andmet napisal/-a:Imam sledec problem s kartico za odklepanje/zaklepanje Lagune (2002).
Ne dela gumb za zaklepanje. Ko ga pritisnem, se ne cuti tisti "klik" kot bi se moral, ampak pritisnes kot "v prazno". Ce kartico stresem, se slisi rozljanje dela, ki se je odlomil ali odlepil. Domnevam, da se je odlomilo stikalo oziroma kontakt za zaklepanje.
Ko sem vprasal na Renaultovem servisu, so mi rekli, da se kartice ne da niti odpreti, kaj sele popraviti kaksen odpadel del. Nova pa ni ravno poceni.
Mi lahko kdo svetuje kako bi kartico odprl (ne da bi jo polomil) in popravil?
Kaksne pa so alternative, ce se to ne da? Razen kupiti novo seveda...
Hvala
kartice se ne da odpreti oz. podreti
edina alternativa je ta da bos moral narociti novo kartico nobena stvar ni vecna
Poskusi po stiku veckrat zaporedoma zarezati s kaksnim ostrim rezilom (olfa ali podobno), se prej seveda odstrani baterijo. Kot zgleda, sta dela kartice spojena samo po obodu. Odlomljeni del zalepi s kaksnim dvokomponentnim lepilom (ali pa kar s sekundnim), potem pa se oba dela kartice skupaj, pa bi verjetno slo.
Takole bi pomoje slo, zgubiti nimas kaj, ce se ti kaj zalomi, se vedno lahko gres po novo kartico.
Kolikor vem, se enkrat programirane kartice ne da preprogramirati, lahko pa da se motim.
ponavadi so take zadeve varjene z ultrazvokom. Odpres pa tako kot so ti ze rekli, olfa al pa skalpel...al pa ce mas kako modelasko gravirko z rezalnimi sajbami 2cm. Nazaj zapres z kakim lepilom Pascofix(sam mal drag je) al pa Pattex Stabilit.
Sicer malo stara tema...
Stikalo kot je vidno na sliki je res malce tezje kupiti. Poglejte ce imate doma kak star prenosni CD predvajalnik ali kaj podobnega, morda kak crnjen avtoradio.
Tam noter boste zagotovo nasli.