Scenic 1.9d -obratomer ne dela

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dsf

Scenic 1.9d -obratomer ne dela

Odgovor Napisal/-a dsf »

Zjutraj se mi pogosto zgodi da mi ob startu motorja ne spelje obratomer, ampak ostane na nuli kljub temu da motor ze starta. Omenjeni problem je izrazitejsi ce je avto v garazi na suhem. Pri odhodu z dela se mi strajk obratomerja skoraj ne pripeti. Je pa zanimivo se to ,da mi takrat ko obratomer ne spelje zacne motor po nekako perih sekundah belo kaditi in zacne ga dusiti kot bi mu zaprl zrak (dal zavg). Ko pa obratomer starta motor zapoje kot golf enka po startu( morda sekundo ali dve)
Ali se komu ze naprej sanja kaj bi to bilo ? Morda veste kje je senzor za obratomer.
Je mozno da ima krmiljeno loputo za zapiranje zraka namesto "rocnega zavga".
Vsi komentarji so dobrodosli.
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Sosed je mel na R19 1.9 DTI problem z obratomerjem tezava je bila v eltonatorju ...povsej vrjetnosti imas tam "senzor" ce gre za starejsi TD ali D motor :wink:
dsf

Odgovor Napisal/-a dsf »

Zanimivo v alternatorju :?: Saj vrti se res vedno. Bom mal pocekiral.
dsf

Odgovor Napisal/-a dsf »

Na alternatorju ni nic. Tam sta samo dva kabla kot pri vseh alternatorjih.
Me pa zanima cemu je kabl na tretji dizi, in na "bospumpi " sta dve ampuli. Ena predvidevam je za motor ugasnit ,cemu pa sluzi druga ?
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

dsf napisal/-a:Na alternatorju ni nic. Tam sta samo dva kabla kot pri vseh alternatorjih.
Me pa zanima cemu je kabl na tretji dizi, in na "bospumpi " sta dve ampuli. Ena predvidevam je za motor ugasnit ,cemu pa sluzi druga ?
Na alternatorju je vedno en debel kabel kateri gre na aku. in ena zicka za kontrolno lucko na armaturi ! Obratomer je lahko na alternator priklopljen na tocko W mislim pa da se Renault ze dolgo ne zateka k taki resitvi obratomerja !
dsf

Odgovor Napisal/-a dsf »

Pa spet dela kot je treba, zadni teden mi ni nikdar zatajil.
dsf

Odgovor Napisal/-a dsf »

In prejsnji Petek mi je na poti iz sluzbe naenkrat zacel peti kot razglasen traktor. Ropot je bil izrazitejsi pri pospesevanju, nad 3000 je skoraj izginil, motor se je vrtel samo se do 4000, moc je padla za 30 %. Z eno besedo avto je bil skoraj nevozen.
V ponedeljek sem avto peljal k svojemu mehaniku in po krajsem premisleku je postavil pravo diagnozo.... Dize so fuc in ropot se je pojavil zaradi ulivanja goriva v motor.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

U bad. To je lahko nevarno, da ti zariba. Bos pa kr kesa dal za tole popravilo. :(
dsf

Odgovor Napisal/-a dsf »

Po pojavu tezave sem naredil samo se cirka 50 kilometrov. Ja res dize so pa kar drage vse skup je prislo 440 eur.
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Upam, da zdj dela :?:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

zaribal zaradi tega nebi.
in cudno je, da so socasno bile vse 4 dize fuc...po tvojem opisu bi rekel, da je "scala" ena, najvec dve dizi.
Slika
Odgovori