Menjava sklopke pri Twingu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Wasabi
Kraj: Ljubljana

Menjava sklopke pri Twingu

Odgovor Napisal/-a Wasabi »

Avto ima cca 120k km in prvo sklopko, prime pa cisto na koncu, zato se mi zdi, da jo je potrebno menjati (nekje sem prebral naj bi zdrzale 200k km??). Rad bi jo zamenjal sam, pa me zanima ce je menjava zakomplicirana in naj zaradi tega raje peljem na servis. Vem da je treba menjati lamelo, potisni lezaj, kako je pa z kosaro? Najlepsa hvala, LP.
Ass gas or grass, nobody rides 4 free!
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Koliko zdrzi je odvisno od voznika kako vozi in tudi kje je bil avro vozen.
Menjaj komplet sklopko.
Nisi nic napisal da bi ti spodrsavala.
Wasabi

Avto je bil vozen 90% po mestu. Sklopka se ne spodrsuje, pri prestavljanju pritisnem pedalko za 3 cm in prestavi BP. Kje se najceneje dobi komplet?
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

In zakaj bi jo potem menjal?
LP, Samojed
Wasabi

Pac malo sem se pozanimal na forumu glede menjave, ker tega se nisem pocel. Mogoce ima pa kdo izkusnje in mi lahko svetuje. Zato je forum.
Uporabniški avatar
Samojed

Kolikor vem ni prostora, tako da je treba motor vzet ven. Kosara naj bi naceloma bila v redu, a to se vidi sele ko odpres. Obicajno se zadnje case kar komplet menja, ker je cel komplet le malo drazji kot pa nakup po kosih brez kosare.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Ne rabis noben motor dol jemati.Ce si dovolj spreten in imas osnovno orodje, se spravi zraven.Na koncu bos pa se na sam sebe ponosen in kak dinar ti ostane v zepu.Predlani sem jaz dal zanj v kompletu 16000sit. :wink:
Uporabniški avatar
Samojed

Si preprican? Jaz ne vem, sem samo predpostavljal, ker vem da ne gre pri 5-ki, mislim da pri cliu tudi ne, pri 19-ka pa ja. Pa se niti tega ne vemo, kater letnik je twingo (in posledicno kater motor).
LP, Samojed
Uporabniški avatar
zizek

Jaz sem pri vseh avtih,ki si jih omenil mejaval sklopke in nikjer nisem motor ven jemal .Nevem zakaj bi moral ti.Vgavnem ,ko ti odvijacis vse razen menjalnika ,das spodaj dvigalko odvijacis nosilec pri menjalniku in pol spustis komplet z dvigalko nizje.Potem odvijacis menjalnik in povleces dol z motorja in zasukas navzgor in ga potegnes gor.Na servisu tudi tak delajo.
Wasabi

Avto je letnik 95, zdi se mi da je C3J motor (lahko se motim). Samo 16k sit, kje si pa to kupil? Sklopke, ki sem jih jaz gledal stanejo okoli 100 eur
Uporabniški avatar
zizek

Avto Dom Ljutomer je pa bil znamke lukas, ce se dobro spomnim.Ja, ta motor ce se ne motim je isti kot so mele petke edino je pokrov ventilov drugacen.In to nima veze kak motor je not,verjemi.
Uporabniški avatar
Samojed

zizek napisal/-a:Jaz sem pri vseh avtih,ki si jih omenil mejaval sklopke in nikjer nisem motor ven jemal .Nevem zakaj bi moral ti.Vgavnem ,ko ti odvijacis vse razen menjalnika ,das spodaj dvigalko odvijacis nosilec pri menjalniku in pol spustis komplet z dvigalko nizje.Potem odvijacis menjalnik in povleces dol z motorja in zasukas navzgor in ga potegnes gor.Na servisu tudi tak delajo.
ven jemat, dol spustit - isti smoren. Tocno to sem mislil kar si napisal. Pri 19-ki menda ni treba drugega kot polosi stran pobrat in snames menjalnik brez da bi motor dol spuscal.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
zizek

Ce ti to kaj pomeni tolko da omenim.Glih pri tvingotu sem to delo naj hitreje napravil glede na ostale renoje.
Wasabi

Ce sem te pravilno razumel moram motor z menjalnikom sneti z nosilcev ga spustiti, nato odsraufati menjalnik in ga sneti z motorja na gor.
Uporabniški avatar
zizek

Jaz sem malo pobrkal.Pri tvingotu navzdol.Ker gor nikak nebo sel.
Odgovori