Zdravo
Cestitke za nakup.
robi1000 napisal/-a:...Samo ne razumem zakaj ga je Skorc sploh prsu gledat, ce ga je cist popljuvu. Kr ko sm prebral kaj je napisu je avto na tem da razpade....
Po telefonu mi je bilo receno, da vse kar je z avtom narobe je par prask na boku in da je sprednji odbijac bil enkrat nekam zapet, sam da je cel. Zakaj ga torej nebi sel gledat? Tudi v primeru, ce bi mi prodajalec rekel, da je avto totalka, bi ga sel gledat.
Avta nisem popljuvu v smeri, da bo avto razpadel. Ziga je avto videl (glede na to, da je zataknil listek s stevilko, se je zanj tudi zanimal), zato sem mu (in ostalim, ki bi jih avto zanimal) posredoval, kar sem ob ogledu avta videl sam. V primeru, da se je za avto zanimal nekdo, ki nima blage veze o avtih, sem mu hotel nazorno nakazat, da popravilo (solidno) ne bo stalo samo 400eur.
Pa ne mislit, da je avto slab, tudi sam sem bil interesent zanj. Za Willija sem pripravljen odstet nekje od 5-6keur. Ko sem malo racunal koliko bi me stala dobra obnova, sem ugotovil, da se mi s ceno 2700eur nakup ne izplaca. Koliko si dal za avto ne vem (oz. ne vem, ce je res kar je prodajalec rekel), ampak upam (no ja sedaj ko vem, kdo si verjamem, da ti svet 16Vjev ni prevec tuj) da si si malo preracunal, koliko te bo avto stal. Sam se z avtom nisem sel peljat (ker tudi sam ne maram, da vsak, ki pride gledat avto hoce najprej it na voznjo z njim), zato iz voznje nisem mogel dobiti informacij kako gre motor. Ploscica je pa pod sesalnim kolektorjem, tako da je tud nekak nisem videl.
Schkorc napisal/-a:....vecina letnic na njemu je 92 tako da obstaja verjetnost da je motor navadni 1.8 16V (sicer koletorji so od 2.0)....
Ne vem, 1.8 in 2.0 motorja sta po izgledu enaka. Jst bi pred nakupom bil hvalezen, ce bi me kdo opozoril, na kako stvar, ki jo je opazil in je sam mogoce nisem, pa bi jo torej pred nakupom lahko dodatno preveril. Upam pa, da se strinjas, da vecina ne bi opazila, ce bi bil v avtu 1.8 motor.
Glede na stanje avta in dejstvo, da ni bil redno vozen, ti toplo priporocam pregled ojnicnih in glavnih lezajev, ter mal bolj u izi voznjo v zacetku.
Za vrata nisem napisal, da jih je treba menjat, ampak samo, da so razbita (verjetno pa pri ceni 50eur za rabljena cela vrata ne bos sparal in teh kital?).
Bok sem napisal, da ni vec za popravljat. No dejansko je vsako stvar mozno narediti, vprasanje je samo ali se splaca in ali bo vredu narejena. Ker sem videl, kako je bok udarjen in koliko je kita na njemu, torej je ze parkrat bil popravljan (kar pomeni stalna rja), mislim da se boka ne splaca popravljati. Seveda je mozno kit zbrusit dol, s "karspoterjem" (tisto zadevo, ki jo imas v mislih) natolcti pleh ven, sam moj klepar bi me ze pred zacetkom parkrat okol kepe. Ce bos mel vredu narjen, bos lahko sam presodil, ostali pa (ce ne prej) cez 2-3 leta. Za panele nisem nikjer napisal, da so slabi (tud men so bli vsec), ampak enostavno ne v tem avtu.
Kar se pa karoserije tice, pa nisem imel priloznosti (zakaj bos razbral malo nizje) pogledati avta od spodaj, zato poleg tistega kar sem napisal, tezko recem kako in kaj. Jst osebno bi menjal skoljko in bi imel odlicnega Willija za ob nedeljah, to skoljko bi pa porihtal in uporabil za navadnega 16Vja za vsak dan. Pac moje mislenje.
V bistvu nisem nikjer napisal cesar, kar ne bi drzalo, ali pac?
Kaksen strosek pa posamezniku predstavljajo posamezne napake, pa ve vsak sam. Nekomu brez vez in poznanstev bi strosek obnove tega avta predstavljal nekje okoli 3000eur, ce pa si bos sam oziroma ti bodo kolegi avto popravili zastonj, pa se ne pomeni, da bi bil ta avto za koga drugega ugoden nakup. Drzi?
Aja drugace sem pa jst tisti, ki je bil v ponedeljek ob 15ih na Kvedrovi

in kateremu si avto speljal pred nosom

:D.
Se enkrat, cestitke za nakup.
Upam, da lepo (in dobro

) obnovis avto, ga po moznosti pazis in da se ti tudi sam kmalu pridruzim

.
Ce bos pa slucajno kdaj prodajal, sem pa interesent.
LP, Primoz