Katere pnevmatike na Clio B2 ?
Katere pnevmatike na Clio B2 ?
Katere pnevmatike dat na Clio B2 ?
185/55/15 mam homologacijo ...
Pa me zanima a je tezko dobit homologacijo za
195/50/15 ? Ker je odstopanje skor da minimalno ...
V ceni je pa kr dost razlike bi raj dal 195 gor ...
Ima kdo s tem izkusnjo ?
Da ima ze homologacijo za 195/50/15 ?
Kolk stane homologacija, pa kam se je najbolje obrnit ??
LP
Mirc
Ima kdo s tem izkusnjo ?
LP
Mirc
Original in edina navedena v homo kartoncku 155/70/13 na Cliotu A. Gor so 195/50/15. Gume sem zamenjal, ker sem si kupil vecje felgice. Homologiral sem pa laho zato, ker je v TUV-u od felten za moj avto pisala dimenzija 195/50/15. Drugace ne bi mogel homologirat. Kje je tle logika ne vem.
Homologiras lahko na LPP v Ljubljani al pa RTI. Homologacija za felgice te pride dobri 5 jurckov.
Kopse prav boli kaksno je odstopanje v dimenziji. Jebal te bodo na vsakem koraku.
Viel gluck pri homologaciji.
Homologiras lahko na LPP v Ljubljani al pa RTI. Homologacija za felgice te pride dobri 5 jurckov.
Kopse prav boli kaksno je odstopanje v dimenziji. Jebal te bodo na vsakem koraku.
Viel gluck pri homologaciji.
Shit happens
Re: Katere pnevmatike na Clio B2 ?
Ja, za zeljeno dimenzijo rabis homologacijo na zalost.Foe napisal/-a:Katere pnevmatike dat na Clio B2 ?
Ima kdo s tem izkusnjo ?
LP
Mirc
Jaz imam to dimenzijo gor, sem lani delal homologacijo...sem mel kar dosti brige s tem, ker jaz nisem dobil TĂśVa, ker sem rabljene kupil.
Izkusnje?
Hmmm, dobra lega na cesti!
Homologacija v Ljubljani stane okoli 5.300, torej tehnicni pregled placas, kerega takrat ne naredis, oddat moras paoirje (TĂśV, homologacijski kartoncek) in to je vse. Najbolje je to delati v Ljubljani, ker stane "samo" 5 jurijev, v mariboru na RTI pa moras dat 13k, samo pa lahko tri stvari naenkrat homologiras. V Mariboru so meni tudi tezili potrdilo o strokovni vgradnji, tako da priporocam LPP.
Se nekaj...
Kupi take felne, kjer pise v papirjih pise za tvoj tip motorja, ker drugace ne naredis homologacije.

Katere dimenzije so vse napisane v homologacijskemu kartoncku? Naceloma tiste dimenzije lahko uporabis...MasTTer napisal/-a:Kaj pa za megane coupe ce si nabavim 195?
Felne mam org od renoja. Se da se kaj spreminjat razen sirine, nedabi felne menjal? V tem primeru homologacija?
Org. so 185/60 R15H
Kolko je pa kazen ce slucajno gre kak skif to pogledat? Tehnicni ni problem.
Prakticno gledano je pa tak...noben skoraj ne bo zatezil, ker bo vsak mislil, da je to standardno na ta avto...tako da.....jaz sem se recimo leto in pol vozil z nehomologiranimi felnami, pa nic ni bilo.
Razen sirine se seveda da se presek gume spreminjati. Za skoraj enak obseg si potem daj gor 195/55 R15.

-
Gost
Foe ... evo ti se ena ideja od mene ... tu mal za mejo v .. mislimda eberndorfu .. mas en Autobedarf Cik! Cene ugodne ! Js sm lani dau za 185-60-14 GY eagle Ventura 48 Euro po komadu ! Pa se dauk nazej, tk da se je res splacalo !
Poklic, sej mas cifro !
Poklic, sej mas cifro !
Renault Laguna 1,8 TDCI bencinc fahrer
Is it GREEN ? . . . . . . . . YES
Is it GREEN ? . . . . . . . . YES