Atermicno vetrobransko steklo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
blazko

Atermicno vetrobransko steklo

Odgovor Napisal/-a blazko »

Na Meganu l.2000 sem imel vsa stekla zelenkasto-modre barve. Pred kratkim sem zamenjal vetrobransko steklo in ko sem pirsel domov, sem opazil:
1. je drugacne barve - rjavkasto
2. nad vzvratnim ogledalom je pikcast prostor za ABC

Oglasim se na Realu in mi razlozijo, da je imel avto v originalu atermicno steklo (prejsnji lastnik ge je menjal vsaj enkrat), to pa pride samo v eni barvi - rjavkasti. Obicajna tonirana stekla pa so modro-zelene. In dodali so, da sem dobil vec (bolje) kot sem imel prej, saj je atermicno steklo drazje in boljse.

Ali je to res ali so fantje zaje**** in mi montirali steklo napacne barve?

Poleg tega pa mi ni jasno, v cem je to steklo boljse od obicajnega toniranega? Armatura se mi po obcutku segreva isto kot prej, ce ne se bolj. :?
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Praviloma bi se mogla manj gret, ce je Atermicno. In ja velik bolje je kot navadno tonirano, ker tudi ne prepusca nekaterih UV zarkov, tako se tud armatura ne unicuje zaradi soncne svetlobe. Ce nisi nic vec placal oz. dobil zastojn bodi tiho in bodi vesel :D
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

A ti sploh ves kolk kosta atermicno vetrobransko steklo? Se enkrat drazje je ti se pa pritozujes :roll:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Drmo napisal/-a:A ti sploh ves kolk kosta atermicno vetrobransko steklo? Se enkrat drazje je ti se pa pritozujes :roll:
jah 240 ojrov pride atermicno :shock: navadno pa 170 ojrcov :smt051 no ja neki je :a2_grinn
RS-sport
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Ko bo sonce enkrat mocno sijalo postavi dva avtomobila s sprednjim steklom proti soncu in daj roko pod tistega z in brez atermicnega stekla in bos takoj videl razliko:).
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Prav tako ne pusca skozi nobenih elektromagnetnih valov, razen na srafirani povrsini, ki je okoli ogledala.
powermax

Odgovor Napisal/-a powermax »

Kako lahko vem ali imam atermicno steklo ali ne? Avto je Laguna II 2002 Privilege. Ko sem bil na zavarovalnici glede kaska, je imela v racunalniku ze po defaultu atermicna stekla vkljukana. Ker pa je prejsnji lastnik spredaj karambolirou in razbil vetrobransko steklo (sem zvedel sele kasneje - videl, da je druga letnica :roll:), ne vem ce je to atermicno steklo.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ce ima pusceno pikice poleg vzvratnega ogledala, potem je ziher atermicno...pa ce od dalec gledas, se kar blesci steklo.
Slika
Uporabniški avatar
blazko

Odgovor Napisal/-a blazko »

Bojci napisal/-a:ce ima pusceno pikice poleg vzvratnega ogledala, potem je ziher atermicno...pa ce od dalec gledas, se kar blesci steklo.
Za tole nisem cisto preprican, da drzi. Tudi jaz sem misliil, da so vsa "pikcasta" renaultova stekla atermicna. In sem na novega Scenica ob vzvratno ogledalo nalimal obrocek za ABC. Potem pa sem enkrat ABC tablico prislonil v levi spodnji kot in je delala. Sedaj ima avto na "obicajnem" mestu tablico ABC in dodaten obrocek na sredini zgoraj :roll:

Ceprav je s pikicami jasno oznaceno mesto za taksne in drugacne tablice, ABC dela povsod...

B.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Meni na atermicni sipi ne dela povsod, ampak imam posebej odprtino na sredini spodaj! Se navigacija mi ni delala vredi v avtu in sem mogo kupit zunanjo anteno!
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Ce mas atermicno steklo se jasno razlikuje predel, kjer ti elektronski elementi prepuscajo signale...Tudi v barvi... Za cliota je na sredini spodaj. Kako pa imajo drugi pa se nisem poglabljal!
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

megane II letnik 3 ima zgoraj ob vzvratnem ogledalu prostor za abc... samo tam ti ga sprejema na cestninski postaji...garmin pa dela povsod kamor ga napopas na sipo! :lol:
Slika
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Ja ostala jajca od gps-a pa ne:). In pa ABC tablica, ce je full polna baterija (sveza tablica) in pa ce gres blizu antene tudi potegne okrog sipe, tako da tu ne mores bit cist ziher. Najboljs je pogledat tam pri pikicah se prav vidi neka folija, ki je vlimana v sredo stekla in se konca pri pikicah. Tista zadeva zadrzuje ir in ostale zarke!
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ABC pri nekaterih dela, pri nekaterih ne, ker je to tudi odvisno od geometrije vetrobranskega sekla. Zato ta argument ne more biti verodostojen, ce ABC dela tudi na atermicnem steklu.
Slika
powermax

Odgovor Napisal/-a powermax »

Sem videl da imam atermicno steklo. Pri pikcah zraven ogledala se dobro vidi, da je steklo svetlejse barve (za ABC kartico) plus tega mi GPS ne lovi ce ga dam pri vetrobranskem steklu, tako da ga imam zadaj :D
Odgovori