Tresenje volana CLIO pri zaviranju
Tresenje volana CLIO pri zaviranju
Imam sledec primer. Pri hitrosti cca 120km/h mi pri tem, ko zacnem zavirati na cca 100 ali 80km/h, niti ne hipno, zacne tresti volan in dela tako...tu tu tu tu tu tu. Ce zaviram od 60 navzdol tega ni, ali pa od 150 do nekje 130km/h tega ni, samo vmes.
Diske imam gor prve 125000Km, so se lepi, ploscice so ze menjane in imajo se kar nekaj ''mesa''. Le v bobnih zadaj so pakne za menjati, ker imajo malo manj ''mesa''.
Kaj je vzrok temu tresenju?
Diske imam gor prve 125000Km, so se lepi, ploscice so ze menjane in imajo se kar nekaj ''mesa''. Le v bobnih zadaj so pakne za menjati, ker imajo malo manj ''mesa''.
Kaj je vzrok temu tresenju?
- killah bee
- Kraj: Ljubljana
Definitivno zviti diski. Pa kupi nekaj vredu, ker ko kupis poceni ugotovis da v koncni liniji das se vec denarja. meni se je to zgodilo in sem potem dal gor Brembo v navezi z Ferodo ploscicami in je potem mir. Sploh pa to ni dosti drazje glede na to da mas potem doooolgo casa mir. Aja pa pazi kake ploscice bos kupil glede na diske. Ce so ploscice "pretrde" in diski niso kaljeni bos po hitrem postopku vse se enkrat ferdirbu in obratno.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

- Citroenovc
Hecno, jaz pa se z nobeno kombinacijo nisem imel tezav. V bistvu sem celo samo 2x menjal diske (1x na twingotu in 1x na scenicu, ma 19-ki so se isti kot takrat ko sem jo kupil).
Ne gre zdaj zato, da bi se hvalil, ampak mislim da ni toliko problem v kombinacijah ampak v pravilni montazi in pravilnem utekanju. Tudi kasneje lahko zvijes diske in kot sam opazam najveckrat zaradi slabih servisov.
Sam vedno, ko menjam ploscice, namazem tudi vodila celjusti, dobro ocistim "kajlo", ce je seveda, kar je odvisno od tipa zavor, ter prav tako dobro IN NAMAZEM tam, kjer ploscice nalegajo. Ko se ploscice obrabljajo in seveda ob prvem zaviranju po montazi morajo tam ploscice lepo zdrniti. Ce se postavi malo postrani, se lahko zakajla in posledica je zvit disk ob mocnejcem zaviranju. Ce stekajo vodila celjusti, se celjust ne premika lepo in ob zaviranju na disk pritisne samo tista ploscica, ki jo direktno tisci bat. Posledica je spet ista.
Pac nekaj prakticnih nasvetov, ker do sedaj res nisem imel nobenih tezav s tresenjem pri nobenem avtu. Montiram pa robo, ki dobim trenutno, najveckrat so to ploscice Lucas ali Trusting, diski pa lucas ali brembo.
Ne gre zdaj zato, da bi se hvalil, ampak mislim da ni toliko problem v kombinacijah ampak v pravilni montazi in pravilnem utekanju. Tudi kasneje lahko zvijes diske in kot sam opazam najveckrat zaradi slabih servisov.
Sam vedno, ko menjam ploscice, namazem tudi vodila celjusti, dobro ocistim "kajlo", ce je seveda, kar je odvisno od tipa zavor, ter prav tako dobro IN NAMAZEM tam, kjer ploscice nalegajo. Ko se ploscice obrabljajo in seveda ob prvem zaviranju po montazi morajo tam ploscice lepo zdrniti. Ce se postavi malo postrani, se lahko zakajla in posledica je zvit disk ob mocnejcem zaviranju. Ce stekajo vodila celjusti, se celjust ne premika lepo in ob zaviranju na disk pritisne samo tista ploscica, ki jo direktno tisci bat. Posledica je spet ista.
Pac nekaj prakticnih nasvetov, ker do sedaj res nisem imel nobenih tezav s tresenjem pri nobenem avtu. Montiram pa robo, ki dobim trenutno, najveckrat so to ploscice Lucas ali Trusting, diski pa lucas ali brembo.
LP, Samojed
Eto, sem poskusal se zavirati samo z zategnjeno rocno zavoro pri 100km/h in ni nic treslo, medtem ko sem potem se pri tej isti hitrosti pritisnil pedal zavore pa je takoj vse treslo kot ne vem kaj. Cuti se, da prihaja tresljaj od spredaj.
Sem ze kupil diske brembo pa ploscice ferodo, jutri imam pa menjavo tega, pa da vidimi potem.
Sem ze kupil diske brembo pa ploscice ferodo, jutri imam pa menjavo tega, pa da vidimi potem.