Se je morda ze komu zgodilo, da je elektronika (radijo, luci itd.) delala, avto se odklene, zaklene z daljincem, ampak ko dam kartico do konca noter se ne zgodi nic, se ne vklopi display, ne odklene volana (tukaj sumim da je vzrok ma nisem siguren, ker je volan ze odklenjen!!!)...vse kar se zgodi je to, da lucka ki drugace utripa zacne stalno svetit. Ni blo druge kot da sem avto odslepal do servisa, ampak do ponedeljka ne bo nic ker ne delajo...
Ima kdo kaksno idejo? Sem poskusu izklopit varovalko pri motorju ki vse resetira (zasilna varovalka), sem poskusu tudi vzet varovalko blokade motorja in jo nazaj vstavit pa ni pomagalo...
Laguna II, ne upali
Re: Laguna II, ne upali
Mislim, da ti je crknil citalec kartice in po potrebno menjati kpl. Zadeva je kar draga, ker so jo fantje tu ze nekaj menjavali.medvedek80 napisal/-a:Se je morda ze komu zgodilo, da je elektronika (radijo, luci itd.) delala, avto se odklene, zaklene z daljincem, ampak ko dam kartico do konca noter se ne zgodi nic, se ne vklopi display, ne odklene volana (tukaj sumim da je vzrok ma nisem siguren, ker je volan ze odklenjen!!!)...vse kar se zgodi je to, da lucka ki drugace utripa zacne stalno svetit. Ni blo druge kot da sem avto odslepal do servisa, ampak do ponedeljka ne bo nic ker ne delajo...
Ima kdo kaksno idejo? Sem poskusu izklopit varovalko pri motorju ki vse resetira (zasilna varovalka), sem poskusu tudi vzet varovalko blokade motorja in jo nazaj vstavit pa ni pomagalo...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Priporocam ti preden ga na servisu popravljajo da sam probas popravit. Kupi kontakt sprej pa vzemi citalec kartic ven, Ga razdri in prespricaj s tem sprejom kontakte. Pocakaj kaksno uro da se posusi in probaj. mislim da je bilo v eni temi ze pisano kako se razdre citalec kartic. Ce po tem se vedno ne bo delovalo obisci servis. Lep pozdrav
Državni prvak EMMA ESPL Expirienced 2 Woofer 2011
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
Državni prvak EMMA ESPL Advanced Trunk 2 Woofer 2012
Montaža avtoakustike Boss Audio Systems Kranj
-
medvedek80
Danes sem se odpravil do avta, ce bi mi uspelo kaj zrihtat (ze ki sem elektronik
) in po nasvetih sem pogledal citalec kartice tako da sem ga komplet razstavu, ampak ni blo videt nic napacnega, malce umazanije drugace pa kot nov. Nato sem pogledal releje pri varovalkah v kabini (kot sem prebral da je nekdo ze imel probleme z njimi), ampak tudi tej so bili vsi kot novi... Preden sem se tega lotu pa sem odklopu baterijo. In ko sem vse skupaj sestavu in priklopu baterijo, sem se parkrat zaklenu in odklenu avto (za vsak slucaj) in glej ga zlomka, vse dela normalno. Tako da sklepam da je bilo le to dovolj, da sem baterijo odklopu in s tem popolnoma resetiral software. Kar bi ze takoj naredu, samo orodja nisem imel. Tudi navodila, ki narekujejo, naj izvlecem glavno varovalko, ocitno niso najbolj tocna. Izgleda da ta glavna varovalka res izklopi vse porabnike, ker se je tudi ura resetirala, ampak glavnega programa pa ocitno ne.
Anyway, hvala za nasvete.
Anyway, hvala za nasvete.
danijels napisal/-a:saos!
Glej, ta citalec te pride okrog 150eur. Meni so tudi rekli da je citalec crkno, ker mi ni elektrike izklaplalo.
Doma sem citalec vzel narazen, ga scistil in sedaj dela kot nov.
Jaka finta, na servisu pa bi mi naredili isto, zaracunali pa novega.
mad: Cista resnica mani so menjali citalec pa je bila finta drugje,sedaj pa imam dva citalca- no ja naj bo za rezervo.Jadni Renault.