Clio brez moci
Clio brez moci
Lep pozdrav.
Sem nov na forumu, imam pa tezavo z R Clio 1,2 16v, let. 06, 12000 km.
Med voznjo mu enostavno padejo obrati, zmanjka moc in se zacne ustavljat. Ce kljub padanju obratov tiscim pedal gasa, se motor po sekundi, dveh zbudi in dela do naslednjega ciklusa. Ce avto ustavim, se motor sicer ne ugasne, dela pa kot kak trabant. V kolikor ga ugasnem, dela po ponovnem vzigu normalno. Ker je se v garanciji, sem ga ze nakajkrat peljal na servis, a tam tester ne pokaze nic, pa tudi na testni voznji seveda dela v redu. Ker ne vejo kaj bi popravljali sprasujem vas, kaj bi to bilo. Naj se dodam, da motor dela normalno recimo 100 km, nato pa 10 km zaj....in tako naprej.
Sem nov na forumu, imam pa tezavo z R Clio 1,2 16v, let. 06, 12000 km.
Med voznjo mu enostavno padejo obrati, zmanjka moc in se zacne ustavljat. Ce kljub padanju obratov tiscim pedal gasa, se motor po sekundi, dveh zbudi in dela do naslednjega ciklusa. Ce avto ustavim, se motor sicer ne ugasne, dela pa kot kak trabant. V kolikor ga ugasnem, dela po ponovnem vzigu normalno. Ker je se v garanciji, sem ga ze nakajkrat peljal na servis, a tam tester ne pokaze nic, pa tudi na testni voznji seveda dela v redu. Ker ne vejo kaj bi popravljali sprasujem vas, kaj bi to bilo. Naj se dodam, da motor dela normalno recimo 100 km, nato pa 10 km zaj....in tako naprej.
Tadej napisal/-a:Jaz bi reku da je vzigalna tuljava. Pocasi crkuje in kmalu bo odpovedala. Ko ti avto zeza laufa na dveh cilindrih, kar ni lih najbolje za motor...
Glede tuljave mi na servisu pravijo, da jim tester ne pokaze napake in dokler te nic pac ni menjave. Sicer je avto se tri leta v garanciji, vendar me jezi to nenehno obiskovanje servisov. Ko je bil avto star en mesec, je bil ze trikrat odpeljan od doma z vlecno sluzbo, se dvakrat pa sem ga na servis peljal jaz. Razlog je bil v napacnem delovanju dnevnih luci, kar je povzrocalo izpraznitev akumulatorja.
jebemti tester! a zna se kdo avte popravljat??
Lej, meni je podobno enkat trokiral. Prvic ko sem sel v hrib ali pa ko sem hotel po gasu...ni imel moci, je bil filter za gorivo zapacan.
Drugic je blo pa zelo podobno, je sla pa ena diza. In takrat ni noben na tester priklopil, ampak sem sel do kolega in je vsakic drug kabel iz svecke dol potegnu. Vsaka diza ima svojo svecko preko katere...bla bla... Ko je izklopil tisto svecko kjer diza se delovala je avto zacel na mestu trokirat, grgrat,.... In ko je izklopil svecko pri ze crknjeni dizi, je avto laufal isto kot pred tem preden jo je izklopil. Torej ni bilo spremembe kar je pomenilo da ta diza ze tako ne dela.... so tisto dizo pol zamenjal pa je sel ko sus!
Ce ti bo kej v pomoc.
Lej, meni je podobno enkat trokiral. Prvic ko sem sel v hrib ali pa ko sem hotel po gasu...ni imel moci, je bil filter za gorivo zapacan.
Drugic je blo pa zelo podobno, je sla pa ena diza. In takrat ni noben na tester priklopil, ampak sem sel do kolega in je vsakic drug kabel iz svecke dol potegnu. Vsaka diza ima svojo svecko preko katere...bla bla... Ko je izklopil tisto svecko kjer diza se delovala je avto zacel na mestu trokirat, grgrat,.... In ko je izklopil svecko pri ze crknjeni dizi, je avto laufal isto kot pred tem preden jo je izklopil. Torej ni bilo spremembe kar je pomenilo da ta diza ze tako ne dela.... so tisto dizo pol zamenjal pa je sel ko sus!
Ce ti bo kej v pomoc.
hehedolenc napisal/-a:jebemti tester! a zna se kdo avte popravljat??
Ce ti bo kej v pomoc.
Lahko da je res kaksen injektor zabasan. Spuca se jih z ultrazvokom kar pa tud ni glih pocen. Samo glede na kilometre ki jih ima masina nevem kako bi blo to mozno
Enigma motorsport
Re: Clio brez moci
Mozosti:
- vzigalna tuljava
- sobe vbrizga
- motorizirana loputa za zrak
- ogljena posoda
- svecke, filter goriva
lp
- vzigalna tuljava
- sobe vbrizga
- motorizirana loputa za zrak