16V
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Re: 16V
A ni exelium za diesla, competition pa je za bencinca?Devilll napisal/-a:mam eno vprasanje: a je 16 ventilarca zadovoljna z oljem elf excellium ldx???upam da veste kaj me zanima.....
lep pozdrav......
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Re: 16V
exelium je za dizla in bencinarjaTommy28 napisal/-a:A ni exelium za diesla, competition pa je za bencinca?Devilll napisal/-a:mam eno vprasanje: a je 16 ventilarca zadovoljna z oljem elf excellium ldx???upam da veste kaj me zanima.....
lep pozdrav......
RS-sport
BeaM_X napisal/-a:Zadovolna,povej mi eno olje k ga neb hotla pit
sej ni tako grozno pozresna, zdej sem mel not 10-40 pa mi ga je popapala 1 liter na 10k km........zdj bi pa raj 5-40 not dal, pa bom porocal kolko ga bo popapala.....sej nebi 5-40 not dal , sam sem ga dost poceni dobil pa bom probal......
lp,ales
While the clouds above prepare to destroy....
Drugace sploh ni tolk zejna olja, poznam jih kr velik, ki jim motorcki se vec olja spijejo. Drugace je pa s temi motorji tako, ce ga lepo vozis ne spije veliko olja, ce ga pa vrtis v obrate poj pa zejn rata, sam jest mislem ce mas tako masinco jo mors iskoristit.
5w40 bo preredek, se za megana in vilija je preredek.
Probi, za zgubit nimas nic razen par litrov olja.

BeaM_X napisal/-a:Drugace sploh ni tolk zejna olja, poznam jih kr velik, ki jim motorcki se vec olja spijejo. Drugace je pa s temi motorji tako, ce ga lepo vozis ne spije veliko olja, ce ga pa vrtis v obrate poj pa zejn rata, sam jest mislem ce mas tako masinco jo mors iskoristit.
tocn to
sm ga kr 6 litrov naroco
While the clouds above prepare to destroy....
Danasnja olja so kvalitetna...vsaj kar se tice na bazi sintetike. Competition pa ima ob delovni temperaturi tudi vse iste lastnosti kot Excellium, pa se manj ga zre, ker je manj viskozno, ravno zaradi te viskoznosti pa boljse moze vitalne dele, tlak je vecji....
Pri Exelliumu pa je tlak manjsi, zato je potrebno za iste mazalne lastnosti poskrbet vecji tlak. Zato je to bolj "race" varianta, kjer se ne gre za kolicino popitega olja, ampak za vzdrzljivost motorja.
Pri Exelliumu pa je tlak manjsi, zato je potrebno za iste mazalne lastnosti poskrbet vecji tlak. Zato je to bolj "race" varianta, kjer se ne gre za kolicino popitega olja, ampak za vzdrzljivost motorja.