Pozdravljeni!
Imam Clio-ta, ki mu je potrebno nastaviti uplinjac in vzig. Clio 1.2 E7FD704 motor in je letnik 1994.
V prostem teku pri 900 obratih motor zelo trese ter vozim od 2800 obratov naprej se slisijo ventili ventili se slisijo predvsem ko pospesim. Ko pa se motor umiri pa ventilov ni slisati.
Sem bil ze na pooblasenem servisu, pa so menjali razdelino kapo in kable pa ni nic bolje. Uplinjaca in vziga pa po mojem mnenju ne znajo vec nastavit.
Sem ze iskal po internetu, æe bi kdo imel o tem motorju kasna navodila, pa ni nic.
Prosim pomagajte.
Nastavite v vziga in uplinjaca za clio 1
A je ventile ze kdo stelal?
Drugace je pa mozno da ventili klenkajo. Posledica prevec predvziga (ker je elektronski, je tezko verjetno, razen ce senzor ni na pravem polozaju) ali pa posledica premalo oktanov, ker je motor narejen za 98 oktanski bencin. Poskusi tankati na omv 100 oktanskega.
Drugace je pa mozno da ventili klenkajo. Posledica prevec predvziga (ker je elektronski, je tezko verjetno, razen ce senzor ni na pravem polozaju) ali pa posledica premalo oktanov, ker je motor narejen za 98 oktanski bencin. Poskusi tankati na omv 100 oktanskega.
LP, Samojed
Razdelilna kapa je pri teh motorjih (ce je tako narejeno kot pri npr R5 Five) samo zato, da iskro deli na posamezno svecko. Predvzig doloca elektronika, ker je elektronski vzig. Nekateri imajo sicer opticni senzor v frtajlerju, nekateri imajo senzor drugje. Za tocno ta primer ne vem. Vendar ce je elektronski vzig, potem ali sploh ni nic za stelat, ce pa ze je, se stela samo ce je kdo razstelal. Se nic ne obrablja, tako da zadeva ves cas spila bp.
LP, Samojed