INTERCOOLER
INTERCOOLER
A mi lahko kdo pove kako sploh deluje interkuler? Gre zrak skozi hladilnik in se tam ohladi , npr kot hladilnik za vodo samo da zrak krozi skozi al kako drugace ? Pa se a motor 2,2 dt sploh ima Ic, ker se mi zdaj ko je tako vroce, da ful slabo vlece, ce bi mu Ic se to ne bi smelo cutiti, ker bi bil zrak shlajen ...???
Re: INTERCOOLER
Ce je DT oznaka nima intercoolerja. Ce pa bi bil dti pa ti ze samo ime pove da ga ima. ( diesel turbo intercooler)Grande napisal/-a:A mi lahko kdo pove kako sploh deluje interkuler? Gre zrak skozi hladilnik in se tam ohladi , npr kot hladilnik za vodo samo da zrak krozi skozi al kako drugace ? Pa se a motor 2,2 dt sploh ima Ic, ker se mi zdaj ko je tako vroce, da ful slabo vlece, ce bi mu Ic se to ne bi smelo cutiti, ker bi bil zrak shlajen ...???
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Re: INTERCOOLER
To pa sploh ni res.Se pravi po tvojem DCI,HDI...motorji so pol brez turbine.Vsaka firma ma drugace oznacbe.Tommy28 napisal/-a:Ce je DT oznaka nima intercoolerja. Ce pa bi bil dti pa ti ze samo ime pove da ga ima. ( diesel turbo intercooler)Grande napisal/-a:A mi lahko kdo pove kako sploh deluje interkuler? Gre zrak skozi hladilnik in se tam ohladi , npr kot hladilnik za vodo samo da zrak krozi skozi al kako drugace ? Pa se a motor 2,2 dt sploh ima Ic, ker se mi zdaj ko je tako vroce, da ful slabo vlece, ce bi mu Ic se to ne bi smelo cutiti, ker bi bil zrak shlajen ...???
Da nebo vec dvoma kaj katera kratica pomeni.. 
DTI - Diesel Turbo Injection
dCi - Diesel Common-rail Injection
HDI - High Pressure Direct Injection
TDI - Turbodiesel Direct Injection
CRD - Common Rail Diesel
CRDi - Common Rail Diesel direct injection
CDI - Common rail Diesel Injection
CDT - Common rail Diesel Turbo
CDTI - Common rail Diesel Turbo direct Injection
...
DTI - Diesel Turbo Injection
dCi - Diesel Common-rail Injection
HDI - High Pressure Direct Injection
TDI - Turbodiesel Direct Injection
CRD - Common Rail Diesel
CRDi - Common Rail Diesel direct injection
CDI - Common rail Diesel Injection
CDT - Common rail Diesel Turbo
CDTI - Common rail Diesel Turbo direct Injection
...
[quote="zizek"]Izgleda da se ne razumeva.Se enkrat bom napisal.Po tvojem so vse tiste kratice ki so brez crke "T" so brez turbine.Plus tega vsi ti motorji so po osnovi(ce sem dobro opazil)stirje razlicni tipi ,glede na tehnicne znacilnosti.Vsaka firma pa si na razlicne nacine oznacuje.Pa se nekaj,pri enih "i" pomeni injection pri drugih intercooler.
V osnovi so vsi turbodizelski motorji. A vsak ima razlicno/podobno tehniko vbrizgavanja goriva.. Oznake so zascitene s strani avtomobilskih gigantov, tako da jih brez njihovega dovoljenja ni mozno uporabljat na drugih znamkah..
CDI - M-B
TDI - VW/Audi skupina
dCI - Renault skupina
HDi - PSA koncern
....
I - pri nobeni oznaki nisem zasledil, da bi to naj pomenilo INTERCOOLER.
CDI - M-B
TDI - VW/Audi skupina
dCI - Renault skupina
HDi - PSA koncern
....
Se opravicujem nisem dobro napisal ker mi celi cas nekaj za.....a internet.Za I kot intercooler sem mislil da bi pol to tudi lahko pomenilo.Za 2.2dt pa je Bojci prav napisal da ima intercooler.Solero napisal/-a:V osnovi so vsi turbodizelski motorji. A vsak ima razlicno/podobno tehniko vbrizgavanja goriva.. Oznake so zascitene s strani avtomobilskih gigantov, tako da jih brez njihovega dovoljenja ni mozno uporabljat na drugih znamkah..
CDI - M-B
TDI - VW/Audi skupina
dCI - Renault skupina
HDi - PSA koncern
....