Vel Satis

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Re: Vel Satis

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

Roko66 napisal/-a:Pozdrav vsem!
Meni nagaja avtomatski menjalnik,ko se segreje grobo menja, v njizji prestavi pa komaj vlece v hrib,ali kdo ve kaj je vzrok,ali se bolje kateri servis mi priporocate,da mi napako odpravijo!

LP
koliko km imas :roll:

svetujem ti, da najprej zamenjas olje v avtom. menjalniku :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Slisal sem, da je obicajno krivec pri avtomatskem menjalniku pri VS nek senzor za pritisk olja, ki ga je treba skalibrirat - na servisih so sicer bolj ko ne nesposobni - pa te probajo prepricat, da je izdihnil menjalnik pa da bo treba novega kupit - sploh ce je avto se v garanciji (zato tudi toliko rabljneih VS z zamenjanim menjalnikom) ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Ja glede na to, da je treba skalibrirat senzor - je verjetno potreben racunalnik na servisu - tak da jim kar zatezi, da naj ti na comp priklopijo VSja pa da naj preverijo delovanje senzorjev na menjalniku ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Gverila
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Gverila »

Pozdrav vsem! No, da ne odpiram nove teme bom kar tukaj povprasal. Imam podobne tezave, kot je zgoraj opisano samo z manjsim popravkom. Imam VS 3.0 Dci. Avto ima 260.000 km in pri 90.000 je bil menjan motor. Ko je avto mrzel zelo lepo prestavlja, ko pa se segreje grobo prestavlja iz 3. v 2. prestavo, ter kasneje, ko se posteno segreje malo "zdrsuje" pri prestavljanju iz 2. v 3. prestavo (kot, da se ne more odlociti ali bi prestavil ali ne). Zdaj me pa zanima vase mnenje, ce jo mogoce ze kdo slisal za ta problem. Ne bi rad menjal menjalnika zato me zanima ali bi mogoce menjava olja v menjalniku pomagala? Nekje sem tudi zasledil, da je mogoce problem na "hidravlicnem razdelilniku" :? kateri se nahaja pri menjalniku. Baje, da naj bi z nekaksnimi ventili skrbel za pritisk olja v menjalniku. Ali je mogoce te ventile ocistiti? Hvala za vse vase prispevke.
Renault forever!!!
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Za avtomatske menjalnike je majster Razborsek, v Trbovljah. Tak da ce vama ni tezko in dalec se zapeljati do Trbovelj, vama priporocam. Vcasih je bil tak splosni mehanik, zdaj pa se baje pripravlja, da bi samo se avtomatske menjalnike rihtal.
Uporabniški avatar
baccara
Kraj: NM

Odgovor Napisal/-a baccara »

Olje bi bilo potrebno menjati vsakih 100kkm, ce se ni bilo, potem ga bo potrebno zdaj vsaj 2x (ker se ob menjavi lahko spusti slabo polovico starega ven, ostalo ostane, nekaj v ventilih, nekaj v sklopkah, vecina v konverterju).

Sranje pri tem menjalniku je to, da se do filtra ne da prit drugace kot da potegnes menjalnik ven in ga razstavis.

Hidravlicni razdelilnik se naceloma da ocistit brez razdiranja menjalnika, seveda, samo ne vem kaj ti bi to pomagalo, ce preostanek menjalnika ostane umazan.

Moj nasvet bi bil spusti staro olje ven in ga ujemi v kako stekleno posodo.
Preglej kaksne barve (dobro bi bilo ce bi bilo rdece-rjave, slabo ce je crne) in vonja (vonj po zazganem ni ravno dobrodosel) je zadeva ter ali je notri kaj kovinskih opilkov.
Ce je zadeva crno crna in smrdi, potem za ta menjalnik ni vec upanja da ga obudis samo z menjavo olja.
Uporabniški avatar
Gverila
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Gverila »

Fantje, najlepsa vam hvala za informacije, so zelo dobrodosle.

@baccara: od kje ti vsi ti podatki :o hvala za podroben opis

@king_m: ves, da mi ni problem iti v Trbovlje ali pa kamorkoli drugam samo, da se zadeva popravi :D . A mi lahko mogoce das kaj vec informacij (tel. st.) od tega "majstra" Razborska
Renault forever!!!
Uporabniški avatar
king_m
Kraj: Kacenberg

Odgovor Napisal/-a king_m »

Imas telefonsko na PM ;)
Uporabniški avatar
baccara

@gverila:
nekaj iz literature, nekaj iz izkusenj.
Je pa treba vedeti, da je vcasih tudi kaksna stvar iz literature za uporabnika napacna - recimo fama o nepotrebnem menjavanju olja v teh menjalnikih.

Recimo da so mi komplicirani avtomobili in avtomatski menjalniki se posebej svojevrsten hobi.
Zacel sem s svojimi, ko mi jih zmanjka pa se kaksnega zanimivega vzamem, trenutno imam enega z 9imi sklopkami v obdelavi - lusna zadeva.
Uporabniški avatar
baccara

Jaz sem pravkar koncal popravilo enega VSjevega menjalnika.
V tem je slo za vec tezav: zacelo se je s pregretjem motorja in posledicno menjalnika, nadaljevalo z okvaro bloka ventilov (valve body-ja ali kot renojevci recejo temu pripravne grupe) in koncalo pri mehanskih poskodbah v samih sklopkah vkljucno s konvertersko.

Tvojega bi bilo treba sprobati, nato pregledati olje potem pa sklepati naprej...
Odgovori