Potrosnja karavana 1.6 16v star model

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
xdss
Kraj: Semic-Bela krajina

Potrosnja karavana 1.6 16v star model

Odgovor Napisal/-a xdss »

No ce bo vse po sreci se menja avto,ker dizlu dti ne zaupam kaj prevec in tudi jih skor v ponudbi ni me zanima poraba le tega od let 99-02,okvare,hibe,priporocila kaksna skratka razpisite se :wink: .Tle ima en model mal smesno porabo ocenjeno pa me zanima aj je res(glej opombe)
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1463363

lp x
Ko j..e sistem
Uporabniški avatar
collector
Kraj: Selo pri Ihanu

Odgovor Napisal/-a collector »

Sicer imam jaz 1,4 16V karavana s povprecno porabo med 6,9 do 7,3l/100km (po bc-ju; realno pristej dva deci). Ampak to je lepa voznja. 6,6l bi lahko imel, ampak 90km/h maksimum in voznja po magistralni cesti, brez mesta.
Oce ima 1,6 16v-ja karavana, jaz pa Scenica. S tema se nismo imeli tezav (premalo narejenih km). :P

Na meganu mi je sla vodna pumpa na poti do morja in senzor vziga.
Naredu pa sem 70.000km.
Drugega zaenkrat nic (moram potrkat).

Edino kar imam za pripomnit cez 1,6 je to, da je glasnejsa masina od 1,4.
Pa ne mi rečt, da si spet Renoja kupu? Ja kaj pa čem druzga?
Renault Grand Scenic 1,5 dCi Dynamique 2010
Renault Megane 1,6 16V GT Line 2011
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Spet tako opevane vzigalne tuljave so hiba na vseh 1.6 in 1.6 16v motorjih
. Stabilizatorji-gumice, nosilci motorja,....

Kar se tice 1.4 in 1.6 pa imata enako porabo. S tem da je 1.6 bolj prozen. Glasnejsa ne vem zakaj bi bila. Malenkost bolj mocen zvok pa je,ker je mocnejsi motor..
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

se strinjam z vsem napisanim, sam sem imel kupeja, 1.6 16V..okvar razen lezaja na jermenici, tuljav in nosilcev motorja ni bilo..vcasih se je oglasil se kaksen kolesni lezaj..to je pa tudi vse
Slika
Uporabniški avatar
xdss

Ampak taksna poraba je verjetn pri zelo zelo umirjeni voznji in verjetn relacijsko(avto pac le ima nekaj kg)KAj pa pravijo kaj za dti masine za njih na zalost nic ne slisim

lp x
Ko j..e sistem
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Realno ..pod 7l/100km ne pricakuj.
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Solero napisal/-a:Realno ..pod 7l/100km ne pricakuj.
Povprecje 7 - 8 litrov; odvisno od nacina voznje.
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
WaterShek
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a WaterShek »

moj foter ma 2002 letnik 1.9 dti pa nima nevem kakih tezav, porabo ma po mestu okoli 8.0, ko pa se je sluzbeno vozil v avstijo pa 6,4.
Uporabniški avatar
xdss

Solero napisal/-a:Realno ..pod 7l/100km ne pricakuj.

Saj tudi ne sam da ima dti tako veliko porabo me je pa presenetlo za dizla sem pac pricakoval manj :? Nic hvala na pomoci zgleda da se bo menjalo ce se vse poklapa :D

lp x
Ko j..e sistem
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

UUuu kr karavana :lol: :P :D 8)

Ta masina 1.6 16V je QL,mislim da je na vrhu zanesljivosti Renaultovih motorjev,...tu pa tam gre kasna tuljavica,dokler se vse ne zamenjajo,pol je pa mir! (ce je vse po sreci:) ) Tko da,s tem motorjem nimas kej falit, poraba pa kod so napisali,...relacija 6.6,...normalna kombinirana voznja 7-8 l, kar za tak avto in to konjenico ni prevec! Dizla ti ne priporocam,...edino taksneko kot ga ma fast dey-dci, pa se to se bos stalno tresel kdaj bo sla kasna diza pa bos moral odsteti 320EUR za komad! Ker kdor ma dizla,pa karavana,...je verjetno tud delal mal vecje km,in stevcu ni prevec za verjet. ...le moje mnenje

lp
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

broker napisal/-a:UUuu kr karavana :lol: :P :D 8)

Ta masina 1.6 16V je QL,mislim da je na vrhu zanesljivosti Renaultovih motorjev,...tu pa tam gre kasna tuljavica,dokler se vse ne zamenjajo,pol je pa mir! (ce je vse po sreci:) ) Tko da,s tem motorjem nimas kej falit, poraba pa kod so napisali,...relacija 6.6,...normalna kombinirana voznja 7-8 l, kar za tak avto in to konjenico ni prevec! Dizla ti ne priporocam,...edino taksneko kot ga ma fast dey-dci, pa se to se bos stalno tresel kdaj bo sla kasna diza pa bos moral odsteti 320EUR za komad! Ker kdor ma dizla,pa karavana,...je verjetno tud delal mal vecje km,in stevcu ni prevec za verjet. ...le moje mnenje

lp
Sam teb pa res nc ni jasn.
A ker je karavan mora imeti avto vec kilometrov????
:lol: :lol: :lol:
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
broker

Odgovor Napisal/-a broker »

Tommy28,...neda se mi kregat,...sm se komej zadrzujem,...pa nocem smetit teme!
[email protected]
Clio RS II PH2 s.n. 000001 :)
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

broker napisal/-a:Tommy28,...neda se mi kregat,...sm se komej zadrzujem,...pa nocem smetit teme!
Ja npr. jst povem iz prve roke tko kt je. Imam cca 450 bliznjih sodelavcev in vec ali manj imajo vsi diesle karavane, pa noben ne vraca kilometre, pa se noben ni nc menjal na avtu razen potrosnega materiala.Kolikor pa sem opazil ima pa najvec folka probleme z passati - roke, koncniki..... Z renoji pa nihce nic.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Odgovori