a nebo potrebna homologacija???

Homologacije, zakoni, predpisi
Odgovori
Uporabniški avatar
silvi_7
Kraj: Nova Gorica

a nebo potrebna homologacija???

Odgovor Napisal/-a silvi_7 »

a je res da nebo potrebna hologacija in da bo zadostoval tuv ko te policaji ustavijo??lp
silvi_7__MeGaNe-CoUpE__
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Daj malo razsvetlji. Kak vir pa to?
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Homologirane morajo biti samo tiste stvari ki bistveno vplivajo na vozne lastnosti! To pa ni noben sportni izpuh, fedre, lita platisca, temna stekla, spojleri,...
To mi je povedal precednik kluba g. Polanec KZVD!
Sem pa ze sam dobil tudi kazen zaradi homologacije, ki je potem nisem rabil placat!
Uporabniški avatar
Wolfpack
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Wolfpack »

Od kot vam pa tele ideje?
Do a buck sixty everytime I redline :smt039
Slika
Uporabniški avatar
killah bee

[KEKEC] napisal/-a:Homologirane morajo biti samo tiste stvari ki bistveno vplivajo na vozne lastnosti! To pa ni noben sportni izpuh, fedre, lita platisca, temna stekla, spojleri,...
To mi je povedal precednik kluba g. Polanec KZVD!
Sem pa ze sam dobil tudi kazen zaradi homologacije, ki je potem nisem rabil placat!
Kaj bos rekel, da fedri oz. spremenjeno podvozje, lita platisca in spoilerji ne vplivajo na vozne lastnosti :shock:

Mal za lase privleceno :wink: Kaj drugega se pa spremeni ob menjavi podvozja kot sama vozna lastnost. Prav tako vplivajo tudi druge feltne in spremenjene dimenzije gume :!:

Pa g. Polanec... Si je pogledal pravilnik o homologacijah osebnih vozil?

notri tudi pise, da ce se spremeni hrup oz. poveca hrup avtomobila, je predpisana vrednost v decibelih, koliko je dovoljeno. Omenjajo tudi med drugim sp. filtre, barve svetlobnih teles, raznih aerodinamicnih dodatkov in podobno.
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

ravno to sem hotel reci, kako da fedri ne vplivajo na vozne lastnosti. Pa se kako. Probaj menjat fedre, in ne iti na optiko pa se pelji...

Da ne govorimo o amortizerjih.

"sportne" filtre ne bi metal v ta kos.
Uporabniški avatar
silvi_7
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a silvi_7 »

tle pri nas na primorske vsi govorijo kao da nebo potrebne homologacije vec ker lahko imas tuv z sabo in je vse ok??zdej nevem ali je to res ali ne((pa tudi enemu k temni stekla so iz ljubljane poslali da ni potrebna vec homologacija(())
silvi_7__MeGaNe-CoUpE__
Uporabniški avatar
djsly

Odgovor Napisal/-a djsly »

Tezko verjamem kaj takega.
po eni strani enormne kazni za prehitro voznjo, po drugi strani imas lahko doma naprintan TUV in porezane fedre, skrivljene amortizerje in tako ogrozas celo vec folka kot ce bi vozil malo hitreje z tehnicno brezhibnim avtom (homolomo).

Slovenija - od kod pamet tvoja ?
fliper
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a fliper »

[KEKEC] napisal/-a:
g. Polanec KZVD!
lp KEKEC!

Ta clovek ima veliki dar govorenja, ko pa treba kaj narediti pa ga ni vec nikjer, zraven pa tega je zelo primitiven! Kolega mu je slepo verjel in sta pisala pritozbe (to je blo pred kakim letom), danes dobiva domov polne poliznice (nic vec 50%) plus vse sodne stroske! Polanca pa ze isce od novega leta pa ga nikjer ne najde da bi mu "pomagal!" In ni edini primer! Delam v taki sluzbi v slov. b., ki mi je ze vec ljudi reklo da jih je dobesedno nategno! Ena punca je celo ostala brez izpita!

Zato ti predlagam da se tega cloveka izogibas, ali pa da ga poslusas in se smejis na njegov racun!

lp ales
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Baba cula, baba rekla...Bo treba pravilnik o homologacijah osebnih vozil prebrat...
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
killah bee

Drmo napisal/-a:Baba cula, baba rekla...Bo treba pravilnik o homologacijah osebnih vozil prebrat...
stari je novega se ni :)

Torej preberte starega, kjer pise da je potrebno :)
Odgovori