INTERCOOLER

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Grande

INTERCOOLER

Odgovor Napisal/-a Grande »

A mi lahko kdo pove kako sploh deluje interkuler? Gre zrak skozi hladilnik in se tam ohladi , npr kot hladilnik za vodo samo da zrak krozi skozi al kako drugace ? Pa se a motor 2,2 dt sploh ima Ic, ker se mi zdaj ko je tako vroce, da ful slabo vlece, ce bi mu Ic se to ne bi smelo cutiti, ker bi bil zrak shlajen ...???
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Re: INTERCOOLER

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Grande napisal/-a:A mi lahko kdo pove kako sploh deluje interkuler? Gre zrak skozi hladilnik in se tam ohladi , npr kot hladilnik za vodo samo da zrak krozi skozi al kako drugace ? Pa se a motor 2,2 dt sploh ima Ic, ker se mi zdaj ko je tako vroce, da ful slabo vlece, ce bi mu Ic se to ne bi smelo cutiti, ker bi bil zrak shlajen ...???
Ce je DT oznaka nima intercoolerja. Ce pa bi bil dti pa ti ze samo ime pove da ga ima. ( diesel turbo intercooler)
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Ja sj se mi je kr zdel , da je tko....bi mu pa pasal zele kje tko vroce matr...
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Re: INTERCOOLER

Odgovor Napisal/-a zizek »

Tommy28 napisal/-a:
Grande napisal/-a:A mi lahko kdo pove kako sploh deluje interkuler? Gre zrak skozi hladilnik in se tam ohladi , npr kot hladilnik za vodo samo da zrak krozi skozi al kako drugace ? Pa se a motor 2,2 dt sploh ima Ic, ker se mi zdaj ko je tako vroce, da ful slabo vlece, ce bi mu Ic se to ne bi smelo cutiti, ker bi bil zrak shlajen ...???
Ce je DT oznaka nima intercoolerja. Ce pa bi bil dti pa ti ze samo ime pove da ga ima. ( diesel turbo intercooler)
To pa sploh ni res.Se pravi po tvojem DCI,HDI...motorji so pol brez turbine.Vsaka firma ma drugace oznacbe.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Da nebo vec dvoma kaj katera kratica pomeni.. :wink:

DTI - Diesel Turbo Injection

dCi - Diesel Common-rail Injection

HDI - High Pressure Direct Injection

TDI - Turbodiesel Direct Injection

CRD - Common Rail Diesel

CRDi - Common Rail Diesel direct injection

CDI - Common rail Diesel Injection

CDT - Common rail Diesel Turbo

CDTI - Common rail Diesel Turbo direct Injection

...
Uporabniški avatar
zizek

:shock:
Zadnjič spremenil zizek, dne 23 Jul 2007, 13:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
zizek

[quote="zizek"]Izgleda da se ne razumeva.Se enkrat bom napisal.Po tvojem so vse tiste kratice ki so brez crke "T" so brez turbine.Plus tega vsi ti motorji so po osnovi(ce sem dobro opazil)stirje razlicni tipi ,glede na tehnicne znacilnosti.Vsaka firma pa si na razlicne nacine oznacuje.Pa se nekaj,pri enih "i" pomeni injection pri drugih intercooler.
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

V osnovi so vsi turbodizelski motorji. A vsak ima razlicno/podobno tehniko vbrizgavanja goriva.. Oznake so zascitene s strani avtomobilskih gigantov, tako da jih brez njihovega dovoljenja ni mozno uporabljat na drugih znamkah..

CDI - M-B
TDI - VW/Audi skupina
dCI - Renault skupina
HDi - PSA koncern
....

I - pri nobeni oznaki nisem zasledil, da bi to naj pomenilo INTERCOOLER. 8)
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

vprasanje je bilo o intercoolerjih!

2,2 dt ima intercooler, problem pa je, ker je ze verjetno fejst umazan. Spihat za s kompresorjem ali vapom,k ampak na varni razdalji, da ne bi poskodoval satovje hladilnika.
Slika
Uporabniški avatar
zizek

Solero napisal/-a:V osnovi so vsi turbodizelski motorji. A vsak ima razlicno/podobno tehniko vbrizgavanja goriva.. Oznake so zascitene s strani avtomobilskih gigantov, tako da jih brez njihovega dovoljenja ni mozno uporabljat na drugih znamkah..

CDI - M-B
TDI - VW/Audi skupina
dCI - Renault skupina
HDi - PSA koncern
....

I - pri nobeni oznaki nisem zasledil, da bi to naj pomenilo INTERCOOLER. 8)
Se opravicujem nisem dobro napisal ker mi celi cas nekaj za.....a internet.Za I kot intercooler sem mislil da bi pol to tudi lahko pomenilo.Za 2.2dt pa je Bojci prav napisal da ima intercooler.
Odgovori