Hlajenje motorja
- SkratBolfenk
- Kraj: Zagorje ob Savi
Hlajenje motorja
Mam en problem. Pri daljsi voznji v klanec se mi motor segreje na na 3/4 dovoljene temperature. Je mogoce kdo ki je ze kdaj experimentiral z dodatnimi vetrnicami al pa kaj podobnega? Je mogoce problem v tem ker imam spredaj tri hladilnike in je med njimi bore malo prostora - mogoce se ustvari zracni most... Ko ga priklopim na tester ne javi nobene napake. Je pa res da je avto cipan.
Pa se nekaj. Mi zna kdo kaj vec povedat o dodatnem hlajenju intercoolerja. Npr. z vodnimi sobami...
Hvala za nasvete
Pa se nekaj. Mi zna kdo kaj vec povedat o dodatnem hlajenju intercoolerja. Npr. z vodnimi sobami...
Hvala za nasvete
- SkratBolfenk
Antifriz je star dve leti pa pol. V zadnjem casu ga nisem menjal. Ga bom pa zmeril doma.iro napisal/-a:Glede na vrocino ni cudo.
Si slucanjo pred kratkim mnenjal antifirz ? Mogoce je premocna mesanica.
Glede hlajenja.Pomagali bi difuzorji na haubi, ki bi odvajali topel zrak.
Te difuzorji so mi tko neusecni. Bi prej razmislil o dodanem ventilatorju kot pa vrtanje v haubo... ne vem no... pa se cnej me pride.
- SkratBolfenk
Moralo bi pisat na njem. Drugac pa do renault servisa pa naj pogleda...
mine was 83°C/93°C and I used a 73°C/83°C one
vir:
http://membres.lycos.fr/r5gt/gtt/techst.htm
Pozanima je se ce se da nabavit termostikalo ki bi prej vkloplo ventilator.
Sej mas vse napisano na tej strnani.
mine was 83°C/93°C and I used a 73°C/83°C one
vir:
http://membres.lycos.fr/r5gt/gtt/techst.htm
Pozanima je se ce se da nabavit termostikalo ki bi prej vkloplo ventilator.
Sej mas vse napisano na tej strnani.
- clio_dizel
- Kraj: Vrhnika
- SkratBolfenk
- SkratBolfenk
Mogoce ves kater hladilnik bi bil primiren? Je mogoce kdo ze imel kak tak podoben projekt, ker mocno dvomim da lahko not spravim se kak vecji hladilnik. Mam pa v planu IC menjat, tam je pa dost placa.Drmo napisal/-a:Cist lepo in prav vse. To pride zraven ko ga cipas (pri nekaterih). Dokler se ti ne segreje do rdecega je cist vredu.
Probal bi edino lahko z vecjim hladilnikom. Vazna je samo povrsina - vecja kot je bolj se bo hladila voda.
- SkratBolfenk
Tko kot ti je Mark napisal, vprasaj d_leonita. On se je kar nekaj poglabljal v te dizle pa to.SkratBolfenk napisal/-a:Mogoce ves kater hladilnik bi bil primiren? Je mogoce kdo ze imel kak tak podoben projekt, ker mocno dvomim da lahko not spravim se kak vecji hladilnik. Mam pa v planu IC menjat, tam je pa dost placa.Drmo napisal/-a:Cist lepo in prav vse. To pride zraven ko ga cipas (pri nekaterih). Dokler se ti ne segreje do rdecega je cist vredu.
Probal bi edino lahko z vecjim hladilnikom. Vazna je samo povrsina - vecja kot je bolj se bo hladila voda.
Tale finta s termostatom nevem ce bi delovala. Ko se enkrat segreje se segreje, in tud ce bi se ti prej odprl termostat se vedno bi se segrel na 3/4. Lahk pa da se motm.
Enigma motorsport