MEGANE II -pokanje v volanskem stkalu? Gori AirBag lucka

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bojan

MEGANE II -pokanje v volanskem stkalu? Gori AirBag lucka

Odgovor Napisal/-a bojan »

Ze kaksnih par mesecev sem opazal, da je v kriziscih ali ob mocnih zavojih v predelu za volanom in pred volanskim stikalom rahlo ali mocno "skrtalo". Malo sem zadevo pogledal in spoznal del (del za volanom in pred stikali za smernike). Opazil sem, da se v tem delu nahaja vpet beli tak (ki je po vsej verjetnosti trakasti kabel) kateri se ob vrtenju volana izmuzne utoru in ta povzroca skrtanje. Danes je to skrtanje postalo zelo mocno. Odvil sem zascitni plastiki za volanom, pod in nad prej omenjenim delom. Ko sem to storil, sem z izvijacem opotegnil trak nazaj v utor, nakar se je prizgala lucka za AirBag, na displayu pa pise Steering not Locked. Z malo podrobnesim pogledom na trak.. sem ugotovil, da obstaja celo zacetek tega traku,kar prej nisem videl... (zdelo se mi je da je trak prej bil vpet v ta del in je skupaj z vrtenjem volana drsel po utoru..). Mi lahko kdo pove kaj za dela sem unicil? no ce sem unicil... Lucka za AirBag, in napis displayu "Steering not Locked" se mi je prej ze tudi tu in tam pojavil in sicer v primeru, ko sem prestavil sedez... takrat sem pod sedezem zmigal konekror pa se je zadeva ugasnila. Tudi danes sem preden sem se lotil posega prestavil sedez... ima ta del za katerega pravim da ima beli trak kaksno vezo sploh s tem?
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

meni ni jasno kako se je prizgala lucka za airbag na armaturki ce si premaknil sedez ? edino ce imas kaksen stik z unim airbagom v sedezu pa ti zato zagori lucka.... priporocam obisk servisa :!:
Slika
bojan

..ja po eni strani imas prav.. a, pod sedezem je v tleh konektor, kateri povezuje kable iz sedeza pa ocitno do kotrole AirBagov (in posledicno, ko ni stika tudi lucko na armaturi). Ko sem premaknil sedez, je konektor zgubil stik... Nato sem ga malo potipal in lucka se je ugasnila..
Moje vprasanje se bolj nanasa va volansko stikalo (oz. delcek za volanom in pred stikalom) kjer se nahaja beli trakec (po mojem gre za kabel) kateri se ni lepo ovijal po za to narejenem vodilu.. Ve kdo kaj za dela je to oz se gre res za kabel?
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Mogu bos menjat navojnico,..to je pod volanom,s pomocjo katere se kabli za air bag in sireno prenesejo v volan,da se lahko vrti,...

ni poceni,...mislim da vsaj 200eur
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

broker napisal/-a:Mogu bos menjat navojnico,..to je pod volanom,s pomocjo katere se kabli za air bag in sireno prenesejo v volan,da se lahko vrti,...

ni poceni,...mislim da vsaj 200eur
mam jest eno navojnico doma cist dobro :wink: sam upam da pase :roll: sporoci mi na PM kaksno mas opremo vozila :smt017
RS-sport
bojan

Pozdravljena broker in Bostjan

no.. zdaj vdsaj vem kako se pravi delu o katerem govorim..

Kaj to se dogaja veckrat ali sem jaz eden izmed tistih "srecnikov" ki se mu je to zgodilo?!

Bostjan poslal sem ti mail z telefonsko stevilko. Posiljam se vam v vednost:

Gre za megane II, letnk 2002 november, authentique confort (vsa oprema razen esp in navigacije,..)

Ce ima se kdo kaksno vprasanje ali znanje o tem me lahko komot poklice na: 041 615 415
Bojan
Uporabniški avatar
scythe

Odgovor Napisal/-a scythe »

No pri mojem meganu se tudi to dogaja ko sedez premaknem! Pol morma pa tiste kontakte malo premigati pa lucka ugasne! Najraje bi zalotal skupaj :D
bojan

..zadeva z konektorjem pod sedezem je res brezvezna..se strinjam.. Ampak, da pa mi je sla ocitno res navojnica pa mi ni jasno... Na servisu so reklji (zaenkrat sem samo se klical tja) da stane 156 EUR in da se to pac zgodi... Mater, avto mam ohranjen ko nov.. te pa se zgodi to.. FAK!
Ja ..ode mi 200 eur res je..
Uporabniški avatar
collector
Kraj: Selo pri Ihanu

Odgovor Napisal/-a collector »

Tudi meni se je na Twingotu to zgodil.
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
bojan

..obvescam vas,da je bila res kriva navojnica... Zamenjali so mi kompletno volansko stikalo (brisalci,smerniki,luci.itd..) ja ...200 EUR...
Odgovori