Predelava 1.4 energy

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
goahead
Kraj: Nova Gorica

Predelava 1.4 energy

Odgovor Napisal/-a goahead »

Ciao!

Zanima me ce pridejo v postev kaksne predelave na mororju 1.4 (75KM)-Megane?
Uporabniški avatar
Nemo
Kraj: Rogatec

Odgovor Napisal/-a Nemo »

Jasno da gre, kromirani kolektorji, sportni avspuh, sportni filter, drugi cip, turbina interkuler in se in se. Odvisno kolk je globok zep.
Nisem HITER IN DRZEN, sem pa?® PO?àASEN IN GLASEN!!!
:evil: ?†e malo pa konec lu?°nega :evil:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

Uh, ta s turbino je malo huda...
Slika
Uporabniški avatar
goahead

meni je pa glih ta s turbino vsec! Drugo pa itak ze imam razen cipa, ker pravijo da je neumnost ce nimas turbo motorja.
darkdog24
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a darkdog24 »

goahead napisal/-a:meni je pa glih ta s turbino vsec! Drugo pa itak ze imam razen cipa, ker pravijo da je neumnost ce nimas turbo motorja.
Kje si pa dobu kromirane kolektorje?
P O L I C I J A skrbi za Vašo varnost in za Vašo denarnico.

Bodi PREVIDEN cuvaj svojo denarnico.
modriDIRKAC

Re: Predelava 1.4 energy

Odgovor Napisal/-a modriDIRKAC »

moj frend ma doma odmicno gred se iz casov ko so ti motorji peli na ralyih...dela v obmocju od 3000-8000 rpm...pol ti pa sam se senica rac. preprogramira pa mas 100 km k nc...
Uporabniški avatar
goahead

Kako pol to upliva na delovanje motorja. Verjetno ce ga tako nafriziras se bo kmalu zmatral in crknil.(ne vem)!!Kolko bi pa prisel tak poseg :?:
Uporabniški avatar
Bojci

Druga oziroma sportna odmicna gred kasneje odpira ventile, torej vecji kot odpiranja ima. Najvecji efekt ima pri visokih vrtljajih, kjer se zaradi hitrih gibov uskladi pretok zmesi in tudi izpuha. Pri nizkih ga pa "zapira", zato ima tak avto vecji standgas.

16V masine (navadne) imajo dva kota odpiranja, kjer v nizjih obratih eden prevzema vlogo, pri visjih pa drugi.

Posledica visjekotne odmicne je vecja moc v visjih vrtljajih, s tem pa nazalost tudi poraba.
Slika
Uporabniški avatar
Bojci

Priporocljivo je malo porihtati hladilni sistem, ker se to zna kar segrevat.

Se link od reicharda: http://reichhard-motorsport.com/catalog ... cb6b79c3b1
Slika
Uporabniški avatar
goahead

Sem videl da so cene kar visoke. Jest sem na tem podrocju laik in me zanima ce bi se res bolje obnesla turbina ali je to kar nekaj. kako sploh to deluje in spet cena-kaj bi bila dobra od TURBO 5?
Uporabniški avatar
Bojci

Tudi mene mocno vlece turbina.... :roll:

Turbina pod pritiskom izpusnih plinov prenasa to silo na loputice, ki so mehansko povezane (vendar locene) z drugimi loputicami, ki ustvarjajo pritisk zraka...nic drugo kot zrak pod pritiskom fila v mesalno komoro in s tem v cilindre. Ker je ta zrak ponavadi kar topel, rabis se intercooler, ki hladi ta zrak. S tem dobis hladen luft, ki se pod pritiskom fila v cilinder!! Idealno, vendar se stvar tudi bolj segreva, kot ponavadi, zato kaksna boljsa vodna pumpa pa vecji kiler ne bi bila odvec....no ne vem prav natancno.

To ni kar nekaj, ker obstaja vec vrst turbin...z njo lahko dobis kar tretjino moci zraven, lahko tudi vec. Od turbo 5 ne vem, ce pase gor....Clan Privatnik bi to vedel.... :roll:

Cena drugace...verjetno ni poceni...
Slika
Uporabniški avatar
goahead

Fajn bi bilo ce bi se zvedlo kaj vec o tem.Ideja se mi pa zdi dobra. :D
Uporabniški avatar
goahead

Kako bi se pa odnesla glava in odmicna od 16V na tem motorju?Ali bi prisla v postev od 19-ke 1.8 16V, ali pa od nalo novejsega megana 1.4 16V?Predlogi,mnenja,kje bi dubu,......
Uporabniški avatar
Bojci

Od megana 1.4 16V pomoje ziher, ker ima isto prostornino in bate....1390ccm. Od 1.8 16V pa pomoje nikak....

Ideja je zelo dobra, samo rabis se MPI, ki ga ima ta masina, zato tudi 100KM iz njega. Uporabil bi pa pomoje lahko odmicno od 1.8 16V, ker ima drugi kot odpiranja precej kasneje kot prvi, torej v visjih obratih trga asfalt.....ni cudo, da ima tista masina 135KM. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Vrho
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a Vrho »

Ej fantje sam neki me zanima a to se da tud kj nrdit na laguni phase 1 z 1,8 motorjem zanima me zrd tega k ma sam 8 ventilov ne 16????
Rad bi mel mav vec konjickov pod havbo pa ne vem kaj nrdit kje zacet pa kokbi vse skup prslo??? !!!
Odgovori