Prosim za nasvet !

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
matjaz_mb
Kraj: Maribor

Prosim za nasvet !

Odgovor Napisal/-a matjaz_mb »

imam eno tezavo pri clio 1.5dCi letnik 2002, ter 55.000km.

Ko peljem avto v peti prestavi, nekje na 2.500 do 3.000 obratov se mi prizgejo naslednje luci v armaturki: lucka STOP, KONTROLNA LUCKA ZAGONSKEGA SEGREVANJA IN NAPAKE NA ELEKTRONIKI, ter OPOZORILNA LUCKA TEMPERATURE HLADILNE TEKOCINE. :shock: :(

Prosil bi vas, ce bi mi lahko svetovali kaj bi lahko bilo narobe, dejstvo pa je, da se mi te lucke prizgejo samo v omenjeni prestavi, ter obratih, nikjer drugje.

hvala
BRUKI

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Po vsej verjetnosti imas v okvari sobe....ne drzijo vec pritiska...
ali pa visokotlacna crpalka ne ustvarja dovolj tlaka...
Na testerju se da vse ugotoviti.
matjaz_mb

to pomeni da mi ne preostane drugega kot da obiscem pooblasceni servis, pa da masino priklopijo na tester. ali je mozen pregled na testerju se kje drugje, naprimer AMZS?
Potem pa lahko z nasmeskom :D pricakujem popravilo in ceno. :x
Uporabniški avatar
dgorica
Kraj: KNEŽA okolica TOLMINA

Odgovor Napisal/-a dgorica »

najbolje je resda gres kar na poblasceni servis( da ti ne bojo drugi neki pamet solil) lahko ni velika zadeva in te ne bo veliko stalo laho je dovol samo da ti resetirajo racunalnik jst sm mel podobn primer pa so mi sam rac. reseteral pa gas naprej sej bos vidu :D
lp car. megane 1.9 dci
matjaz_mb

hvala za informacije. Se bom obrnil na orginal servis, pa vam sporocim, kako se bodo stvari razpletle. 8)
Bolj?°e se je slabo peljat, kot dobro pe?° hodit !!!
matjaz_mb

Pozdravljeni

rekel sem, da se bom oglasil, ko bom izvedel kaj vec o okvari mojega dizla. V glavnem, zadeva je taksna. Danes sem bil na stajerskem avtodomu v mb, kjer so mi avto priklopili na racunalnik in opravili test. :?

koncni rezultat strokovnjakov iz stajerskega avtodoma je sledec. Okvara sob + visokotlacne pumpe. :shock: :shock: Cene raje ne bom omenjal ker je prevelika, bom pa podal svoje mnenje on nestrokovnosti. Pa naj me kdo popravi ce se motim.

V glavnem, kako je mozno da so vse sobe hin, ko pa avto v prostem teku normalno dela, po bvhu vsega pa se nic ne kadi :?: zanimivo.
Druga stvar zaradi katere mi ne gre v glavo kako je mozno da je pumpa hin, ko pa vsi vemo da pumpa dela na dolocenih obratih, torej, bi se morala tezave pojavljat vsakic pri 2800 vrtljajih, zanimivo pri meni pa je, da se napaka pojavlja samo v 5 prestavi. HM res cudno zakaj se mi to ne dogaja nikoli v tretji ali pa cetrti, pa se to samo pri 2800. res zanimivo.
V glavnem, najlazje je avto priklopit na racunalnik pa videt aha to ni vredi, to ni vredi, pa to ni vredi, ko se dajo te zadeve vse drugace uredit. Ne vrjamem da so vse sobe crknile, pa tudi ce so, kolko je meni poznano imamo na tem podrocju strokovnjake, ki se s sobami in crpalkami ukvarjajo in to v neposredni blizini maribora, na Ptuju.

Potem pa se pogovarjam s kolegom, ki je imel enak problem, pa ne boste verjeli na mercedesu so se mu prizgale podobne lucke, kot v mojem primeru. In kaj je vzrok? Slabo gorivo!!!! :!: :!:

Je napolnil rezervar do konca , nakar so tezave z luckami izginile. V glavnem, bi vas rad opzoril, da vsi ki tankate na Petrolu, premislite preden boste tam res tankali, saj nafta ni najboljse kakovosti.

Malo sem se rapisal, upam pa, da bo kdo podal kaksno mnenje.

Lep pozdrav in srecno voznjo.
Matjaz 8)
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Cisto tako.

Zakaj imas dizla ce na leto naredis 10.000 km ? Sej se prej nafta v rezervoarju pokvari kot pa jo porabis.
matjaz_mb

Dizla mam ravno zato, ker ne delam z njim samo 10.000km letno. V tem je poanta vsega tega. 8)
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

clio 1.5dCi letnik 2002, ter 55.000km. :?
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Pojdi nazaj na servis in jih prosi, ce ti dajo pisno obrazlozitev napake in ponudbo za popravilo. Ce to dobis, pojdi lepo do nadstropja, kjer "lezijo" sefi in naredi en drmr in malo reklame o njihovi strokovnosti, ups, nategovanju. Da jim je**m rojstni "kraj".
BRUKI

in kako je pri tebi....si tudi natocil do vrha in so lucke ugasnile????
matjaz_mb

Pozdravljeni

Zadeva je sledeca. Kar se tice letnika in prevozenih km. Dejstvo je, da sem jaz kupil avto pred kaksnimi stirimi meseci od starejsega para. Vsi pa vemo kolko km delajo penzionisti :P To je glede km, jaz pa sn kupil dizla ravno zato, da bom delal veliko kilometrov. :wink:

Kar se tice tankanja. Danes sem ponovno tankal in ce je slucajno enak problem kot pri kolegu, se bo stvar pokazala v kratkem casu. Edino kar pa bom naredo pa je to, da bom zamenjal naftni filter, preventivno, saj nikoli ne ves kako je s tem, pise da je bil na zadnjem servisu menjan, samo kako pa naj vem, dokler ga ven ne vzamem ?

V glavnem, o nadaljnem razpletu se vam oglasim v prihodnjih dneh, ce pa se koga kaj zanima in ima kaksno pametno idejo na to temo, pa bi ga prosil, da bo to delil z nami.

Lep pozdrav.
Matjaz
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Kupi kaksno cistilo za dize.
http://www.renault-klub.si/forum/viewtopic.php?t=12569

Mogoce sta ga zaradi tega prodala ...
matjaz_mb

Fora je v tem da se je meni to zaj pokazalo, ko sem na petrolu tankal. Pred tem, se mi to se ni zgodilo.

Zaj pa res ne vem al mam jaz tako sreco, da sn naletel na slabo nafto, al pa je res to zadeva ki se vlece ze nekaj casa, pa se meni do sedaj ni pokazala. Bomo videli kaj bo pokazal cas, oziroma lucke. :D
BRUKI

Upaj da je resnicno le slaba nafta,v kar pa mocno dvomim.
Verjamem da je diagnoza na servisu pravilna.
Verjetno ti je sla crpalka in posledica tega so opilki ki
so nato prisli v sobe kar pomeni njihova okvara.
Glede bosch servisa na ptuju,popravlja le klasicne visokotlacne
crpalke in klasicne sobe.
Odgovori