Cao!!
Beli Stevci!!
Beli Stevci!!
Ali ima kdo na racunalniku bele podloge stevcev za renault megana let. 96? Dejte gor prlimat!!!
Cao!!
Cao!!
Hehe... jaz vedno ful tankam.. mesecno 2x-3x, do lj pa nazaj mi je pa 40l pozrlo materna.. resda sem ga do fula gonil skoz na avtocesti...HaBBicH napisal/-a:A si se izprsil na benzi
Na tisti sikani ko so obvoznice okrog LJ pa me je zaneslo ko sem zavijal v velkem loku 180km/h not sem se z enim BMW podil pa njega ni odneslo, mene pa z novimi gumami zadek cist na koncu.. sem mislil da je konec, a je to zaradi tega ker nimam spuscenega? Je pa res da me je 1. z temi gumami F1
No, takole je. Pravzaprav je odvisno razmerje HP/KG. Visje ko je, boljse je. Prav tako je bolje, da je prestavno razmerje krajse. Za kontrolirano "slajdanje" ie. drifft potrebujes kar precej navora ter veliko razpolozljivo obmocje le-tega. Tako da, marsikateri serijski avto, ki to ponuja "slajda" brez tezav. Ampak tak avto nima pogona na sprednja kolesa.VIA napisal/-a:Pa ja! Probaj enkrat(samo prej si podvozje fajn porihtaj in nabavi en mocnejsi motor z kr nekaj iha-haji ker ce ti mislis kontrolirano slajdat z serijskim avtomobilom pol res ne gre).Je pa tudi res da gre boljse z zadnjim pogonom in brez vseh diferncialnih zapor
S pogonom na sprednji osovini lahko driftas s pomocjo rocne zavore, ali ce spravis avto v podkrmarjenje. Kar pa ni ravno kontrolirano. Sredi ovinka ne mores avtomobila izravnavat s kontrolami, ki so ti na voljo. No, dopuscam, da si nadclovek, ki to zmore
Kakorkoli, diferencialna zapora je za slide zazeljena. Po domace se temu rece "spera". V bmw svetu so v E46 model recimo to dajali le v M model, s 25% zaporo. In to z dobrim razlogom. Ker namrec, ko ti _kontrolirano_ drsis skozi ovinek, brez zapore vrti eno kolo hitreje od drugega. Zato je razpored moci na pogonski (zadnji) osi razlicen. Zatorej ne mores dobro ter natancno drseti. Z zaporo dosezes precej bolj izravnano moc ter posledicno popolnoma ubogljiv zadek.
Temu se rece, kontrolirano drsenje
Bi ti dal nobelovo nagrado in doktorat sedaj iz tega Puhek!Ampak mi smo mislili slajdanje-ko ti avto rit odnese pa ga lahko z nic kaj velikim trudom ulovis.Tisto kaj pa je driftanje in drsenje cez ovinek in ti zadnja kolesa lepo prosto drsijo je pa druga pesem.Tega se pa z sprednjim pogonom valda ne da pocet ker je vso bistvo da se zadnje vrtijo z zdrsavanjem,z sprednjimi pa krmilis vozilo.Zgleda da je bil nesporazum med tem kaj ti mislil in kaj midva z habbich(om)!Ker nama je po vsej logiki jasno da se ne da driftat z sprednjim pogonom.da pa se kontrolirano slajdat v tem smislu da slajdas cez ovinek in ga lahko normalono ulovis na svoj tir.Ampak potem se slajd konca,pri vozilih z zadnjim pogonom pa dokler tisis po gasu tako dolgo ti zadek drsi.
Ker tu je bistvena razlika- vozilo z zadnjim pogonom slajda zaradi prekomernega zdrsa zadnjih koles, vozilo z sprednjim pa lahko slajda le zaradi prehitrega vstopa v ovinek (in mislim da sva mi2 z Habichom to mislila ker logo da driftanje z sprednjim pogonom ne obstaja)!
Pa glede BMWjev. Je moj stari lastnik modela E46 in ima »spero« po tvoje (diferencialna zapora) kater gre tudi ugasnit in lahko brez frke pocnes to kar si ti mislil!In ni model M ampak je navadna serija 3 modela E46!!! In to ima oznako ASC+T
Ker tu je bistvena razlika- vozilo z zadnjim pogonom slajda zaradi prekomernega zdrsa zadnjih koles, vozilo z sprednjim pa lahko slajda le zaradi prehitrega vstopa v ovinek (in mislim da sva mi2 z Habichom to mislila ker logo da driftanje z sprednjim pogonom ne obstaja)!
Pa glede BMWjev. Je moj stari lastnik modela E46 in ima »spero« po tvoje (diferencialna zapora) kater gre tudi ugasnit in lahko brez frke pocnes to kar si ti mislil!In ni model M ampak je navadna serija 3 modela E46!!! In to ima oznako ASC+T