Ce se zvok pojavi pri dolocenih obratih neglede na prestavo je nekaj na motorju ali izpuhu, pride do resonance kot so ze nekateri napisali. Ce so koncniki fuc ima kolo luft, zato pri voznji cez luknje tolce oz. se slisi kot da bi pokalo, tudi na volanu cutis da nekaj ni vredu, posledicno imas lahko zaradi tega cricke
Ponavadi so pritrjene z sraufi v karoserijo/sasijo. Jaz sem imel podoben problem, le da je bil avto hyundai. Pri 4500 rpm je prislo do resonance in je ornk ropotalo (zelo motece), najprej sem mislil da so zascite pri izpusnem sistemu, po intenzivnem pritiskanju na gas in poslusanju sem ugotovil da je ropotalo v enem manjsem loncu med katalizatorjem in zadnjim izpusnim loncem. Enostavno ga je mehankar zamenjal z cevjo in problem je bil resen.
To se je meni dogajalo pri vseh avtih.Pri menjalniku vzemi dol sajlo nato pa zascitno gumico in posveti not z baterijo da bos bolje videl.Nato vzemi kako daljso palcko ali izvijac daj gor navadno mast za lezaje(ce lahko prides do silikonske masti je naj boljsa sicer pa je navadna tudi dobra)in potisni vilico na levo stran in tam bos videl en zglobu podobno bunko pa namazi,nato potisni vilico na desno stran tam pa bos videl konec vilic ki se naslanjata na potisni lezaj in se ta dva namazi in problem bos mel resen. Ce pa bo vseeno glasen pa bos moral menjat potisni lezaj,vendar mislim da je to prvo kaj sem napisal.
Nekaj sem mazal. Zaenkrat je ok.
Aja pozabil sem povedat da so se piskanje pojailo ko sem se nekaj casa vozil . Priblizno slabo uro na hitri cesti/avtocesti.