LAGUNA II 1,9 dci dusi motor
-
timberwolf
LAGUNA II 1,9 dci dusi motor
Zacelo se mi je pojavljat da ko zelim pospesit (tudi cisto mirno pri lepi voznji) da mi motor totalno zadusi. Pritiskam pedal kolko hocem ampak namesto da bi poveceval obrate motor totalno zamori. Pri tem motor ne jamra ali da bi dobil zamolkel zvok ampak prakticno popocnoma utihne kot da ne bi dobil dizla ali kaj. Pomaga samo, da spustim gas in ponovno pritisnem potem se pa zbudi in zacne normalno delat. V istem momentu mi na ekranu merilec trenutne porabe pokaze 0.0 ali pa povecini samo dve crtici -.- kot ne more meriti porabe. Potem ko se motor zbudi pa cez cas spet pokaze normalno porabo. Kaj je to za en hudic? A ima kdo izkusnje s podobnimi problemi? Morda za info, pred casom ko sem brskal po motorju (malo pregledoval) sem opazil, da je v cevki ca 15cm za dizel ki gre mislim da od neke crne pumpice proti filtru velik mehur zraka (tako kot pri vodni tehtnici) ce sem stiskal tisto crno pumpico so se kar delali novi mehurcki zraka. A je to normalno? Ali pac zraka ne bi smelo biti v cevki niti pod razno? Morda je to razlog, da pride luft v vbrizg in ne dobi goriva?? Ali je lahko se kaksen drugi razlog (crpalka,itd....) Pomagajte kameradi prosim!
Re: LAGUNA II 1,9 dci dusi motor
preglej si filter za zrak in za nafto lohko da je zabasan cene pa pogledi se lambde sonde pa bos vidu 
lp car. megane 1.9 dci
-
timberwolf
No ne vem kaj je zdaj pred in za. Ce odpres haubo na levi strani poleg blatnika tece cevka za gorivo nekj tam vzporedno z motorjem se vedno ob blatniku pa je crna gumijasta zadeva, ki je odebeljena in ca. 10 cm dolga od tam naprej pa spet tece prozorna cev za govivo proti motorju. Tista crna zadeva je neke vrste pumpica ker jo lahko stisnes (podobna stvar kot pri merilnikih za krvni pritisk). A je crpalka v rezervoarju za gorivo? A ce so tam v cevki mehurcki a to pomeni, da crkuje crpalka? kaj pa ce tam v tisti pumpici zraven dobi zrak? Ker mislim, da je tam dovod goriva in ne odvod nazaj v tank!sLOVEnec napisal/-a:Pred filtrom za nafto? Crpalka za gorivo odpoveduje.
-
timberwolf
Jutri bojo na servisu pregledali zadevo. Prvo priklop na racunalnik potem pa dalje... Samo imam obcutek da racunalnik tako nima kaj pokazati ker mi nobena lucka ne gori. Torej od racunalnika naprej je pa odvisno od znanja, izkusenj in kvalitete servisa oz. mehanikov. Tu sem pa ze skeptik ker v zadnjih 10 letih imam precej slabe izkusnje z mehaniki kar se tice diagnostike in ugotavljanja vzrokov za napake. Sraufat znajo, ko pa gre za postavljanje diagnoz pa menim, da jih vecina tava v temi.bojan napisal/-a:Pozdratvljen timberwolf..
Si zadevo ze popravil? Zanima ne kaj me caka..
Bomo videli, v vsakem primeru porocam najkasneje v sredo zjutraj.
Lp
pozdarvljen Nr01.. Nama z Timberwolfom se hvala bogu ne priziga ta lucka (spirala).. Upam, da imava midva enostavnejsi problem.. Upam da samo filter...
Kje tankas Timnberwolf? Jaz na OMV.. a sem nazadnje na Petrolu.. in se mi zdi da me je sedaj zabajebavalo ko sem na pertolu tankal..
Glede Turboja: na 19 dci (megane) se niso imeli v murski soboti bobenega primera... Res pa bi naj bilo, da bi se naj problem z turboji pojavljal pri Lagunah... Ja vem... isti motor a baje nekakko neposreceno narejeno za Lagune 2001/2002... kao.....
Kje tankas Timnberwolf? Jaz na OMV.. a sem nazadnje na Petrolu.. in se mi zdi da me je sedaj zabajebavalo ko sem na pertolu tankal..
Glede Turboja: na 19 dci (megane) se niso imeli v murski soboti bobenega primera... Res pa bi naj bilo, da bi se naj problem z turboji pojavljal pri Lagunah... Ja vem... isti motor a baje nekakko neposreceno narejeno za Lagune 2001/2002... kao.....
-
timberwolf
Vecinoma tankam samo na OMV. Petrola se izogibam kolikor se da. Sem pa nazadnje tankal na Petrolu ca. 10L ker se mi je mudilo in sem imel prazen tank. Naslednji dan se mi je zacelo to dogajat, v naslednjih 2 dneh se mi je zgodilo vsaj 4,5x da ga je zadusilo. 3 dan sem sel na OMV tankat 30L, da bi se gorivo malo zmesalo in je bil en teden mir, vceraj je motor spet 1x zadusilo. Ce torej razmisljam skozi te dogodke za nastale tezave mocno sumim Petrolovo gorivo. Tankanje Petrola - v 2 dneh 5x, dotankal vecjo kolicino OMV - v 8 dneh 1x. Grem sicer na servis, da preverijo EGR, filter goriva (ki je bil sicer menjan pred 5.000km) itd. Mislim pa, da me Petrol ne bo videl nikoli vec. Prevec ocitno je, da so tezave nastopile takoj po tankanju na petrolu, po OMV-ju pa je spet mir. Sicer pa ne vem kako nekvaliteten (nekvaliteten zaradi cesa?) dizel vpliva na delovanje motorja in zaradi cesa povzroci take simptome. A to pomeni necistoce, vodo... v gorivu???
kvaliteta goriva je postala zelo pomembna pri dizlih, pri katerih se gorivo vbrizgava pod velikim tlakom.
Problem pri petrolu je mislim da tudi v nehomogenosti goriva...ni vsaka kapljica enaka, zato verjetno prihaja do teh problemov. Sicer pa opazam tudi, da nekaterim petrol ni se povzrocal preglavice...verjetno je odvisno, za kaksno crpalko gre. Mozno je tudi, da je gorivo slabo pri crpalkah, kjer je majhen odjem in se v rezervoarjih pojavi ta nehomogenost.
Tudi jaz pravim, da roke vstran od petrola, razen ce ga tankas v delovne stroje, traktorje ali v stare dizle...5ka diesel, VW-ji mercedesi...
Problem pri petrolu je mislim da tudi v nehomogenosti goriva...ni vsaka kapljica enaka, zato verjetno prihaja do teh problemov. Sicer pa opazam tudi, da nekaterim petrol ni se povzrocal preglavice...verjetno je odvisno, za kaksno crpalko gre. Mozno je tudi, da je gorivo slabo pri crpalkah, kjer je majhen odjem in se v rezervoarjih pojavi ta nehomogenost.
Tudi jaz pravim, da roke vstran od petrola, razen ce ga tankas v delovne stroje, traktorje ali v stare dizle...5ka diesel, VW-ji mercedesi...