Avto ima cca 120k km in prvo sklopko, prime pa cisto na koncu, zato se mi zdi, da jo je potrebno menjati (nekje sem prebral naj bi zdrzale 200k km??). Rad bi jo zamenjal sam, pa me zanima ce je menjava zakomplicirana in naj zaradi tega raje peljem na servis. Vem da je treba menjati lamelo, potisni lezaj, kako je pa z kosaro? Najlepsa hvala, LP.
Kolikor vem ni prostora, tako da je treba motor vzet ven. Kosara naj bi naceloma bila v redu, a to se vidi sele ko odpres. Obicajno se zadnje case kar komplet menja, ker je cel komplet le malo drazji kot pa nakup po kosih brez kosare.
Ne rabis noben motor dol jemati.Ce si dovolj spreten in imas osnovno orodje, se spravi zraven.Na koncu bos pa se na sam sebe ponosen in kak dinar ti ostane v zepu.Predlani sem jaz dal zanj v kompletu 16000sit.
Si preprican? Jaz ne vem, sem samo predpostavljal, ker vem da ne gre pri 5-ki, mislim da pri cliu tudi ne, pri 19-ka pa ja. Pa se niti tega ne vemo, kater letnik je twingo (in posledicno kater motor).
Jaz sem pri vseh avtih,ki si jih omenil mejaval sklopke in nikjer nisem motor ven jemal .Nevem zakaj bi moral ti.Vgavnem ,ko ti odvijacis vse razen menjalnika ,das spodaj dvigalko odvijacis nosilec pri menjalniku in pol spustis komplet z dvigalko nizje.Potem odvijacis menjalnik in povleces dol z motorja in zasukas navzgor in ga potegnes gor.Na servisu tudi tak delajo.
Avto Dom Ljutomer je pa bil znamke lukas, ce se dobro spomnim.Ja, ta motor ce se ne motim je isti kot so mele petke edino je pokrov ventilov drugacen.In to nima veze kak motor je not,verjemi.
zizek napisal/-a:Jaz sem pri vseh avtih,ki si jih omenil mejaval sklopke in nikjer nisem motor ven jemal .Nevem zakaj bi moral ti.Vgavnem ,ko ti odvijacis vse razen menjalnika ,das spodaj dvigalko odvijacis nosilec pri menjalniku in pol spustis komplet z dvigalko nizje.Potem odvijacis menjalnik in povleces dol z motorja in zasukas navzgor in ga potegnes gor.Na servisu tudi tak delajo.
ven jemat, dol spustit - isti smoren. Tocno to sem mislil kar si napisal. Pri 19-ki menda ni treba drugega kot polosi stran pobrat in snames menjalnik brez da bi motor dol spuscal.