Cevi za filter

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

probejte se zmenit za brez racuna (ucasih se je dal), pa nastudirajte prej kolk dolgo rabte. je pa to raztegljiva zadeva (ala harmonika), pa je bolse da vzames malo vecjo dolzino in imas potem bol skup stisnjeno pa pride bol masivno.no spet odvisno kko ste si zamisll to spelat...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Da nekej dodam.
Aluminij 99,7% ima toplotno prevodnost 229 W/mK
zelezo 100% ima toplotno prevodnost 67 W/mK
jeklo (Cr-Ni) ima toplotno prevodnost 14 W/mK
guma ima toplotno prevodnost 0,16 W/mK
za plastiko nisem nasel, je pa podobno kot kuma, tam okoli 0,50 W/mK.

Se je za zamislt k tlacmo alu cevi pod haubo. Pa nej se kdo rece da alu je pa ta bols za filter napelat :roll: Rajs rostfrei, se najboljs varjanta pa je plastika oz. guma :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

sej o tem sem tudi jaz razmisljal, nima smisla napeljevat cevi za hladen zrak, ce ga cev sama segereje na poti do filtra :D
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Pol se pa opravicujem za post.
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

tud vsi pipe-ingi za interkulerje so narjeni iz mesanice samco gumiranih kolen in pa rostfrej tankostenskih cevi. Aluminij je dober sam za feltne :lol:
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

scrat napisal/-a:Pol se pa opravicujem za post.
sej jest mam tud tko narjen v cliotu...zal...a3m tuning pa se mal mojga dela :lol:

Sem probal danes cev ki gre do lopute in je plasticna. Sploh ni tok vroca. Drgac pa, da ne bo kdo mislu. Itaq se sesaln kolektor segreje na temp. glave motorja tako da je skor isti smorn. Mora pa tud bit vroc ker drugace se bencin ne vplini pravilno preden pride v zgorevalni prostor.
Fora vseh teh filtrov je samo to da malo slabse filtrirajo in imajo veliko vecjo prepustnost. Ponavadu je tudi cel sistem do lopute tako narejen da je zelo restriktiven, da zadusi zvok, vendar veliko bolj toplotno izoliran od okolice.
Enigma motorsport
Odgovori