Vel satis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
matevz
Kraj: kamnik

Vel satis

Odgovor Napisal/-a matevz »

Prisel je cas, za zamenjavo Safrana, pa se ne morem odlociti med dvema vrstama vozila.
Prva je Vel satis 3.0dv6 130 kw drugi pa Vel satis 2.2dci 110kw.
Kateri je boljsi (po kvaliteti), glede na to, da je 3.0 v kombinaciji z avtomatskim menjalnikom (kar mi osebno zelo pase) me zanima kasni so menjalniki(vzdrzljivost).
Kaksna je razlika v porabi?
Ali je velika razlika med vzdrzevanjem 2.2 in3.0 motorjem?
Avto bi vozil tam do 300.000km

Hvala za vaso pomoc in lp Matevz
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Mislim, da se je ze kar nekaj pisalo o VS tu, tak da malo se poisci kake stare teme.

Kakor sem jaz nabral in izbral iz "izpovedi in mnenj" o VS tu in na MS - je baje dolocena produkcija 3.0d motorjev zelo problematicnih - so jih menjavali v garanciji pri kakih 70, 80, 90k km ze.

2.2d je baje nasprotje - zelo zanesljiv - ampak kot si sam rekel - ima rocni menjalnik.

Skratka - ce sem rpav zastopil - obstaja nek "spisek" produkcijskih stevilk s problematicnim 3.0d motorjem - in je pac nujno, da isces avto v skladu z njim.

Kaksen motor in kombinacijo imas pa v sedanjem Safu?
Sicer ne poznam cen za rezervnih delov za VSja - samo mislim, da si ze od Safa navajen, da je to avto, ki odstopa precej navzgor po stroskih vzdrzevanja. Dvomim, da je pri VS kaj ceneje. Po mojem kvecjemu drazje.
OK

LP

Primo?ć
matevz
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a matevz »

Sem bral mal za nazaj pa nisem nic oprijemljivega nasel zato sprasujem.
Kje pa bi dobil te podatke oz. seznam, glede na to, da ne poznam nobenega renojevca.
A ce bi dobil 2.2 avtomatika je pa ok?
Safrana sem mel 2.5 z rocnim menjalnikom.

lp matevz
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

EJ pojma nimam kje se dobi ta seznam - mislim da sem o tem bral na mobisuxu zadnjic ... ko sem nekaj za Safrane iskal ... pa mi je med drugim en kup tem o VS ven vrglo ...

OStalo ti zal ne morem odgovorit, ker se nisem ubadal s tovrstnimi infoti :(
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Fotrov 3.0 dela u nulo avtomatika je res enkratna nezna, ni glih sportnik tud ne vem kok km bo naredil ampak kar se vzdrzljivosti tice je ziher boljs rocni menjalnik pa manjsa masina:), moje mnenje.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
Odgovori