amortizerji, fedri, stabilizator (1.8->1.4)

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
seemon
Kraj: Lj

amortizerji, fedri, stabilizator (1.8->1.4)

Odgovor Napisal/-a seemon »

Zivjo
Na moji 19ki 1.4 l.95 je podvozje fuc. Pri speljevanju se ziba kot gliser :D , v ovinkih pa me premetava po cesti.
Zanima me ce ima 1.8i kaj trse in morda celo nizje podvozje, in ce pasejo amortizerji, fedri in stabilizatorji na 1.4. Najraje bi zamenjal se sprednje diske in celjusti. Zdaj ko imam 15' platisca so zavore preslabotne. Ce ima kdo izkusnje z menjavo teh stvari.....
Hvala
BeaM_X
Kraj: Kransterdam

Odgovor Napisal/-a BeaM_X »

1.8 ma identicno podvozje,idino 16v ma drugacno vpetje amortizerjev,mocnejsi stabilizator,pa vecje bremze
Slika
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Ze tako kot je ze povedano, vzmeti in amortizerji so identicni(1.4 in 1.8),
ceprav mislim da so imele 1.8 amortizerje mal vecjega premera v originalu, pa verjetno ne vse.

Kaksne zavor pa imas?
Na fedrcke al tiste tastare stil R5.
Na letnik sodec bi mogu imet te novejse na fedrcke ki se solidno primejo.

Ce bi hotu, da mal drugace prime, bi se spalcalo dat gor tamale dvojne diske(zracno hlajene) 238mm, pa celjusti je treba zamenjat.

LP
seemon

Aha, se prav bom kar za 1.4 komplet kupil, od 16v bi verjetno se cel kup drugih stvari za sabo potegnil. Ce komu za kaksen centimeter ali dva krajsi fedri doma lezijo naj me kontaktira.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

dobre amortizerje si zrihtaj ali pa jih daj obnovit, kaksne nizje fedre, spustis torzijo in bo lega, izgled in voznja cisto druga.

ce pa hoces original, pa najboljse kar nove zadeve kupit, ker pri teh letih ze skoraj vsak feder poci (je tudi meni, pa nisem vedel za to).
Slika
seemon

Izbiram med Kayaba-plinski, Monroe reflex in sensa-track. cene so priblizno iste, katere vzet? Pa fedri so tudi poceni, bo treba nove. :oops:
Odgovori