Obnova Williamsa
Obnova Williamsa
Pred kratkim sm kupil Williamsa in me zanima, ce kdo ve katere dele si deli z 16V izvedenkami, ker mi par kosov lezi doma. Imam namrec lezaje in podobno od 1.8 16v, pa diske in polosi od 19ke. Aha pa se to. Avto cuka ko je mrzel. Prec ko ga vzges je dobro, cez kako minuto se mu pa zacne kolcat ne glede na to ali je v prostem teku ali se peljes. Ko se pa malo ogreje je pa ok. Zanima me ce kdo ve kaj bi to bilo? ICV? Kak senzor? Pa ce pase lambda od 19ke 16V in ICV na Wilija?
Aja, avto tega en mesec nazaj ni pocel, zdaj ko je pa stal en mesec se je pa to zacelo. A je mozno da je to kaka usedlina al pa kej. Samo ni logicno ker je vsakic isto.
Aja, avto tega en mesec nazaj ni pocel, zdaj ko je pa stal en mesec se je pa to zacelo. A je mozno da je to kaka usedlina al pa kej. Samo ni logicno ker je vsakic isto.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

Za te stvari se bos mogu kr sam pobrigat...zal...tko je....najboljs da gres gledat po kataloskih stevilkah kako je z deli...bos kmalu ugotovil kaj pase kam in kaj ne
Diski so verjetno isti kot na cliotu 16V in 19ki 16V, za lambdo nebi vedu.
Kaj bi blo narobe...hm...lahk da nc. Lahk ga pa peles na servis na tester priklopit kot ti cuka (kadar je mrzel). mogoce bo tester kaj pokazal.
Pa se mal off: Dej pridta z Mitjo mal okol
Tole morm vidt 
Kaj bi blo narobe...hm...lahk da nc. Lahk ga pa peles na servis na tester priklopit kot ti cuka (kadar je mrzel). mogoce bo tester kaj pokazal.
Pa se mal off: Dej pridta z Mitjo mal okol
Enigma motorsport
Ma sm mal probavu pa ce pr mrzlemu odklopm CTS senzor se pojavjo isti simptomi. Tko da pomoje ta senzor mal zafrkava. Morm prasat na renaultu kolk cjo met za novga. Se prej bom pa pogledu ce mogoce pase od moje 19ke. Zanimivo je, da nikjer ne najdem blatnika. Res ne vem a je tolk mal 16Vjev se ostal al kaj ampak ocitno je najdt moder blatnik prava umetnost.
A z bratom sta ze zalavfala stroja? Porocaj!
Ma bova enkrat prsla mal naokol sam jst bi rad TA BLATNIK zamenju k mi je precej gadno se s takim okol vozt, k mi je prov bedno k to avto tolk pokvar. Dej res no, ce poznas koga ki bi meu moder blatnik pa bi ga biu prpravljen menjat za novega, ki je rdece barve, pa mu se mal doplacam, me sam poklic! 
A z bratom sta ze zalavfala stroja? Porocaj!

Strihat ga ne dam ker bom itak dal cel avto strihat in mi je brez veze da bom zdaj kupoval barvo pa lak pa vse zato da si to postriham pa se iste barve ne bo. Jst bi ga rabu samo za ta 2 do 3 mesce dokler ne gre ceu avto na strihanje. Kr ce pobarvam sam blatnik ga lohka tut s sprejem ne bo dost slabs, ker ce ne polakiras je itak skor isto.

A ma kdo tist srednji del volana tisto peno letnik 94 k jst mam 95 pa bi rad zamenjal?
EDIT: Ze najdu...
EDIT: Ze najdu...
Zadnjič spremenil robi1000, dne 18 Jul 2007, 15:05, skupaj popravljeno 1 krat.

Spet bi rabu eno informacijo. Kdo tle okol Ljubljane obnavlja plinske amortizerje (KONI)? Kaka je kej cena? Pa a mogoce kdo ve ce je parabola od leve sprednje meglenke enaka kot pri navadnem cliotu? Ali so te meglenke kaj drugacne. Ce se komu valja doma nej mi poslje PM.
LP Robi
LP Robi

Eh trenutno se stimajo take stvari ki niso kaj dosti za videt.
Potem ko bo pa licarsko obnovljen potem pa ja. Drugac pa sem do sedaj zrihtal par malenkosti okol centralnega zaklepanja, montiral par manjkajocih pokrovckov, popravil merilnik zunanje temperature, nastimal radio + zvocnike, montiral original volan,... Same take stvari ki se ne poznajo dosti na ven. 
Mehansko bomo avto temeljito okol obrnili malo kasneje ker je moj mehanik na dopustu, za licarijo pa se nabiram denarce, ker moram placat registracijo in se dopust, ker ce ne me punca ubije!
Mehansko bomo avto temeljito okol obrnili malo kasneje ker je moj mehanik na dopustu, za licarijo pa se nabiram denarce, ker moram placat registracijo in se dopust, ker ce ne me punca ubije!

Ko sem sel z morja mi je na cestninski postaji avto nenadoma crknil in ko sem ga spet prizgal je imel zvok k impreza. Ko sem speljal z cestninske postaje sem zaslisal, da pri dodajanju gasa v motorju nekaj ropota. Zvok je podoben, kot ce bi bil en droænik totalno fuc, samo zvok je bolj kot klikanje tak kot bi kovina ob kovino tolkla. Od takrat sem zamenjal razdelilno kapo, rotor, svecke. Zdaj avto v prostem teku lepo lavfa (ne vec kot impreza, kar je bilo posledica da je avto lavfal skoraj samo po 2 cilindrih). Ostal pa je tisti zvok tolcenja v motorju. Lahko povem da je na ojnici preskocil zob in smo zdej to poravnali nazaj. Kompresija motorja je odlicna na vseh 4 cilindrih. V olju ni hladilne tekocine.
Ce ima kdo kaksno idejo ali pa bi bil kdo pripravljen zadevo pogledat bi mu bil zelo hvalezen!
LP Robi
Ce ima kdo kaksno idejo ali pa bi bil kdo pripravljen zadevo pogledat bi mu bil zelo hvalezen!
LP Robi

Meni je tudi en clio 1.4 klikal. Mislil sem da so ventili, zal pa so bili bati in je tolklo spodaj.Resitev pa je bila menjava motorja kar je seveda ceneje kot da bi starega popravljal.robi1000 napisal/-a:Ko sem sel z morja mi je na cestninski postaji avto nenadoma crknil in ko sem ga spet prizgal je imel zvok k impreza. Ko sem speljal z cestninske postaje sem zaslisal, da pri dodajanju gasa v motorju nekaj ropota. Zvok je podoben, kot ce bi bil en droænik totalno fuc, samo zvok je bolj kot klikanje tak kot bi kovina ob kovino tolkla. Od takrat sem zamenjal razdelilno kapo, rotor, svecke. Zdaj avto v prostem teku lepo lavfa (ne vec kot impreza, kar je bilo posledica da je avto lavfal skoraj samo po 2 cilindrih). Ostal pa je tisti zvok tolcenja v motorju. Lahko povem da je na ojnici preskocil zob in smo zdej to poravnali nazaj. Kompresija motorja je odlicna na vseh 4 cilindrih. V olju ni hladilne tekocine.
LP Robi
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Da klikanje se je slisalo z vrha motorja-zato pa sem rekel, da so najverjetneje ventili.Mehanik je zadevo razdrl pa videl da ne bo slo tako poceni skoz. Pac menjal sem motor in resil zadevo. Seveda pri meni motor ni bi drag. ( 80eur)robi1000 napisal/-a:Ja no ampak a je pri tebi zvok prihajal z vrha motorja? Poleg tega pri meni menjava motorja ne pride v postev.
Je pa nekaj res, s takim motorjem ce ga ne obremenjujes ( beri vozis do 2k obratov) lahko vozis se kar nekaj casa. Vsaj tako je bilo pri meni. Ampak zanimivo-ko pritisnes avto enako leti pa kadil tudi ni nic.Tommy28 napisal/-a:Da klikanje se je slisalo z vrha motorja-zato pa sem rekel, da so najverjetneje ventili.Mehanik je zadevo razdrl pa videl da ne bo slo tako poceni skoz. Pac menjal sem motor in resil zadevo. Seveda pri meni motor ni bi drag. ( 80eur)robi1000 napisal/-a:Ja no ampak a je pri tebi zvok prihajal z vrha motorja? Poleg tega pri meni menjava motorja ne pride v postev.