Loputa za zrak megane
Loputa za zrak megane
Zivjo!
Vem da se je ze pisalo o tem, pa ne najdem teme. Kako se odklopi loputa oz. kje se odklopi, da ne bo vec ropotalo. Kolegu nagaja in bi najraje zadevo pustil v polozaju za zunanji zajem zraka in odklopil tisti klincevi motorcek. Ali se pride do kablov na normalen nacin ali je treba vse razdreti?
Vem da se je ze pisalo o tem, pa ne najdem teme. Kako se odklopi loputa oz. kje se odklopi, da ne bo vec ropotalo. Kolegu nagaja in bi najraje zadevo pustil v polozaju za zunanji zajem zraka in odklopil tisti klincevi motorcek. Ali se pride do kablov na normalen nacin ali je treba vse razdreti?
LP, Samojed
Link ne dela. Mene tudi zanima kako najlazje odklopim...primorc20 napisal/-a:http://www.renault-klub.si/page.php?12
Levi brisalec dol, levo plastiko, pod vetrobranskim steklom dol,
potem pa najdes en konetor na dva kabla( mislim da je (RDEC + CRN),
in ga odklopis.
Pr enih pride na vrhu, pr enim pa zadej se mi zdi.
Ce najdes motorcek, ki kot crna skatlica od cigaret, gre iz njega kabel
in ga takoj ko prides do konektorja odklopis.
LP
potem pa najdes en konetor na dva kabla( mislim da je (RDEC + CRN),
in ga odklopis.
Pr enih pride na vrhu, pr enim pa zadej se mi zdi.
Ce najdes motorcek, ki kot crna skatlica od cigaret, gre iz njega kabel
in ga takoj ko prides do konektorja odklopis.
LP
Pr akumulatorju se ne da odklopit, tam ima megane 96/97 regulator hitrosti.
Ni kr pri vseh enako ker ima ze megane 1 dve vrsti prezracevanja, pr enih se polomi motorcek pri drugih pa loputa.
Tadej: Sej kolikor poznam pri teb ropota samo ce pritisnes, stikalo za notranje krozenje.
Medtem ko pri drugih ropota vsakic ko das kontakt.
To je tezko kar vse preko tipkanja popravit.
Ni kr pri vseh enako ker ima ze megane 1 dve vrsti prezracevanja, pr enih se polomi motorcek pri drugih pa loputa.
Tadej: Sej kolikor poznam pri teb ropota samo ce pritisnes, stikalo za notranje krozenje.
Medtem ko pri drugih ropota vsakic ko das kontakt.
To je tezko kar vse preko tipkanja popravit.
No to sem hotu slisatmegane96 napisal/-a:Hmm,
bom na kaksnega lokalca v LJ prisel pa bomo drate precvikali al pa odklopli zadevo!
Al pa ce ti hodis po mojih se lahko ustavis.![]()
![]()
Ali lahka to razlozis, lahko pa tudi kaj okol pridem, ce nisi lih predalec doma
Enkrat sem ze opisal postopek, kako prit do motorcka.
Odstranit je potrebno: brisalca, akumolator, zascitno plastiko pod brisalci, en del pozarne stene na levi strani, mehanizem z motorckom za brisalce ter celoten sistem za ventilacijo z ventilatorjem vred. Ko to odstranis imas prost dostop da motorcka in lopute, ki se nahajata na levi strani.. V motorcku se ponavadi odlomijo plasticni zobniki,zaradi tega potem prihaja do "sklocanja".
Dosti srece pa cim manj preklinjaja zravn, je za nekaj ur dela
Odstranit je potrebno: brisalca, akumolator, zascitno plastiko pod brisalci, en del pozarne stene na levi strani, mehanizem z motorckom za brisalce ter celoten sistem za ventilacijo z ventilatorjem vred. Ko to odstranis imas prost dostop da motorcka in lopute, ki se nahajata na levi strani.. V motorcku se ponavadi odlomijo plasticni zobniki,zaradi tega potem prihaja do "sklocanja".
Dosti srece pa cim manj preklinjaja zravn, je za nekaj ur dela