POLNJENJE KLIME....kje?
POLNJENJE KLIME....kje?
kam v ljubljani hodite polnit klime, pa za kaksno ceno?
na laguni malo slabse hladi in bo treba nafilat
na laguni malo slabse hladi in bo treba nafilat
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
pa ne samo dofilat klimo...daj naredit en velik servis, ker kolikor vem, ma tvoj oce laguno I ph2 1.6 16v, ki je stara najmanj 7 let...mam prav?
Torej: olje v kompresorju, ciscenje hladilnika, zamenjava mikrofiltra, pregled ekspanzijskega ventila, cevi in nato polnjenje klime.
Upam, da te nisem ustrasil
ampak ce bi ljudje vsako leto pomislili na klimo, tezav s klimo sploh ne bi bilo.
Torej: olje v kompresorju, ciscenje hladilnika, zamenjava mikrofiltra, pregled ekspanzijskega ventila, cevi in nato polnjenje klime.
Upam, da te nisem ustrasil

- killah bee
- Kraj: Ljubljana
- Citroenovc
35Eur filanje? Kje?
Po meni znanih tarifah "ta zanesljivi" klimarji se vedno vzamejo cca 50Eur (nekoc 12k SIT) za ta poseg ...
V to pa je vkljuceno ciscenje kondenzatorja klime spredaj, spumpanje starega plina, vakuumiziranje sistema, nazaj refil + barvilo + dodatek olja (po potrebi) in pa seveda pred tem in po filanju pregled z neonko, ce so kje sledovi puscanja ...
Osebno - ce je 7 let bil sistem netikan - bo verjetno fajn zamenjat se susilec/filter - kar mislim da pride tam ranga 30-50Eur ....
Po meni znanih tarifah "ta zanesljivi" klimarji se vedno vzamejo cca 50Eur (nekoc 12k SIT) za ta poseg ...
V to pa je vkljuceno ciscenje kondenzatorja klime spredaj, spumpanje starega plina, vakuumiziranje sistema, nazaj refil + barvilo + dodatek olja (po potrebi) in pa seveda pred tem in po filanju pregled z neonko, ce so kje sledovi puscanja ...
Osebno - ce je 7 let bil sistem netikan - bo verjetno fajn zamenjat se susilec/filter - kar mislim da pride tam ranga 30-50Eur ....
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
- Citroenovc
cisto iz firbca; kje se nahaja ta filer/susilec pa kako zgleda?Citroenovc napisal/-a:Ja s tem da ti govoris o filtru kabine - ki ga je res priporocljivo menjati vsaj 1x letno - jaz pa o filtru/susilcu samega sistema ohlajevanja ...
filter za kabino pa itak sam doma zamenjas, nebi placal komu da mi to naredi, tudi ce bi imel obe roke polomljene
@killah
mogoce ves z glave koliko svetek racuna?
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
- Citroenovc
Ja obicajno je nekje blizu prednjega kondenzatorja klime - pri vecini avtov, ki jih jaz poznam - v enem izmed prednjih 2 vogalov - spoznas ga pa:
- en tak valj, ki ima 2 cevi prikljucene (ena s kondenazatorja, ena nadaljuje proti kabini) + presostat z elektricnim prikljuckom
- vecina jih ima na vrhu okence, kjer se vidi pretok
- en tak valj, ki ima 2 cevi prikljucene (ena s kondenazatorja, ena nadaljuje proti kabini) + presostat z elektricnim prikljuckom
- vecina jih ima na vrhu okence, kjer se vidi pretok
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
Jaz sn bil pred enim tednom na AMZS v MB in sem mel priliko videt ko so na enem avtu v bistvu samo refilali. Trajalo je cca. 45 min, masina je pa tud neka nova zadeva. Sprazni plin in ga stehta, sprazni olje in ga stehta, potem vakumira, doda olje in potem se plin in nato na izpisu vidis kolko je cesa manjkalo. Za ceno pa ne vem ampak po moje je okoli 50 eur.
Cena ni odvisna od avta. Je fiksna tarifa. Meni je manjkalo pol kolicine plina ampak je cena ostala ista.linat napisal/-a:A je cena odvisna od avta al kako?atomant napisal/-a:Dans bil na AMZS s sestrinim avtom in je filanje klime stalo za clana 35 eur, traja pa cca. 1 uro.
Kaj pa pri Malgaju, ko majo zdej eno akcijo za preverjanje klime al filanje al neki takega? kdo kaj ve??