Gori lucka STOP in AKUMULATOR
Gori lucka STOP in AKUMULATOR
mam megana 1,5dci, letnik 2004, pa mi je zdajle med voznjo zapiskalo in se je pokazala lucka za STOP in AKUMULATOR, pa sem se le pripeljal do doma...upam, da to ni kej nevarnega, me pa vseen zanima kaj bi bilo to...ima mogoce kdo kaksno idejo kaj narediti.....mam do najblizjega servisa 20km; je to mogoce slab AKUMULATOR?
hvala za pojasnila vsem ki mi boste uspeli to napisati....
hvala za pojasnila vsem ki mi boste uspeli to napisati....
za freshmana..
probal...vzgal avto, prosti tek...vklopil vse vecje porabnike; klima...gretje zadnje sipe...dolge luci..ojacevalec...
pa avto ni trznil:) kaj zdaj?
pa avto ni trznil:) kaj zdaj?
No to bi ze lahko bil znak da je z alternatorjem nekaj narobe ! Ali pa
ce se nisi siguren vseeno preveri zadevo z cisto navadnim voltmetrom (sigurno koga poznas ki ga ima) in pomeri na akumulatorju napetost v prostem teku motorja brez porabnikov ki mora biti vecja od 13 voltov in manjsa od 15 (nominalno 14 - 14,4). Tako kontroliras regler alternatorja!
Potem pomeri se pri ugasnjenem avtu napetost aku-ja ki mora biti v sedanjih vremenskih razmerah vec kot 12 voltov in nazadnje daj se kontakt ter vkljuci kaksen vecji porabnik (ne akustiko ker ima samo impulzne obremenitve) ter ponovi meritev in ce ti je napetost drasticno padla je to lahko tudi znak slabega akumulatorja .
Upam da ti bom z tem kaj pomagal
ce se nisi siguren vseeno preveri zadevo z cisto navadnim voltmetrom (sigurno koga poznas ki ga ima) in pomeri na akumulatorju napetost v prostem teku motorja brez porabnikov ki mora biti vecja od 13 voltov in manjsa od 15 (nominalno 14 - 14,4). Tako kontroliras regler alternatorja!
Potem pomeri se pri ugasnjenem avtu napetost aku-ja ki mora biti v sedanjih vremenskih razmerah vec kot 12 voltov in nazadnje daj se kontakt ter vkljuci kaksen vecji porabnik (ne akustiko ker ima samo impulzne obremenitve) ter ponovi meritev in ce ti je napetost drasticno padla je to lahko tudi znak slabega akumulatorja .
Upam da ti bom z tem kaj pomagal
-
dr. jAcKaSS