LAGUNA II 1,9 dci dusi motor
..tudi jaz se ze dolgo izogobam Perola in sem pred kratkim vseeno tam tankal zaradi "sile"... Ja tezave so se pojavljalie takrtat.. upam da bo ta teza drzala...
Pre letom/dvema sem imel Peugeota ..pa me je tudi zajeb. ko sem tankal na Petrolu..
Torej Timberwolf - upajva da je to bil prehoden pojav..
Pre letom/dvema sem imel Peugeota ..pa me je tudi zajeb. ko sem tankal na Petrolu..
Torej Timberwolf - upajva da je to bil prehoden pojav..
-
timberwolf
Namerno se nisem sel na servis, da vidim kaj se bo dogajalo. Po dveh tednih od zadnjega posta ki sem ga napisal lahko recem, da je moja ugotovitev, da je za tezave kriv PETROLOV DIZEL. V zadnjih dveh tednih in prevozenih 1500 kilometrih (tankal sem izkljucno na OMV-ju) se mi simptom ni pojavil niti enkrat samkrat vec! Torej kaj naj recem glede zadeve? Ne da bi imel karkoli proti Petrolu, ampak njihove pumpe me ne vidijo nikoli vec. Prebral sem veliko na raznih forumih glede primerjav, izkusenj itd. glede goriv pri razlicnih ponudnikih. Nekateri trdijo, da imata OMV in Petrol enakega dobavitelja in torej ni prav nobene razlike kje tocis dizel, tudi bila je strokovna diskusija glede varnostnih elementov in senzorjev itd, itd v tehnologiji na bencinskih crpalkah in torej ni sanse da bi se v gorivu pojavila kaksna voda.... Verjamem, da je to morda tudi res vendar ostajajo se necistoce oziroma nekvaliteta goriva iz katerih drugih razlogov. Po vsem prebranem o tujih izkusnjah in tudi torej po lastnih izkusnjah lahko recem samo, da sem preprican, da je zelo zelo verjetno, da v mnogih primerih Petrolov dizel pomeni tezave pa ceprav morda res samo za Renaulte. Imam Renaulta in ne druge znamke zato me Petrol definitivno ne vidi vec.timberwolf napisal/-a:Vecinoma tankam samo na OMV. Petrola se izogibam kolikor se da. Sem pa nazadnje tankal na Petrolu ca. 10L ker se mi je mudilo in sem imel prazen tank. Naslednji dan se mi je zacelo to dogajat, v naslednjih 2 dneh se mi je zgodilo vsaj 4,5x da ga je zadusilo. 3 dan sem sel na OMV tankat 30L, da bi se gorivo malo zmesalo in je bil en teden mir, vceraj je motor spet 1x zadusilo. Ce torej razmisljam skozi te dogodke za nastale tezave mocno sumim Petrolovo gorivo. Tankanje Petrola - v 2 dneh 5x, dotankal vecjo kolicino OMV - v 8 dneh 1x. Grem sicer na servis, da preverijo EGR, filter goriva (ki je bil sicer menjan pred 5.000km) itd. Mislim pa, da me Petrol ne bo videl nikoli vec. Prevec ocitno je, da so tezave nastopile takoj po tankanju na petrolu, po OMV-ju pa je spet mir. Sicer pa ne vem kako nekvaliteten (nekvaliteten zaradi cesa?) dizel vpliva na delovanje motorja in zaradi cesa povzroci take simptome. A to pomeni necistoce, vodo... v gorivu???
Jaz pa mislim,da je bolj problem v tem kdo nafto pripelje na pumpo oziroma s kaksno cisterno, vemo, da ima Petrol kar veliko pogodbenih prevoznikov, kateri pa vmes vozijo bogvekaj in ni nadzora nad temi prevozniki kaj pocnejo s cisternami. Sam tankam izmenicno enkrat na Petrolu enkrat na OMV vcasih tudi na Agip, pa se mi zdi, da motor res lepse tece ce tankam na OMV, glede na zdnje tezave- ropotanje, ko sem ze milsil, da je kriva turbina pa mi je mehanik povedal, da je sicer turbina z rahlim zvokom, ni nic strasnega, da bi moral menjati, je pa povedal, da je najverejetneje kriva nafta, pa mozno tudi olje, ceprav je Elfov ekscelium nalit na servisu pred pol leta.
ja saj so ga na servisu nalili, pravijo da je to pravo olje za dci motor, kar mi je potrdili tudi drugi mehanik v drugem servisu, aja pa se to, rekli so tudi da ne bi bilo slabo ce bi nalil se sredstvo za ciscenje injektorjev in ostalega, pa sem jim povedal, d a sem ze nalil STP dodatek gorivu za ciscenje injekotrjev,da je sicer stanje malo boljse samo tako oh in sploh pa ni, pa so mi rekli, da bi moral naliti renaultovega ???, ker da je boljsi.