tezava esp
tezava esp
zdravo !
pri laguni1,9 dci so se mi na armaturki prizgale lucke servis in esp.
zadeva sicer ne gori skos, ko vzgem avto je nekaj casa mir nato pa zagorijo omenjene lucke. kje je sploh esp senzor skrit sumim da ima slab stik.
Prosim za nasvet
LP
pri laguni1,9 dci so se mi na armaturki prizgale lucke servis in esp.
zadeva sicer ne gori skos, ko vzgem avto je nekaj casa mir nato pa zagorijo omenjene lucke. kje je sploh esp senzor skrit sumim da ima slab stik.
Prosim za nasvet
LP
Pelji ti tole lepo na servis.
ESP nima kakega posebi senzorja (ednina) ampak en kup senzorjev po celem avtu. Ne vem tocno kolk natancnga ma laguna ampak ta rec naj bi vedla za hitrost vrtenja vsakega posameznega kolesa, kot zasuka volana, stevilo vrtljajev motorja, jakost pritiska na pedal za plin, status stiskanja pedala zavore in sklopke pa se kaj verjetno. Kompleksna rec.
ESP nima kakega posebi senzorja (ednina) ampak en kup senzorjev po celem avtu. Ne vem tocno kolk natancnga ma laguna ampak ta rec naj bi vedla za hitrost vrtenja vsakega posameznega kolesa, kot zasuka volana, stevilo vrtljajev motorja, jakost pritiska na pedal za plin, status stiskanja pedala zavore in sklopke pa se kaj verjetno. Kompleksna rec.
Laguna Coupe GT dci 180
Jaz sem mel tudi pred mesci tezave z ESP-jem.Pri meni je bil problem da, ko sva z prijateljem nastavljala spuro mi je volan ostal v ne pravem polozaju,bil je malo zasukan v levo.A ker se mi je mudilo sva pustila tak.In pri voznji se mi je prizgala lucka za ESP.Doma sem od oka zravnal volan in ESP se mi vec ni prizgal.Zato vem ,da so senzori tudi v volanu.
Niti slucajno!Volana ne dol jemat.To se poravnava z volanskimi koncniki.Ce mas volan na levo,pol moras na levi strani spono volana zavijacit,na desni strani pa odvijacit.Samo kolko na eni strani not tolko na drugi strani ven.Vendar ti jaz to priporocam ,da ga peljes na optiko,ce nimas prakso.Vendar mehaniku povej ,da ti samo spuro nastavi,ne rabi delat celo optiko.So ti slucajno pred kratkim menjavali kak koncnik ali si mogoce priletel v kak robnik ali podobno?Ker v takih slucajih je lahko volan postrani.