Vetrobransko steklo je mastno (notranja stran)
Vetrobransko steklo je mastno (notranja stran)
Ojla,
imama reno 19 (letnik 95) in se mi zadnje case mastijo stekla in to od znotraj.
Kabinskega filtra nimam. Ventilator sem spucal. Cevi za odvod vode sem precistil(pri ventilatorju). Antifriza mi ne zmankuje. Je ze kdo imel taksen porblem?
Lp
imama reno 19 (letnik 95) in se mi zadnje case mastijo stekla in to od znotraj.
Kabinskega filtra nimam. Ventilator sem spucal. Cevi za odvod vode sem precistil(pri ventilatorju). Antifriza mi ne zmankuje. Je ze kdo imel taksen porblem?
Lp
"Just renault it"
V to varianto dvomim.. Antifriz je not pod pritiskom in kakor hitro bi kje prisel zrak zraven zaradi pocenega sistema, bi to pod pritiskom spricalo in se nekje poznalo-antifriz mora manjkat nekje.. Zdaj poleti pa itak nic ne obraca "ventila" za gretje, tako da tople vode sploh ni not. Razen te ki je v pecki, ta pa se segreje zaradi temperature okolice. Ta temperatura pa ni nikakor tako visoka kot tista, ki krozi po hladilnem sistemu vozila..Freshman napisal/-a:Ocitno ti vseeno malo pusca pecica za gretje v kabini !
Antifriz je sam po sebi bolj masten in lepljiv in ti pri povisani temperaturi hlapi skozi prezracevalne reze pod vetrobranskim steklom !
Podobno kot ce gres prezracevat radiator doma..
Solero napisal/-a:V to varianto dvomim.. Antifriz je not pod pritiskom in kakor hitro bi kje prisel zrak zraven zaradi pocenega sistema, bi to pod pritiskom spricalo in se nekje poznalo-antifriz mora manjkat nekje.. Zdaj poleti pa itak nic ne obraca "ventila" za gretje, tako da tople vode sploh ni not. Razen te ki je v pecki, ta pa se segreje zaradi temperature okolice. Ta temperatura pa ni nikakor tako visoka kot tista, ki krozi po hladilnem sistemu vozila..Freshman napisal/-a:Ocitno ti vseeno malo pusca pecica za gretje v kabini !
Antifriz je sam po sebi bolj masten in lepljiv in ti pri povisani temperaturi hlapi skozi prezracevalne reze pod vetrobranskim steklom !
Podobno kot ce gres prezracevat radiator doma..
Jaz pa nic ne dvomim v to !
Avto nima nobenega ventila za gretje kabine (no ja Zastava 101 ga ma) v kabini ! Gretje se vklaplja z polozajem loput v sami pecici - ali bo sel zunanji zrak skozi grelec ali ne to je vsa carovnija . Se pravi grelec dela tudi poleti ko ga nihce ne rabi ..........razen ce ima avto rocno klimo in se za regulacijo moci hlajenja dodaja topel zrak ohlajenemu iz kompresorja (seveda ce ne rabis klimo do fula hladno) in ne mislit da ko pri rocni klimi premaknete gumb za hlajenje da hladi z malo manjso mocjo da ste dejansko premaknili moc kompresorja ! Ne ker se v bistvu le dodaja toplejsi zrak ohlajenemu preko loput.
Bo treb malo hladilni sistem avta pretuhtat !
Glede pritiska v hladilnem sistemu .........Res je dolocen pritisk v hladilnem sistemu (kaksen bar) vendar se velikokrat pojavi (ce se) puscanje kabinskega grelca le kot moker madez na sami pecici (to se vcasih dogaja tudi na hladilniku motorja) !
Se pravi da pecica pusca nitreba da iz nje tece voda na kaksni luknji dovolj je le da malo popusti spoj med stranskim povezovalnim delom in satjem pecice .
Ne trdim da je to krivo v tem primeru je dal tudi teso zanimivo vprasanje ampak...........
Mel sem enak primer se pri moji R-9 pa danes ni gretje in prezracevanje kabine reseno nic drugace kot takrat ! Bolj detajlno -
Avto sem kupil na primorskem v hladilnem sistemu je bila le voda ki pa sem jo pred zimo zamenjal z antifrizom ki je bolj agresiven od vode in lejga hudica mastna sipa v avtu vzrok pa je opisan zgoraj.