Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Barva vozila?

Monaco blue (williams)
139
66%
Sport oranžna (focus st)
71
34%

Skupaj glasov: 210

Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Duli napisal/-a:za 1200eur dobis res komplet 16v-ja, postavljenega na cesto, ampak dobesedno samo postavljenega. :lol: lahko te pol vaska mularija poriva cez vas, ti pa soferas, ker za tak denar dobis cisto razfukanga, nic bols.
nekak tko ja :lol: Lahko potrofas dobrga, samo ne za 1200eur Uglavnem pozanimej se za cene kaj pa kako in bos potem videl.
Se najboljs varianta bi pa bla da tak motor kot je najprej montiras notr, da bos sploh videl kako laufa, da se ti ne bo slucajno zgodilo da ma motor zaribano glavno gred ali kaj podobnega, ker takega motorja se potem ne splaca rihtat. Al pa ce celega podres pa bos videl, pa se to ne mores videt ce so obrocki ok. Je za premislt.
Jest ti sam svetujem da se ne bos slucajno nategnu in zapravu nevem kolk eur, pol bos pa ugotovu da je motor u ku... Jest bi zihr tko naredu.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Nc, stvar se premika naprej. Navsezadnje zgleda de bomo kupl novga. Tako kot sm hotu, letnik 1995, sprednje luci so stare kar mi je bolj vsec, zadnje pa nove. Hauba pride od 16v... bomo videli :wink:

Motor... prenova tece naprej... vzporedno z avtom bom skocil tudi bo tesnila in teflone, semeringe.... Dete je rekel, da mi ta teden enkrat prinese ECU in instalacijo (drzim pesti in njega za besedo :P )

Javim se v naslednjih dneh z novimi slikami
Uporabniški avatar
Ziiga

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

Slik na zalost nimam, lahko pa povem, da sem danes demontiral haubo, oba blatnika ter odbijac. Zaenkrat je to to. Jutri si naredim rampo na klancini pred garazo, tako, da bom lahko zlezel pod motor in ga varno demontiral :wink: Bomo vidl :wink: Ta vikend zacnem ornk. Od jutra do vecera :) We'll see
Uporabniški avatar
Ziiga

Ja, registrska, naprej je pa lezu zato, ker ga nikakor ob nic nismo mogl zapet. sam zakaljat spredej... pa nekak na stran zapet. :?

Drugace pa mau OT. Stevci. Danes dokoncam plexi za notr, tako da osvetlitev bo malo mesana :) bomo vidl :wink:

Slika

Slika

Slika

Dons pa zacnem z odstranjevanjem sprednje vezne stene, probavanjem glihanja pleha... itd :wink:
Uporabniški avatar
Ziiga

gagi, ce se ne motm mam ekspanzijsko od 16v se, tk de bi bla od 1.4 celo frej ane. Bom pogledu pa ti sporocim :wink:

dans smo sli naprej z delom. olupt in ogult ga vsekakrsne armaturke in osvobodit kable okol nje :D Na konc smo spet vse zvezal de dela tk kj treba :wink: Upam de dons koncno pride motor sprobat ane. Bomo vidl :)

Slika

Slika

Slika

K smo se napotil prot rutarju smo opazl se tale STROJ!

Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Ziiga napisal/-a:gagi...

K smo se napotil prot rutarju smo opazl se tale STROJ!

Slika
Avto ima ceno 3000EUR.
Razbit je levi bok (razbit je bil (vsaj) 3x) in ga ni mogoce popravit, v postev pride samo menjava, leve vrate, desna stran je poravsana, na desni strani spredaj je rdec blatnik, spredni odbijac je zanic, ker je napet, zadnji odbijac je pocen, prav tako je pocena letvca v odbijacu, gumice na vratah so preperele in raztrgane, stresne letvice so preperele, tapete v notranjosti so razrezane, zaradi custom panelov, sprednja havba je udarjena tako, da se je ne da (oziroma ne splaca) popravljati, sedezi imajo "luft" (pac bolezen teh sedezev), stevec je bil nazaj vrten (drugace ima po stevcu cca 110k km), motorcek prostega teka ne dela vredu, slisijo se drocniki. Barva na vseh platiscih je napihjena, motor je dvomljiv, vecina letnic na njemu je 92 tako da obstaja verjetnost da je motor navadni 1.8 16V (sicer koletorji so od 2.0)....
Aja za konec na kraku sasije je lepi "cvikel" pa pri pozarni steni je krak sasije razpelo, tako da dvomim da je sasija na mestu (torej bi blo treba dat avto na mizo). To je zaenkrat kar se spomnim :twisted: .
Drugace je pa pred kratkim bil karamboliran, menjan pa je bil sprednji del (luci, odbijac oba blatnika). Avto je pa iz Svice.

Aja avto je Ph.2 zato te siroke letvice brez zlatih crt.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

schkorc napisal/-a:Aja avto je Ph.2 zato te siroke letvice brez zlatih crt.

LP, Primoz
se mi je zdelo da bo to, ker bile so ph.1, ph.2 in ph.3.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga

No, zaenkat ni se nobena pripomba padla na nosilc volanskega droga. Bil je precej zmenckan ozr niti ne zmeckan, porinjen navzogr. Kar ne pomeni prav nic dobrega. Lahko je resnicno asmo od sunka ker ni prav mocna plocevina in tudi ojacitev bolj ni. Lahko pa je stvar mnogo bolj resna in je zamaknjena vsa sasija, na temu bolj racunam kosare, kar je zelo verjetno. Zdaj, dobil sem ga za 200eur, dobil sem od njega ze 150eur nazaj.... ce ga dam po delih dobim celotnega izplacanega. In sem se v plusu. Torej... Tale bo verjetno moj vezbeni za upasanje motorja in vsega skupaj. Pac igracka. Mogoce tudi malo narejen za divjanje po kolovozih na vikendu. Ampak se pred tem bom motor upasal. Zamenjal tablce, na tegale od 3 vratnga.... pa na testno voznjo :wink: Bomo vidl kuko se bo vse skupaj obnesl. Pred tem ojacal motorni prostor in kosare. Ce bo preizkus uspel... potem ga obdrzim, ce ne pac ne.

Se pa vseeno isce skoljka 16ventilarja. Se pravi ce kdo pozna oziroma ve za kaksno bi bil zelo vesel. Ker se spuscam v resno obnovo celotnega avtomobila.
Uporabniški avatar
Ziiga

Jah ce sm realn bolj cilam na kksnga 16ventilarja... pa magar ce brez paperjev... se ze postima to. Vredu skolka... to j edin pogoj.. bl k ne... cej pa u dobrm stanju pa se tok bol :D
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Ziiga napisal/-a:
Drmo napisal/-a:Si zataknu listek? :shock: :D
naus vrjeu de res :) Sam zj lah sam molm :lol:
Zdravo

Avto (Williams) je bil dans prodan :(, tud jst sem odletu, za piclih 5min. Kupu ga je en mlajsi fant za priblizno taksno ceno kot sem napisal. Upam da ve v kaj se je spustil, oz. upam, da ga dokoncno ne pokonca.

Pa sorry za offtopic.

LP, Primoz
Avtoslalom? Več na www.amd-sempeter.si
Uporabniški avatar
Ziiga

No skratka vcerej sem sel do deteja iskat instalacijo ter nosilce motorja :D Zaenkrat bo treba se malo pocakati, ker rajzam na morje. Se javljam drug teden, ko bo spet cas za projekt :wink:

Se en utrinek, cigar prenova me caka cez poletje :wink:

Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

Koncno dobil Co2 powaaa :twisted: Tko de, slab pleh gre stran, dobr gor. Z avto je bil narjen(najden) en zalo cudn nosilc :) Ampak bo ze. Ga bo treba mal prlagodit. No ja pa se izpusni sistem je bil odstranjen v celoti od izpusnega kolektorja.

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

No pa se ena k sta bratca skupej ujeta v "objektiv" :)

Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

No skratka mal spypics... :)

Ker je tale tema cist zamrla... No skratka upam de pridm ce ne na tega lokalca pa naslednega z cliasom :P Bomo vidli kuko bo s casom pa s stroski

Dons sm odpru menjalnik in sej lezaj vn usu, zdroblen. Upam n najboljse dej su sam lagr :wink:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Pa se za konc slike mojga pripomocka k mij zelo prov prsu :)

Slika
Odgovori