5w-40 je sintetka, 10w-40 pa je lahko le polsintetka. Mal ga more pit Men ga zdej k sm dal not 5w-40 prakticno nc ne popije, res zelo zelo malo, sploh ne opazm, pa sm samo dolil 5w-40 cez 5w-50, se nisem cist zamenjal. Prej mi ga je popil na 1500km najmanj 1l Tko da nevem kater olje je bl redek
Drmo napisal/-a:5w-40 je sintetka, 10w-40 pa je lahko le polsintetka. Mal ga more pit Men ga zdej k sm dal not 5w-40 prakticno nc ne popije, res zelo zelo malo, sploh ne opazm, pa sm samo dolil 5w-40 cez 5w-50, se nisem cist zamenjal. Prej mi ga je popil na 1500km najmanj 1l Tko da nevem kater olje je bl redek
redkejse olje ima glede mazanja pri istem tlaku olja slabse lastnosti kot gostejse, je pa res, da pri mrzlem hitreje maze...
ok...probaj razlicne pa bos videl.
s tem oljem sem zdaj naredil okol 100km, konstantno ima visji tlak, manj tudi niha, obcutek mam da ko je hladna mal lepse laufa....kolk ga bo pa pozrla pa bojo nadaljni kilometri pokazal......
Bojci napisal/-a:5-50 pa nikakor ne, ker je redko kot voda..
redkejse olje ima glede mazanja pri istem tlaku olja slabse lastnosti kot gostejse, je pa res, da pri mrzlem hitreje maze...
ok...probaj razlicne pa bos videl.
Zakaj pa potem pravijo za mrzlo ozracje 0w-30, za toplo pa 10w-60???mal razmisl...predvsem je pa treba not dajat tist kar predpise proizvajalc...razn ce je masina predelana...potem je pa itaq bols dajat redkejsega