Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)
Clio Williams Gr.A ima 16" platisca
Clio Williams Maxi pa 17"
Tole so ziher vecje feltne kot 16"...

EDIT: se tale link priloziim: http://www.kitcarsweb.com/cliomaxi.htm
Clio Williams Maxi pa 17"
Tole so ziher vecje feltne kot 16"...
EDIT: se tale link priloziim: http://www.kitcarsweb.com/cliomaxi.htm
Ovsem tyto parametry nestacily na kitovou verzi, která dávala 255hp(pozdìji 270hp), pouzĂvala 17" kola s prĂąmìry kotoucĂą(vpøed) 332mm.
Zadnjič spremenil melonca'r, dne 12 Sep 2007, 15:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Ce bi jaz imel garazo ne bi bil problem. Samo cigicem je tezko razlozit da avto ni razstavljen ker bi jaz "podarjal" dele, ampak ker je na restoraciji.
Tko, da samo zarad tega mi je muka, kr vsak dan cvikam, da mi bo kej zmanjkal. Se dobr, da mam sobo direkt nad Cliasem, pa lahko nepridipravu prec zabrisem eno flaso pira v betico, ce ga vidm da mi sari po avtu. 
EDIT: Pa flase so prazne! Da ne bi kdo dubu kakih idej! Pa za ljubitelje uniona mecem dol Lasko, za Lascane pa Union!
EDIT: Pa flase so prazne! Da ne bi kdo dubu kakih idej! Pa za ljubitelje uniona mecem dol Lasko, za Lascane pa Union!
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

ZdravoZiiga napisal/-a:Sicer se pa Williams razlikuje od ventilarja po nekaterih zunanjih znacilnostih kot so..
..., drugacna ogledala, ...oznake na letvicah .... To je pa vse kar se tice zunanjosti.
...diski imajo vecji premer, bolj ucinkovite zavore,... vendar roke ter most je enkat tako pri 1.4, kot tudi pri 1.8 kot tudi pri Williamsu....
... res perfekti sedezi, obenem skoljkasti.. ceprav mene so bolj spominjali na udobno sedezno garnituro. Stevci imajo kazalce v beli barvi, ...
Moram te popravt, da ne bos zivel v zmoti in ucil krive vere
Ogledala so od 16Vja in Wja ista, odvisno seveda od faze, ker je vecina 16Vjev Ph.1, vecina Wjev pa Ph.2 (ker so jih zaceli delat sele med prenovo prve faze so bili Wji ze na pol Ph.2), vecina misli, da so ogledala razlicna (jst imam na Ph.2 l.95 enaka ogledala kot Robi na Wju Ph.2 94+).
Isto je z letvicami, Ph.1 ima tanke in napise v blatnikih, Ph.2 ima tako 16V kot W (kot vsi ostali) napise v letvicah, razen ce si ti mislil samo oznako, ta je pa normalno pri Wju 2.0.
Zavore so iste in isto ucinkovite, odvisno seveda katere ploscice so uporabljene.
Stabilizator na sprednjem mostu je debelejsi pri 16V in W, prav tako tudi puse/gumice na sprednjih vilicah, torej to dvoje ni isto kot pri 1.2/1.4.
Sedezi v Wju so isti kot v 16Vju Ph.2 (seveda z drugacnim blagom oz. vzorcem), tako da so tudi v 16Vju Ph.2 nastavljivi po visini in imajo nastavljivo ledveno oporo (voznikov sedez).
In nazadnje, tudi stevci v 16Vju Ph.2 imajo na vseh stevcih bele kazalce
K razlikam med Wjem in 16Vjem si pozabil omeniti modre varnostne pase pri Wju in crne pri 16Vju, vsi ostali imajo sive, no ja pa tud rjave sem ze mel (vsi clioti in 19ke v zlati barvi)
Ce so ze skoraj vse razlike med fazama omenjene, pa naj bo se sprednja maska (katero vecina lastnikov na 16Vjih Ph.1 zamenja z masko od Ph.2, zato marsikdo ne ve), pokrovcek na tanku, brisalec na zadnji havbi (z sobo za vodo vred), letvica na zadnji havbi, zadnje luci in pri 16Vjih in Wjih letvice v odbijacih (namesto grafitne/zlate so kasneje crne).
V notranjosti pa poleg zgoraj omenjenega drugacna se konzola za gretje (joj skor sem uro pozabu
Med te dve fazi spada letnik 1993 (tudi W), ki je nekaj vmes in ima od vsake faze nekaj (velja za vse Cliote). Tega (in samo tega) leta so bili v 16Vjih sedezi z ful lepim vzorcem v zeleni ali modri barvi (taksni sedezi so bili tudi v ostalih S modelih tisto leto in kasneje).
Aja pa s fazo 2 je dobil Clio bocne zascite v vrata
Recmo, da je to bolj ali manj vse, ce nisem cesa pozabil. W in 16V sta pa bolj kot ne eno in isto (pa iste dimenzije gum imata
LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Skorc vse je res, razen zavor. Williams ima dejansko vecje sprednje zavorne kolute. Std 16V so nekje +- 260mm(ni na mm tocno je pa tle nekje) medtem ko ima W ze original spredaj 285mm.
EDIT: Pa pozabu sm sirsi kolotek in pa manj zaprto zadnjo spuro (optika).
Zadnjič spremenil robi1000, dne 14 Sep 2007, 16:28, skupaj popravljeno 2 krat.

Te morm popravt Robi. Diski so tako pri 16V-ju kot Pri Williju 259mm...enake bremze ima tudi Clio II, 1.2 16v, 1.4 16V, 1.6 16V, tudi 19ka 1.8 16V ima enake bremze. Glede rok in pa sirsega koloteka imas pa prav. Ce kdo ne verjame lahko pogleda kak katalog z bremzami pa bo videl da imam prav.robi1000 napisal/-a:Skorc vse je res, razen zavor. Williams ima dejansko vecje sprednje zavorne kolute. Std 16V so nekje +- 260mm(ni na mm tocno je pa tle nekje) medtem ko ima W ze original spredaj 285mm.
Ce imas ti vecje diske spredaj, potem so neoriginal
Enigma motorsport
Jah jst sm tko nek prebral. Mozno da na Williamsclio forumu. Nism pa su gledat v kataloge, ker mi neki ne dela. Je pa res, da moje 100% niso original ker so navrtane in nazlebljene, pa se "braided" zavorne cevke mam.
EDIT: Sem preveril pa so res original 259mm gor. No, ampak tko al tko ma skor vsak britanc gor 280-285 mm sprednje diske. Mozno da sm zato meu u glavi da je tko standard.
EDIT: Sem preveril pa so res original 259mm gor. No, ampak tko al tko ma skor vsak britanc gor 280-285 mm sprednje diske. Mozno da sm zato meu u glavi da je tko standard.

cene ti bo pa geezmo pomagal, sej je poln energije, ki se je pri nas namakalZiiga napisal/-a:prema bo ostala istaJe iz pleha, se jo da nategnt. Ce nebo slo tk jo bom pa sam
digitalni kotnik mam ... cajt tut tk de... cene jo pa na nov sesvasam
pa kaj novo premo je tako zaje... dobit, da je nebos menjal? pomoje bi blo bolj varno...al ne? ti ves
drugace pa ga cim prej porihtaj

事実は拳ではない!