Poraba bencina
Re: Poraba bencina
Tole ti pa ne verjamemmacckon napisal/-a:Clio1,4 napisal/-a:Imam Clio 1.4 16V Dynamiqve, model 2004, kupljen iz druge roke. Zanima me kaksna je poraba bencina za te tipe. Sej vem, da mam mal tezjo nogo, tud racunalnik izpise, da je povprecna poraba vedno tam okoli 8.5 do 8.7 lit/100km, mene pa zanima, al je mozno porabo kej znizat.
Zul me namrec, ko sem peljal zadnjic iz Kranja v Novo mesto in do Dolenjskih toplic, ter nazaj, pa sem pokuril za 5.000 SIT becina. Ce je zdej po 260,80 SIT to niti ni tolk mejhen strosek. Me pa zanima, ker mate ta tip Clota, al je ta poraba normalna al se da kej zmanjsat (ne s tem, da bi bil vec v garazi, hi).
Kaksna je pa poraba bencina vash avtov??? A je le moj tolk zejen, a so tud vasi avteki tolk zejni??? Seveda, ves cas laufa tudi klima, mam pa nastavljeno na 21 stopinj - AC.
Vseeno, ce primerjam cene avtobusnih vozovnic te pridejo za isto relacijo nekako 6.500 SIT, seveda s em, da je porabis veliko vec casa, trikrat se presedes, ne mores nikamor drugam, ne mores vmes na kofe itd..... Glede na to, je poraba mojga Cliota se dokaj ugodna, ampak na splosn pa .....?
tole je pa skoraj prevelika poraba.......men z 1.6 16v masino pa z 17-kam ne pride cez 7.6......pa to je ogromno mestne voznje.......na relacijah je okol 6l.......tko da al mas tezko nogo al pa.....
Imamo enakega cliota (original 15") in je mestna poraba kar lepo okoli 8,3 do 8,6L. Na relaciji se da iti tudi na 5,6L ampak ga moras resnicno zelo sparat. Drugace pa pije pri normalni voznji dobrih 7L, pri priginajanju si pa hitro 9 ali 10L. V 5. do konca je pa poraba 16 do 17L.