xenon ugasa

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
janezkranjski

xenon ugasa

Odgovor Napisal/-a janezkranjski »

Torej dogaja se mi redno da se mi na Laguni II ugasa desna luc :mad: ko ugasnem in ponovno vzgem luci pa spet deluje :mad: leva deluje brez problema :roll:

Je to kaksna znana napaka? Bi pomagalo ce bi zamenjal celotno luc ali je to kak posebaj "racunanik"/"vezje"/x/y in z menjavo ne bom resil nicesar?
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Ce bos luc menjal nebos nic naredil... Xenon zarnice krmili posebna elektronika imenovana (Racunalnik, Balast, itd). Enota je namescena ponavadi pod zarometom! Je pa orginal balast ful drag, prek 200 eur. Se bolj splaca kak xenon kit...

Morda je ze dotrajan! DOT je nekje 2000 ur, vendar ponavadi to drzi dlje...

Zgleda pa takole...

http://www.geceucusu.com/mods/xenon/9/
Uporabniški avatar
vojko1962

Odgovor Napisal/-a vojko1962 »

Tudi meni je ugasala leva luc,potem pa sem prestavil levo na desno in obratno.No sedaj je zacela ugasati na desni,tako da je lahko tudi zarnica okvarjena
Včasih vozim hit,včasih pa počas
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

vojko1962 napisal/-a:Tudi meni je ugasala leva luc,potem pa sem prestavil levo na desno in obratno.No sedaj je zacela ugasati na desni,tako da je lahko tudi zarnica okvarjena
mas prav :oops: to so prvi znaki, da bo zarnica sla....lohk je pa tud balast v igri :roll: pri men je bla zarnica :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Menjava zarnice! Meni je tudi crknla ena!
janezkranjski

Zarnice sem menjal pred 2 mescema :roll:

Imam se eno staro, bom poskusil zamenjati za kak dan pa da vidimo, ce bo delala isto je balast, ce ne pa je zarnica :?
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

probaj menjat levo desno zarnico!
janezkranjski

[KEKEC] napisal/-a:probaj menjat levo desno zarnico!
Zdaj sem zamenjal levo-desno zarnico. Glede na pogostost ugasanja bi mogel ze jutri vedeti kako je na stvari.

Malo sem si ogladal tudi tisti balast- ali tega ne dobis v kompletu ce ti menjajo luc? Npr. da mi prileti noter kamen, ga peljem na servis in mi menjajo luc- balast se vgradi ekstra in ni v kompletu?

P.S.: preprosto moram... inzenir, ki je spravil luci v laguno in potem se vse ostale zadeve tik okoli njih si zasluzi doktorat, prvo ze mores odmontorati vse pokrove, potem se zajebavas z pokrovom od luci, najlepse pride ko se zajebavas z fedrco, ki drzi zarnico, potem pa se enkrat ko delas nazaj noter :?
Uporabniški avatar
Mark

Zaromet, Zarnica D2S ter balast spadajo sicer v celoto, vendar ce dobis v zaromet kamen ne verjamem, da ti bodo menjali skupaj z balastom!

Balast je predrag, razen ce imas prometno in je unicen!

Jaz sem kupil orginal xenonske zaromete naknadno brez balastov (Novi stanejo cez 500eur brez zarnic, za rabljene pa se kasneje tudi nisem odlocil, ker je bil xenon kit skoraj pol cenejsi) in sma s kekecem zmontirala not xenon kit, pa dela super! Se ne rabis zabavat z nobeno fedrco, itd :D
janezkranjski

Mark napisal/-a:Zaromet, Zarnica D2S ter balast spadajo sicer v celoto, vendar ce dobis v zaromet kamen ne verjamem, da ti bodo menjali skupaj z balastom!

Balast je predrag, razen ce imas prometno in je unicen!
Skoda :D

Sicer pa.... danes vjutro mi luc ni ugasnila niti enkrat :shock: kot zgleda desna ni bila v redu zmontirana??? Ali pa jima bolj ustrezajo nova mesta :D

Bomo videli kako bo na poti domov, vendar mislim da bi se do sedaj ze pokazalo, ker prej se je ugasala na vsakih par kilometrov, zdaj pa v celi poti ni niti enkrat.

Hvala vsem za pomoc, ce ne drugega poznam resitev za taksne simptome- zamenjava levo-desno/zarnica/balast :D

Mimogrede se me zanima na koliko casa menjavate xenon-ske zarnice? Na kakoliko ~km?
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Zavarovalnica povrne zaromet v celoti,v kolikor imas zavarovane zaromete (ce je xenon serijsko na avtomobilu). Saj si temu primerno tudi placal zavarovanje glede na serijsko opremo v avtomobilu.

Povsem nekaj drugega je, ce naknadno vgradis xenon kit. Potem bi moral pri zavarovanju to tudi javit, kot dodatno opremo. S tem bi se ti avtomatsko zvisala zavarovalna premija.
Uporabniški avatar
Mark

Jaz nebom nic javljal...Morali bi ti krit taksne zaromete, kot si jih imel gor, ko se ti je zgodila prometna (Za kit je vseeno, zarometi so drazji z leco) :wink: Avto pac morajo povrnit v prejsnje stanje :D

Glede povracila pa mislim, da ti povrnejo samo zaromet, brez balasta in zarnice, ce je slucajno ostala cela!
janezkranjski

Potem bi pa mogel ta kamen kar konkretno prileteti v luc :D

No upam da bo sedaj delalo kot je treba in ne bo treba nicesar menjavati. :roll:
Odgovori