nastavitev ventilov
nastavitev ventilov
a se pri 16v da nastavt ventile? Zdej smo zmontirali drug motor noter ki bi moral bit dober in danes na prvi testni voznji so se pojavili problemi. V motorju v rangu od 2000 do 3000 obratov nekaj ropota, en ki se malo bolj spozna je rekel da ima verjetno ventil luft?
Glede na to da sem jaz kupu motor, ki so ga baje obnovili in so ga tud mel podrtga bi pa ja vidl ce so drocniki slabi
No to je un motor k so ga obnavlal ziga iz foruma pa njegovi kolegi. Ker pa to useskp ze zlo doug ni laufal ga tut se nism nc prtisnu na obrate, avto je laufu useskp ksno uro, ga pa nism prtisnu cez 4k rpm... Bom probal mal na obrate da vidm ce bo kej bol.
Ne gostega! Redkejsega! Sej zato ti verjetno, ko je topel rozlja. Za hladen motor je gradacija taprava, 50 je pa previsoka gradacija, verjemi meni, sem sprobal pri moji bivsi R19 16V, pa drocniki rozlajajo ko pr norcih, ko je notri olje z vec kot viskoznostjo 40. Toci ven, pa daj notri nekaj 5W-40. Najboljse elf Exc. LDX.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

5W-40 pomeni: 5 = iztocni cas tekocine
W je oblika case ( flase, piksne, itd ) iz katere tekocina iztkea
40 = temperatura itekajoce se tekocine
W je oblika case ( flase, piksne, itd ) iz katere tekocina iztkea
40 = temperatura itekajoce se tekocine
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Mah s tem motorjem je pizdarija
Kr dost dela smo vlozl da smo zamenal motor, pa da ne recem se kok denarja, zdej pa ne dela
Zdej smo dal not elf ldx, skor isto laufa k prej, mogoce mal mn naglas. Ju3 gre avto do mehankarja sam so skor zihr drocniki. Bomo vidl kok bo predracun, ce se sploh splaca rihtat al bi blo bol da damo (spet) drug motor notr.
Tocno tako!djsly napisal/-a:Pri moznosti "spet drug motor" notr, obstaja verjetnost da bo pa kej druzga crkovalo...
Tega postimaj do konca.
Jest ti predlagam da zrihtas drocnike pa mas mir. Ce je tolk lufta da se slis in te mot ne pomaga niti olje. Pri mrzlem ti pa zato lepo tece ker je olje se dovolj gosto...ko pa se segreje se tud bolj utekocini in zato se slisi.
Jest sm meu ojnicne lezaje hin pa je blo enako kot pri tebi...ko je bil mrzel vse kul, ko pa se je segrel pa je ob majhni obremenitvi bilo slisat klok, klok, klok.
Lahko da bo zvok se vedno prisoten kljub menjavi...bos videl.
Glede tega motorja od Zige. On ni mogel vedet al so drocniki uredu al ne dokler motor ni zalaufu..kar pa ni. Se zgodi tole z drocniki, jeb.at ga, star motor.
Pa cist tko za info kaj se smatra pod generalko motorja: novi bati, nove puse, obrocki, lezaji (vsi), brusena gred, semeringi, itd. To je samo kar se tice bloka motorja.
Pa se ena slika za tiste ki ne veste kako hidravlicni "roller tapped" drocniki zgledajo:

pa razlika med roller tapped pa navadnim "flat tapped" drocnikom:

Enigma motorsport
Glede na to da pravis, da je olje se na pogled kot novo, to pomeni da olje nima neke velike cistilne funkcije. Ampak to je tako ali tako znano za vsa visoko zmogljiva olja. Castrol RS bo tut po par tisoc km k nov.Devilll napisal/-a:jaz sem sel iz 10w-40 na 5w-40 elf ldx, pa motorcek dost lepse laufa, zjutraj ko hladnega vzgem manj zarenci, po 2,5k km prevozenih s tem oljem je se vedno cist prozorno olje.......kaj to pomeni, mi zna kdo razlozit???
Mislim, da ko naredis generalko se ne da takoj notri takega olja ampak kako mineralno, da se motor ulavfa.
Clio 2.0 16V Williams 94'