Obnova Williamsa
Super. Dr. S pravi da bi rad prisel opazovat. Drgac pa sm se danes kr fajn nasmeju, ko sm najdu PRVI del ki je CENEJSI od dela za 16V Cliota. In to je GLAVNA GRED!
Verjetno je to zato kr je ista k pr dieslu.
Hmmm, tko da me resno ma da bio se glavno gred dau novo. Proda kdo? Pa jo dam balansirat do 8,5k obratov.
Da bo jurja obratov lufta.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Ma mislu sm jo dat balansirat ke k dajejo balansirat turbine pa une valjcke za visoke hitrosti (recmo v tiskarnah casopisov), k majo masine za balansirat do 18000 RPM in pa ke do 100k RPM za turbo (ne za avto) pri natancnosti do mislm da 5g. Sam jst tolk ne rabm.
Pomoje 8,5k should do. Stos je v tem da je avto cipan in mam prestavljeno blokado. Zdej od Wilija odmicna je naceloma balansirana do 7,5k sam to je zarad toleranc. Rally in Cup clio je meu balansirano do 9k (vrtel se je do 8k). Tko da jst bi zarad dusevnega miru dau balansirat do 8500RPM.

Ma to mi je pravu en kolega kam je dau, samo sem pozabu ime. Lohka pa prasam. Sej pravim, da to ocitno ni obicajno balansiranje. Tip drgac balansira tiste valje za tiskarne in podobno. Samo v tiste primeze grejo not tudi odmicne, pa glavne gredi in podobno. BTW, kolk si ti dal takrat za balansiranje?
Drmo: Mah, tut kljuc kdaj primem v roko.
V sili se hudic muhe zre. He he, sej ni tko hudo. Sem 19ko sam podiral, ker je blo dost vec placa za susmart okl masine. Tle pa mors bit mal bolj nadr*an. Bolj gre Micotu v nos kr sm se sam tega lotu, on se ne bi. Jst sm pa reku da je zih izvedljivo. Pol pa za vsak problemck na katerega naletimo zacne: "A sm ti reku, da to ni hec..."
Svaka cast Zigatu, ker mi je resu cast. 
Drmo: Mah, tut kljuc kdaj primem v roko.

Ma nisem mislil da je skrivljena neki zelo. Tako ali tako je vsaka stvar malo skrivljena. Popolnoma ravne stvari ni. Vse zacne oscilirat, samo na pravo frekvenco mores zavrtet. To sem mislil. Glede resonance. Sicer nisem nek majstr za gredi, ampak iz fizike ti lahko povem, da vsako ne-idealno telo, ki se vrti pride v resonanco pri dolocenih obratih. In zdej jst ne vem kje se tej obrati nahajajo za gredi. Lahko d so pri par 100 obratih kaj je nizje od prostega teka, lahko da je to pri 15000RPM lahko pa pri 7000RPM ce je gred za dizla recimo. In ravno zato ker ne vem, pravim da bi dau to delat. Ker pri 1800RPM jo verjetno tolk zbalansirajo da je kukr tolk kul do 7k(ce je gred ze v osnovi za to narjena). Ce pa ces zadeve vrtet se hitreje jih pa mores olajsat. In pol se da gred mal podrejat in potem balansirat do 8k zaradi toleranc. Tako nekako kot ko blueprintajo motor. Za vsakdanje potrebe ne rabis. Ce ti gre pa za vsakega konja iz obstojece konstrukcije in denar ni vprasanje potem pa se "splaca". Jst sam ne bi rad da mi potegne po lezajih spuro. CE mi zbalansirajo pa dajo garancijo je men vseeno, ce jo balansirajo na 5 RPM. 

Mah, jest zmer pravm da ce si mal tehnicn tip lahk marskej sam nardis, se sam naucis, sploh s pomocjo interneta, prirocnikov, itd. Tko da Thumbs Up for u, my friendrobi1000 napisal/-a:Drmo: Mah, tut kljuc kdaj primem v roko.V sili se hudic muhe zre. He he, sej ni tko hudo. Sem 19ko sam podiral, ker je blo dost vec placa za susmart okl masine. Tle pa mors bit mal bolj nadr*an. Bolj gre Micotu v nos kr sm se sam tega lotu, on se ne bi. Jst sm pa reku da je zih izvedljivo. Pol pa za vsak problemck na katerega naletimo zacne: "A sm ti reku, da to ni hec..."
Svaka cast Zigatu, ker mi je resu cast.
Mitja pa itaq kr mal bluzi...mam se eno glavo pa odmicno za njega...mi ze en mesc oblubla da bo prsu iskat
Enigma motorsport