Amortizerji za Scenic-a

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
tornado
Kraj: Maribor, Slovenija

Amortizerji za Scenic-a

Odgovor Napisal/-a tornado »

Ker izgleda ni dovolj, da je dva dni pred odhodom na dopust ''izpustila duso'' precrpalka goriva, :mad: :mad: mi je na poti domov izgleda odpovedal se zadnji desni amortizer. :smt032

Malo sem se pozanimal on novih amorizerjih. Ponujeni so mi:
-Kayaba plinski 551807 cena 54,72 eur/kos
-Monroe klasicni plinski 55019 cena 59,44 eur/kos
-Monroe REFLEX plinski 3 leta garancije cena 61,80 eur/kos.

Zanimajo me izkusnje o navedenih amortizerjih. Naj povem, da ne mislim avta spuscati nizje, niti me ne zanimajo kaksni sportno-divjaski amortizerji.
Lp Rado
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Hvalijo kayaba.
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Nev em koliko to velja za Scenic - za Safrane (vsaj kasnejse letnike) je baje tovarniske amortizerje proizvajala Kayaba (za starejse pa Monroe) ... tak da - po mojem s Kayabo ne bos sfalil.

Preveri se ceno originalnih ... v mojem primeru je bilo zgolj 5Eur/kom razlike - pa sem potem kar originalne vzel.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

kayaba je dober amortizer. Pa najboljse bi bilo, ce bi menjali oba...v paru, razen ce boste nabavili originalnega.
Slika
Uporabniški avatar
tornado

Amortizerja ze zamenjana. :lol: (Le-ti se VEDNO menjavajo v paru.)
Amortizer se je pri zgornjem vpetju odlomil, :shock: :shock: zato tudi tako neenakomerno ropotanje.

Se malo pa bom imel Renaulta ''pun k...c''. Na prejsnji ''kripi'' sem pumpo za gorivo menjal pri 180.000km (30eur), za amortizerje pa sploh nisem vedel, da jih imam.
Edino kar sem zamenja po 210.000 so bile zavorne ploscice, sprednji diski, zadnja dva lezaja in glavni jermen. Vse to ni zamenajno ni stalo vec kot 250eur.
Na Sceniku pa sem do sedaj ''vlozil'' ze 500eur. :mad: :mad: :mad:
Zadnjič spremenil tornado, dne 24 Avg 2007, 09:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp Rado
Uporabniški avatar
Citroenovc

tornado napisal/-a: za amortizerje pa sploh nisem vedel, da jih imam.
Brez zamere - navaden bulsit - ga ni amortizerja, ki bi se korektno opravljal nalogo po cca 80-100k km po SLO cestah. Saj dela se - samo ni pa vec to varen in zanesljiv element. Je pa kriticnega pomena za varno voznjo.

Tako da - to sem ze opazil, da Slovenci premalo damo na preventivna merjenja in menjavo amortizerjev.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
tornado

Citroenovc napisal/-a:Brez zamere - navaden bulsit - ga ni amortizerja, ki bi se korektno opravljal nalogo po cca 80-100k km po SLO cestah.
Moja izkusnja na prejsnjem vozilu je pac taksna in amortizerji so delovali BP vse do 210.000, ko sem avto prodal. :wink:
Lp Rado
Uporabniški avatar
Citroenovc

Verjemi da niso. Ce bi imel na voljo enak avto s popolnoma novimi amortizerji - bi videl da je med njima bistvena razlika. Si se pa ti z leti in km navadil na tisto, kar si pac imel. ;)
OK

LP

Primo?ć
Odgovori