ali kaki podobni simptomi.
Vzrokov za preveliko porabo je ogromno - od sveck, kablov in razdelilne kape, zanic termostata, zabit auspuh, crknjena lambda, razstelani ventili, narobe nataknjen jermen, puscanje kake cevke, predvsem za merjenje podtlaka pa se kaj se najde.
Ti motorji, kolikor so stari, so precej dobri kar se porabe tice. Meni v bistvu konstantno pije pod 7, pa zadnje case dostikrat tudi prikolico vlece.
Imam pa tudi dokaj lepe voznje, tako da je za pricakovati tako porabo.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Devilll
Kraj: Vinorodna dežela Bizeljsko...

Odgovor Napisal/-a Devilll »

pol se pa js sekiram ko mi ventilarca zre 7,2-7,4L na 100.......pa se vceraj sem jo mal razteral, sam cez 220 pa je nism mogel spravit, tud po klancu navzdol ne..........kaj ma ta avto v 5. prestavi mogoce bolj nezno blokado, ker do 7k rpm je prisel in niti malo vec........do 4. prestave pa gre do enih 7,1 - 7,2k rpm...... :roll:
While the clouds above prepare to destroy....
virko
Kraj: Dolenjska

Odgovor Napisal/-a virko »

Men je Clio 1.4 16V (2003) pil cca. 8L/100km in to cisto normalne voznje (100 po hitri cesti - sluzba in nazaj) :)
LIFE IS TOO SHORT TO DRIVE A GOLF DIESEL !
.....................................................................
http://www.virc-sp.si - računalniške storitve, spletne strani, itd...
http://www.mk-napoleon.si - Moto klub Napoleon Trebnje
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

virko napisal/-a:Men je Clio 1.4 16V (2003) pil cca. 8L/100km in to cisto normalne voznje (100 po hitri cesti - sluzba in nazaj) :)
Za manj kot 8l mors bit pa res upokojenc. Men je pil tud bliz 10l/100km :lol: Zdej k ga voz mami pije 7.7, pa je voznja po avtocesti vsak dan iz vrhnike do Lj pa nazaj. :wink:
Enigma motorsport
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Drmo napisal/-a:
virko napisal/-a:Men je Clio 1.4 16V (2003) pil cca. 8L/100km in to cisto normalne voznje (100 po hitri cesti - sluzba in nazaj) :)
Za manj kot 8l mors bit pa res upokojenc. Men je pil tud bliz 10l/100km :lol: Zdej k ga voz mami pije 7.7, pa je voznja po avtocesti vsak dan iz vrhnike do Lj pa nazaj. :wink:

Ma nisem se za penzijo, ceprav se vcasih pocutm tok :)
Imamo megana 1.6, okrog 100 konjev ne vem tocno, pa pije 7 litrov. ne vem no.

LP
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

dolenc napisal/-a:
Drmo napisal/-a:

Ma nisem se za penzijo, ceprav se vcasih pocutm tok :)
Imamo megana 1.6, okrog 100 konjev ne vem tocno, pa pije 7 litrov. ne vem no.

LP
7litrov meni dizl pije, pa se ne sekiram :lol:
Uporabniški avatar
Blueboy_RM
Kraj: Posavje

Odgovor Napisal/-a Blueboy_RM »

Ce sem prav prebrl ti ventilator za hlajenje radiatorja nosntop laufa?
Ce tko pol ti lahko motor dela premrzlo in ti daje elektronika prebogato zmes bencina in zraka. SKlep vecja poraba, ker misli da je motor hladen. Daj zamenjaj termostikalo, da ti ventilator vklaplja po potrebi in ne nostop da dela.
RM
[Nism član j... ga:)]
Slika
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

moj clio 1.4
dokler nisem menjal filter,nataknil 195,45 R15 gum,spustil,nalozil muziko,kable vleko led diode montirla,pa sekaj bi se najdlo

mi je tut pil pod 7
6,8
dolge proge 6l

zdaj pa mi pije tudi 10 do 11l
odvisno od noge
pa poti ki jih nardim
ce mam samo dolge proge pa omejitev da se drzim mi pije tut 7

to se pa strinjam da ce ti ventilator laufa mas ves cas po zaugom,avtomatsko vecji obrat v leru itd.

tak da okoli 8l je normalno :P
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
Clio1,4
Kraj: Kranj, Planina

Bencin in 1,4

Odgovor Napisal/-a Clio1,4 »

Sam imam 1,4 bencinarja. Velik prevozim v mestni voznji, tko, da imam porabo kr tm okol 8,3 vcasih tud 8,7. Na daljse relacije 7,3 pod 7 pa se nikol in verjeten tud ne bom. Tolk da glede na cas, kar ze vozim avto, se men zdi kr dost normaln, sej vem, da nimam 1,2. Mal hitrejs voznja, amapk vseen mal manj zaviranja, ker ze pac tolk prej spustim gas, pa v ovinkih k vsi zlajfajo men skor ni treba.

Ti pa toplo priporocam, da na cesti ne vozis v "ler", se manj po klancu navzdol, ker s tem ne prihranis, kar je ze nekdo zapisal, lahko pa veliko izgubis. Kadar bos potreboval v kaki situaciji, ki se zgodi iznenada mal vec gasa, ti bo zelo trda predla ali pa se celo kaj, kar se nikoli nikomur ne privosci. Bi pa bilo skoda, da se to naredi zaradi neumnosti z izgovorom "sparanje". Pomisli na sebe in se vprasaj ali si res tko malo vreden, da bi se za kak cl bencina zaletel, ko bi jo drugace lepo elegantno zvozil! Preprican sem da ne! Sem Gorenc, pa si tega nikol nisem in tudi ne bom privoscil :D
Pa srečno na cesti, ali kjerkoli ste!

Slika
Odgovori