Prisel je cas, za zamenjavo Safrana, pa se ne morem odlociti med dvema vrstama vozila.
Prva je Vel satis 3.0dv6 130 kw drugi pa Vel satis 2.2dci 110kw.
Kateri je boljsi (po kvaliteti), glede na to, da je 3.0 v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom (kar mi osebno zelo pase) me zanima kasni so menjalniki(vzdrzljivost).
Kaksna je razlika v porabi?
Ali je velika razlika med vzdrzevanjem 2.2 in3.0 motorjem?
Avto bi vozil tam do 300.000km
Hvala za vaso pomoc in lp Matevz
Vel satis
- Citroenovc
Mislim, da se je ze kar nekaj pisalo o VS tu, tak da malo se poisci kake stare teme.
Kakor sem jaz nabral in izbral iz "izpovedi in mnenj" o VS tu in na MS - je baje dolocena produkcija 3.0d motorjev zelo problematicnih - so jih menjavali v garanciji pri kakih 70, 80, 90k km ze.
2.2d je baje nasprotje - zelo zanesljiv - ampak kot si sam rekel - ima rocni menjalnik.
Skratka - ce sem rpav zastopil - obstaja nek "spisek" produkcijskih stevilk s problematicnim 3.0d motorjem - in je pac nujno, da isces avto v skladu z njim.
Kaksen motor in kombinacijo imas pa v sedanjem Safu?
Sicer ne poznam cen za rezervnih delov za VSja - samo mislim, da si ze od Safa navajen, da je to avto, ki odstopa precej navzgor po stroskih vzdrzevanja. Dvomim, da je pri VS kaj ceneje. Po mojem kvecjemu drazje.
Kakor sem jaz nabral in izbral iz "izpovedi in mnenj" o VS tu in na MS - je baje dolocena produkcija 3.0d motorjev zelo problematicnih - so jih menjavali v garanciji pri kakih 70, 80, 90k km ze.
2.2d je baje nasprotje - zelo zanesljiv - ampak kot si sam rekel - ima rocni menjalnik.
Skratka - ce sem rpav zastopil - obstaja nek "spisek" produkcijskih stevilk s problematicnim 3.0d motorjem - in je pac nujno, da isces avto v skladu z njim.
Kaksen motor in kombinacijo imas pa v sedanjem Safu?
Sicer ne poznam cen za rezervnih delov za VSja - samo mislim, da si ze od Safa navajen, da je to avto, ki odstopa precej navzgor po stroskih vzdrzevanja. Dvomim, da je pri VS kaj ceneje. Po mojem kvecjemu drazje.
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
- Citroenovc